Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után?? (beszélgetős fórum)
:)
nem vettem magamra, csupán annyira ostobaságokat írsz, h nem álltam meg, h kommenteljem.
de tudod, mit? valóban nem kellett volna. nekem csodálatos életem volt/van, a szüleim és a tesóim az öt legfontosabb ember nekem a világon, és nem lehetek elég hálás nekik, hogy ilyen ember lettem, amilyen. de tényleg nem kellett volna megpróbálni ezt elmagyarázni neked...a vaknak is hiába mesélnék a színekről. úgyhogy gondolj, amit akarsz, de ettől -szerencsére- semmi nem változik.
Nem kell felháborodni!
A véleményemet írtam le én is meghallgatom másét.
És mint írtam akinek nem inge...
De ha te magadra vetted hááát te tudod miért:)
akkora marhaságokat írsz, h nem tudom, nevessek, vagy felháborodjak...
egy gyerek nyilván hisztizik, ha hiányzik valami neki, ami a társainak megvan, de könyörgöm, a testvéreimet (3 van, bezony) semmi pénzért nem adnám senkinek!!
és igen, mind a négyen sokra vittük/visszük, de nem azért, hogy meneküljünk ebből az életből - pofám leszakad -, hanem mert olyan értékeket és nevelést kaptunk, hogy ez a TERMÉSZETES!!!
Vegyél már vissza!
Én senkit nem barmoztam, hülyéztem még csak rossz szülőnek sem mondtam, kulturáltan elmondtam a véleményem egy dologról amiről a forumindító kérdezett.
Nem vagyok híve a nagycsaládnak valóban de nem is nézem le őket és nem hangolom ellenük a gyerekeimet sem sőt mint korábban leírtam ide vagy egy másik forumra a fiam volt az egyetlen az osztályban aki fél télen dupla szendvicset hordott az egyik nagycsaládos osztálytársának mert a kisfiunak nem tudtak csomagolni és csak ő volt aki megsajnálta.Mellesleg megjegyzem a gyerek annyira volt hálás, hogy most minden gonoszságot elkövet a fiam ellen és sokszor ez is jellemző a nagycsaládos gyerkőcökre, hogy abba rugnak bele akinek a legtöbbet köszönhetik.
Erről is van egy magán véleményem miért lehet de ezt nem fejteném ki.
AKINEK NEM INGE EZT NE VEGYE MAGÁRA.
,,lelketlen rém,,
Ugyan miért lenne az bárki aki hasonló képp gondolkodik? És nyugodj meg a divatolásból a te gyereked is kiveszi majd a részét ez alól te sem fogsz mentesülni na persze ha velük szemben is ilyen hangnemű nevelési stílust fogsz alkalmazni lehet, hogy majd meg sem merik mondani mit szeretnének inkább megszerzik maguknak (valahogy).
A hozzászólásod minősít.
Nem kételkedem benne,nincs nekem se veled se mással bajom.Én nem kultiválom a nagycsaládot és nem azért mintha nem szeretném a gyerekeket sőt..
