Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámbundás karaj új burgonyával recept

Szezámbundás karaj új burgonyával recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 10 kcal
Zsírtartalom 10 gramm
Szénhidráttartalom 10 gramm

A Szezámbundás karaj új burgonyával hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
2 tojás
zsemlemorzsa
szezámmag

bors
1 kg újburgonya
petrezselyemzöld
rozmaringág
olaj
4-5 db friss zsályalevél /el is hagyható/


A Szezámbundás karaj új burgonyával elkészítési módja:
A karajszeleteket kissé kiverem, sózom, borsozom, állni hagyom. Felforrósított serpenyőben megpirítom a szezámmagvakat, majd a zsemlyemorzsával összekeverem, és bepanírozom a hússzeleteket /zsemlyemorzsa, habosra felvert tojás, ismét zsemlyemorzsa/, majd forró olajban kisütöm. Az újbugonyát jól megmosom, és héjastul felteszem főni annyi vízzel, hogy legalább ujjnyira ellepje, sózom, és beleteszem a rozmaringot. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom leszáradni, majd egy serpenyőben kevés forró olajon piros-ropogósra sütöm, megszórom aprított zsályalevéllel, és 2-3 percig együtt sütöm.

Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel is átforgatom a krumplit, és a szezámos karaj mellé tálalom.


Jó étvágyat kívánok!

A receptjeimnél a kalória tartalmat sajnos nem tudom nézzétek el nekem és egyetek finomakat kalória számlálás nélkül!


Kategória: Húsételek receptjei


A szezámbundás karaj új burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook