Szerintetek mit jelent az a szó: BOLDOGSÁG (beszélgetés)
"válaszold meg.............ha tudod", írtam nagymellénnyel és most azt kell mondjam: TUDOD:))
ezt szeretem, ezeket a legegyszerűbb pillanatait az életnek, ami mondhatnám észrevétlen boldogság, de közben az ember nagyon is mélyen átérzi..
köszönöm.
Ja, hogy mi a boldogság?
Senki nem tudja, mert az Te vagy Magad - amikor úgy gondolod.
Kedves Mazsi!
Most jól elcsíptél, mert van kedvem erről komoly véleményt mondani.
(Az önbizalmamnál csak a bicepszem nagyobb...:) - Rejtő Jenő: Piszkos Fred)
BOLDOGSÁG?
Annyira szubjektív, hogy nincs kritériuma.
Csak azt lehet mondani, hogy "éreztem már ilyet", de olyat mondani, hogy szerintem ez, vagy az, nem lehet.
Talán egy pici támpontot leírok.
(Ezt "Flow" érzésnek nevezik (Csíkszentmihályi munkája), nincs jó magyarszó rá.)
Mindig azt vettem észre, hogy akkor éreztem egy különleges, boldogság érzést, mikor arra figyeltem, amit csinálok.
Ma elég húzós napom volt meló tekintetében.
Hazajöttem úgy 5 körül.
Lecuccoltam és leültem a zongorához egy kicsit kikapcsolódni.
Pár perc után csengetett a lányom, ő is hazatért (17 éves). Beengedtem és visszaültem a zongorához.
Játszottam, amit játszottam, és a lányomnak feltűnt, hogy nem igazán jól csinálom, és odaült és elkezdte ugyanazt játszani, amit én előzőleg, de ő sokkal jobban.
Én 30 éve zongorázok, Ő 3 éve - és sokkal jobb volt tényleg, mint én.
Megálltam mögötte és néztem az ügyes zongorajátékát - és TUDTAM, HOGY BOLDOG VAGYOK.
akkor válaszold meg
ha tudod...
Ez egy 8 éve indított fórum néhány 10 hozzászólással.
És ezek a hozzászólások tartalmazzák a lényeget, okosságokat írtak.
Mégsem válaszolt egyik sem a kérdésre.
...
Akkor lehetünk boldogok, ha nem gondolkodunk a múlton és nem töprengünk a jövőn. A idő tehet bennünket boldogtalanná. Megpróbáljuk leállítani az elménket, nem engedjük, hogy kattogjanak a kerekek:) Annak örülünk ami most van és nem sóvárgunk azután amink nincs :) Ha megkérdezzük magunktól, hogy mire van szükségem ebben a pillanatban? A válasz: semmire. Örülünk annak, hogy létezünk:)
Hát ezt minden embernek gyakorolnia kell, hogy jól menjen:) Nem másoktól vagy külső körülményektől, tárgyaktól függ a boldogságunk. Sokat tanulhatunk a körülöttünk lévő növényektől, állatoktól.
Sok-sok szép és kedves dolgot olvastam tőletek.
Jó, hogy azért vannak emberek akik valóban annak is érzik magukat, nemcsak mások hiszik róluk.
Ez nagyon JÓ.
Én is ilyen voltam kb. 4-5 évvel ezelőtt.
Optimista, boldog ( pedig a házasságom akkor sem volt teljesen OK )
Aztán jött a csalódás. És jött a depresszió. És jött az ujraértékelés.
Az opitmizmus részben visszajött azóta.
a boldogságot leírni nagyon nehéz., de talán közeliteni megkisérelhetjük. :))
a boldogság a belsö harmónia és a lelki béke elérése. a boldogság egyik alap pillére, hogy félelem nélkül éljünk. engedjük el a ragaszkodásainkat, fogadjuk el a környezetünket, embertársainkat s magunkat is..!
most nagyon boldog vagyok, csakugy boldog..! :DD
Tudom :)))
Pillangó...
Ezzel nagyon beloptad magad a szívembe :DDD