Csupán nem gondolom ,h jo az egy gyereknek ha sokan vannak.Nem csak az anyagi hátrányokra gondolok de nap mint nap meg kell vivniuk,szembesülni az itélkező esetleg lenéző szemekkel,beszolásokkal iskolában,oviban és ez idővel beléjük ég ha érted mirül beszélek.Én pont ezek miatt álltam meg 2 nél.Hisz egy idő után kevés az otthoni szeretet a világhoz is alkalmazkodniuk kell.És azért valljuk be tobb ember gondolkodik hozzám hasonloan.Most gondolj bele.Te ha megunod a kritikát legfeljebb rákattintasz az x-re de ők nap mint nap szembeselnek vele isiben,oviban és ezt nekik kell lekezelni nincs ott anyuci és annyi minden van ezen kivül amiért még meg kell vivni a csatájukat miért még ezzel a nyomaszto érzéssel is terhelni őket.Ha ugy érzitek valaki bánt benneteket vagy nem ért meg ezért van nem pedig abban kételkednek nem vagytok jo szülők.De persze szeresd őket továbbra is hisz isten szép ajándékai:))
Anyukámék 8-an voltak testvérek,anyu volt a legidősebb.Nem voltak szegények,bőségesen volt mindig mit enniük.(ennek koszonhető,h még élnek mindannyian)Mikor a 60-as években bejott a TV nekik volt legelőszőr és az egész utca náluk nézte a nagy Puskás meccset.Anyukám már 68 éves de a mai napig sokat mesél arrol mennyi hátránya származott a nagycsaládbol.Az első nagy szerelmét miattuk hagyta el mert megkérte a kezét és hozzátette kiviszlek ebből a nyomorbol.És rengetegszer hallgatta az iskolában a sok csufolodást.Sőt volt olyan gyerek akinek a szülei nem engedték vele játszani arrol nem beszélve,h a kicsiket szinte ő nevelte mert mondván te már nagy vagy hát rábizták.Anyu nem akart férjhez menni pont ezek miatt és beleőlte magát a munkába,tanulásba.Igaz irigylésre méltoan sokra vitte és mai napig jo testvérek de bizony mikor már nagyobb lett nagyon sokszor nagymamám orra alá dőrgőlte,h inkább sakkoztak volna nagyapámmal.És persze mondanom sem kell nem igazán volt gyerekkora,nyugalma hisz mindig valaki nyávogott,nyüszogott.
Hát nem tudom megéri-e.
Mindenesetre szépek,aranyosak a gyerekeid.:)
Tudod nekem másodjára ikreim jöttek akkor mikor megtudtam el kellett volna vetetnem esetleg őket,mert velük egyből 3 lett???Mi is 3-an voltunk tesók de felnőttünk és semmi bajunk nem volt belőle!Ja a 4.picim véletlenül jött össze,de abortuszellenes vagyok és nem álltunk úgy anyagilag,hogy ne mertük volna vállalni őt!!!!Nem kell szerintem egy kalap alá venni mindenkit!Azér mert 4-en vannak nem biztos,hogy rossz anyagi helyzetbe vagyunk!Ez meg az én véleményem!!!
Azért bátran eléd állnék a gyerkőceimmel és megkérdezhetnéd tőlük,hogy van-e valamibe hiányuk!
Látom rámkattantál:))Pedig mint mondtam a véleményemet írtam le a nagycsaládról.
Én nem kételkedem,h szeretetben neveled őket ezt biztosan vissza is adják és abban sem,h a párod sokat dolgozik értetek.Ismerek én is 1 gyerekes családot ahol semmi szeretet nincs.De nem hiszem,h a gyerekekben nem marad nyoma a nagycsalád okozta hátrányoknak.MERT VAN nagyon sok!!És pont azok a gyerekek viszik sokra meglátásom szerint akik nagycsaládból származnak és pont azért mert tudással,karrierrel akarnak ebből csúnyán fogalmazva ,,kimenekülni."De migint hangsúlyozom ez-az én véleményem,én biztos,h nem örültem volna ha anyám sok gyereket szül és annyian lennénk mint huba macskája:))MINEK!!
mi meg gratulálunk és további babákat kivánunk...ilyen helyre...
az én fiam orvosnak készül igy emelt fizika és biosz érettségit tesz majd, de az angol középfokú
vizsga is meg lesz addig... nekünk ezek is örömök persze nem anyagiak annál is sokkalta nagyobbak...
de ha belenézel noémi lányom naplójába és látod mi lett egyik eredmény..én még erre is büszke vagyok... de mikor leírom a nyolcadik gyerek kezd jogsit szerezni...azt gondolom ez is eredmény...
és sok sok dolog, pedig lehet ,hogy néha az egyik a másik ruhájában is járt...valamikor de most zongora tanárnő....
