Szicíliai narancsdesszert recept

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy narancs,
15 dkg porcukor,
2 kávéskanál triple sec,
2,5 dl víz
A Szicíliai narancsdesszert elkészítési módja:
A jól megmosott narancs héját lereszeljük, azután óvatosan meghámozzuk. A vizet porcukorral lassan felmelegítjük, amíg a cukor meg nem olvad, akkor öt percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a likőrt. A narancsot gerezdekre bontjuk, a magokat eltávolítjuk, ráöntjük a forró szirupot, s hagyjuk kihűlni. A narancsszeleteket négy üvegtányérban elrendezzük, kívánság szerint meglocsolhatjuk még likőrrel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 25. 22:24
A szicíliai narancsdesszert elkészítési módja és hozzávalói.