Szezámbundás karaj új burgonyával recept
40 perc
10 kcal
10 gramm
10 gramm
8 szelet sertéskaraj
2 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag
só
bors
1 kg újburgonya
petrezselyemzöld
rozmaringág
olaj
4-5 db friss zsályalevél /el is hagyható/
A Szezámbundás karaj új burgonyával elkészítési módja:
A karajszeleteket kissé kiverem, sózom, borsozom, állni hagyom. Felforrósított serpenyőben megpirítom a szezámmagvakat, majd a zsemlyemorzsával összekeverem, és bepanírozom a hússzeleteket /zsemlyemorzsa, habosra felvert tojás, ismét zsemlyemorzsa/, majd forró olajban kisütöm. Az újbugonyát jól megmosom, és héjastul felteszem főni annyi vízzel, hogy legalább ujjnyira ellepje, sózom, és beleteszem a rozmaringot. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom leszáradni, majd egy serpenyőben kevés forró olajon piros-ropogósra sütöm, megszórom aprított zsályalevéllel, és 2-3 percig együtt sütöm.
Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel is átforgatom a krumplit, és a szezámos karaj mellé tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
A receptjeimnél a kalória tartalmat sajnos nem tudom nézzétek el nekem és egyetek finomakat kalória számlálás nélkül!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: b74f6e5cdd, 2012. júl. 10. 09:12
A szezámbundás karaj új burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.