Szerintetek miért nem lehet a terhesség utolsó 10 hetében bölcsesség fogat húzni? (tudásbázis)
Nekem két hónapja volt gyökérkezelésem, az akkor 4 hónapos babám mellett, akit azóta is szoptatok. Semmi negatív dolgot nem vettem észre, pedig sok fájdalommal járt a kezelés - a tej nem fogyott.
Terhesség alatti fogkezelésről semmi infom sincs...
Ez elég logikusnak tűnik.Hiszen tényleg a legnagyobb fog és nagyon nagy gyökerekkel.Antibiotikumot meg nem szerecsés terhesség alatt szedni.(ha begyulladna)
Egy biztos.Nekem az összes amalgám tömésemet kicserélték a terhesség alatt(érzéstelenitővel)
Egy másik doki ügyeletben húzott is egy nagy rágófogamat.(hiányzik is a rágásnál,áldom a doki nevét,hogy nem tömte vagy gyökérkezelte inkább)
Én is külön rákérdeztem,hogy nincs e véletlenül ez rossz hatással a babára.Azt mondták,hogy nincs,egy rossz foggal több kárt csinálok.Oszlanak a vélemények.Semmi kára nem volt a fogászati kezeléseknek.
Nekem sem tömni (szerencsére csak egy ici-pici lyukról volt szó), sem fogkövet leszedni nem volt hajlandó a fogorvosom. Sőt, azt mondta, hogy amíg csak szoptatok, addig ne is menjek, mert nem csinálja meg.
Rákérdeztem, azt mondta, hogy a terhesség alatt nemcsak a mamának, de a babának is stressz, ő is "érzi" a fájdalmat (nyilván nem konkrétan, csak az anya reakcióim keresztül).
A szoptatásra meg azt válaszolta, hogy a nagy stressztől és fájdalomtól elapadhat a tej.
De azt is tudom, hogy sok orvos simán bevállal szinte mindent terhesség, szoptatás alatt.
Nekem is rögtön ez ugrott be.:-)
De nyilván valami ésszerű magyarázata is a dolognak.
További ajánlott fórumok:
- Ha a terhesség 15. hetében azt mondja az orvos, hogy fiam lesz, mennyi rá az esély, hogy valóban így van?
- Gombás fertőzést a terhesség 10. hetében mivel lehet kezelni?
- Terhesség 25. hetében mért magas éhgyomri vércukor miatt kell diétáznom?
- Tünetek a terhesség első 4 hetében
- Terhesség 18. hetében hasfájás. Ez normális?
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?