Ti, hogy döntöttetek? Beoltattátok magatokat? Vagy nem szeretnétek a későbbiek folyamán se? (beszélgetés)
Kétszer vagyok oltva, harmadikat egyenlőre nem adatom be, a második oltásom óta eltelt 8 hónap.
Férjem háromszor van oltva, az utolsó oltás után 2 hónappal Covidos lett...
Nagyobbik gyerkőcöt szombaton oltották. Ő kérte, mert már harmadszor volt 10 napos karanténban... elege lett.
Kisebbiket egy hét múlva oltják, szintén hasonló okokból mint a tesót.
Mikor már lehetett oltásra jelentkezni, eleinte hezitáltam, mivel olvastam az ijesztgetéseket, hogy még nem biztonságosak a koronavírus elleni vakcinák, nincsen elég adat róluk. Gondoltam, megvárom, míg lesz. De hamarosan meghalt egy volt osztálytársam, majd több ismerősünk, köztük kettő 40 éves körüli, koronavírus fertőzésben, többen a kórházig sem jutottak el, egyikük sem volt beoltva, mivel akkor még nem volt vakcina. Mivel influenza ellen rendszeresen beolttattam magam, egy nagyon durva, 40 napon át lázasan, többször injekciókkal enyhített magas lázrohamokkal, eszmélet vesztésekkel járó, az ezredfordulókor elkapott influenza fertőzés után, és soha semmilyen komolyabb mellékhatásom nem volt az oltásoktól, egy-két napig tartó oltás helye körüli nem túl erős fájdalomtól eltekintve, ezért úgy döntöttem, nem várok tovább, és regisztráltam a koronavírus oltásra. Igyekeztünk mindent megtenni a fertőződés ellen, a nem velünk lakó legközelebbi rokonokkal sem találkozva, végül Moderna oltást kaptam. Első esetben 2 napig volt fejfájásom, amit elmulasztott az Algopyrin és az oltás helye körül kisebb fájdalom. Második alkalommal kapva a vakcinát, kisebb volt a fejfájás, az oltás helye körül kicsit feldagadt, és tovább, mint első esetben, most 5 napig fájt, de az is elmúlt. Mondtam is, hogy csak ennyi? Többre számítottam. De így is legalább biztos, hogy nem sóoldatot kaptam, és meg tudta piszkálni, „túrbózni” az immunrendszeremet. Majd egy rokonom, és egy volt iskolatársam is elkapta a sokáig tartó hezitálásuk után a koronavírust, rettenetesen megviselte őket, a gondos ápolás is segített nekik túlélni, azóta már túl vannak az oltakozáson! Egyikük (külföldön él) ezt írta: „Ezek utan ha meghallom valakitol, hogy Covid nem letezik, tiszta idegbajt fogok kapni. Nem csodalom egeszseges emberek meghalnak tole.”
Akik meghaltak ismerőseim, bizony kár, hogy még akkor nem volt, és nem választhatták, hátha beolttatták volna magukat…
Aki akar válaszol, aki nem, az nem.
Miért zavar ez téged?