Szerintetek mennyit, és mit lehet kérni egy idős néni 24 órás ápolásáért, ott lakással? (tudásbázis kérdés)
Tudok olyanról, külhonba jár beteget ápolni max 3 hetente váltják egymást. Valószínű nem véletlen van ez így.
Persze attól is függ hogy ott az a " beteg " mennyire az. Vagy csak felügyelet legyen..
Illetve itt a kérdezőnek milyen egészségügyi állpotú akit ápolnia kellene..
Azért van egy határ. Ez a munka embert próbáló. Nem 8 órában, hanem az élete minden órájában alárendeli magát egy másik embernek.
Nincs miből töltődnie, nem tudja elengedni magát, ez veszélyes, mondhatni teljes kihasználása a szervezetnek, idegrendszernek. Szerintem nem szabad hosszú távon végezni.
Témaindítót meglehet jól összezavartuk.
Dönts a meglátásod szerint sok sikert. türelemt és erőt ha bevállalod.
Szomszédomnak 140 ezer forintot ajánlottak fel havonta, minden másnap kellett volna neki menni segíteni egy S.M. beteg hölgyhöz.
Engem a szomszédom kért meg,hogy segítenék-e az édesanyjának, pénzről akkor még nem beszéltünk, inkább társalkodónőnek kellettem volna, ebédet hordták. Egy hetet próbáltam ki nem bírtam,azt a jellegzetes öreg szagot, az állandó ugyanarról folyó témát, a halálról beszélt gyakran. Pedig nekem nem is kellett vele lennem egész nap. Csupán 1-2 órát voltam nála. Lelkileg nem könnyű. Főleg 24 órában.
Floridában az én munkakörömben dolgozó havi 900.000 Ft-ot keres, én ezzel szemben 94.000 Ft-ot.
Szerinted én is kérjem azt a pénzt? :D
Nem mindegy hol van az unoka?
Munkát ajánlottak, tájékozódni kell, mi a gond a nénivel és vagy elfogadni vagy nem
100ezer + kaja , lakás ellátás , reális
Kérdés az is , a topiknyitó mennyit keres most
ha 1000Ft/óra díjat számlom, ami szerintem nem sok,
általában egy-egy éjszakára/éjszakára 8-10 ezret kérnek. De ez alkalmankénti díj.
Figyelj arra mennyi szabad időd lesz mellette?
egyedül hagyhatod-e a néni pár órára? ha beteg vagy akkor is el tudod látni?
ki vásárol, főz mos takarít? vagy azt is neked kell majd csinálni.
ők milyen gyakran látogatják majd a nénit, segítenek -e neked vagy neked egyedül kell majd emelgetned, pelenkáznod (ha fekvő)
kijöttök-e a nénivel?
lesz- e külön szbád, ahova félrevonulsz egy kicsit.
ezt mind gondold át, mert szépen hangzik, hogy ott laksz de milyen áron.
Noémi
Igazad van, ezt is figyelembe kell venni.
Attól függ mennyit tudnak fizetni.
Ha a bevétele a családnak pl 200.000 Ft / fő..
Akkor abból nem jelentene nagy érvágást a havi 100.000. Ft és persze bejelentett munkaviszony..
Egy kérdés, akinek anevén van az unoka hol van? Csak az ingatlan kell neki? Ápolni a nagyit, elviselni a rigolyáit, már nem?
További ajánlott fórumok:
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- GYED kompenzációt hol lehet kérni?
- Mikortól lehet gázártámogatást kérni 2009-re?
- Hogyan lehet kérni börtönben a látogatást?
- Diszlexiával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, lehetőleg szakembertől
- Elmű-nél új szerződéskötés esetén, van lehetőség méltányosságot kérni a magas költség csökkentésére?