Az szép,h ennyire családcentrikus vagy.Én nem ítélem el a nagycsaládosokat szerintem mások sem csak ti érzitek így.Igazad van az életét mindenki ugy éli ahogy akarja és valóban nemesebb célt szólgál azzal ha gyerekeket nevel mintha kocsmában ül.Abban sem kételkedem,h megtudod nekik venni a pelenkát és felvágottat.DE
Azok a gyerekek felnőnnek és ha azt fogja mondani anyu táborba akarok menni mert csak én nem megyek az osztályban és ciki be fogod tudni minden gyerekednek fizetni?Vagyha az egyik azt mondja csúnya a fogsorom szeretnék egy fogszabályzót.Kifogsz tudni neki 80 ezret fizetni érte?Vagyha valamelyik gyereked bekerül egy középiskolába ahol tanulmányi kirándulásra franciaországba mennek kifogsz tudni 100 ezret fizetni érte?Mostmég lehet,h beérik azzal ha magadhoz húzod és megpuszilod őket de eljön az-az idő amikor már az anyagiakat helyezik előtérbe és ezért elitélni őket nem lehet mert igy van ez rendjén.És akkor ők nem biztos,h igy fogják látni ahogy most te és esetleg itélkezően ellened fordulhatnak.Mert azt ne feledd!Nem magunknak a világnak neveljük őket.És ahhoz,h megadj nekik mindent és ezalatt nem a tutujgatást hanem az erkölcsi fejlődésüket értem ahhoz tudod sok PÉNZ kell.E hiánya nélkül nagy felelőtlenségnek tartom a sok gyerek vállalást.
Én a három fiammal vagyok igazán boldog...
Semmin nem változtatnék.
rég nem írtam,látom még mindig megy a győzködés hogy mi a jobb,a sok vagy a kevés gyerek.
olvasom amit írtok,mindenkivel egyetértek,bár kisanna még mindig megbotránkoztat a primitív viselkedésével, nade az az ő baja,nem az enyém.
Én azt tudom hogy ha újrakezhetném a családalapítást,és dönthetnék arról hogy 1-2 gyere vagy több,akkor ismételten 5 gyereket szülnék,mert imádom őket,és mindent megteszek értük.
Sziasztok!
Három gyerek, egy házasság, és egy rosszul sikerült élettársi kapcsolat után újra férjhez mentem. Imádom a férjem,bevállaltunk egy terhességet,mivel neki még nincs gyereke. A 12.héten kiderült, hogy egypetéjű ikreink lesznek.Így hamarosan 5 gyerekünk lesz.Nem duskálunk a földi javakban,de azért megvagyunk.
Sajnos ez így van rögtön ítélkezünk meg se próbálunk a másik helyzetébe képzelnünk magunk...
Ez a társadalom teli van elő ítélettel.
Szélmalom} harc igen mert azt hiszik,hogy akinek úgy mond sok gyereke van az mind uram bocsásd lusta ,nem dolgozó és az Államon élősködők emberek gyülekezete.
Elgondolkodtam azon amit irtatok. Talán azért alakult ki ilyen mély előítélet a nagycsaládosokkal szembe, mert a média sem a jó példát emeli hírré, hanem azt ami botrányos. Kialakult az a képzet, hogy minden sokgyerekes család olyan: társadalom szemete. szinte szélmalomharc ami itt a fórumon folyik, mert az 'ellentábort' úgysem győzhetjük meg.
Biza volt olyan nem cigány diákom, aki nem tudta 5. osztályba felsorolni a 8 testvére nevét sem, pedig már arra is kapott volna valami pontot.
További ajánlott fórumok:
- Ti vállalnátok 41 évesen?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?
- Ti vállalnátok gyereket kicsi lakásba?
- Ti vállalnátok 40 felett kisbabát?
- Sziasztok nem tudja valaki véletlenül hogy Hatvan környékén hol végeznek termékenységi vizsgálatot férfiaknál?