Szerintetek melyik kutya fajta a legjobb csecsemő/kisgyerek/gyerek mellé? Védelmező/szerető/családbarát :) (tudásbázis kérdés)
Én egy dingókeverékbe kapaszkodtam, amíg nem tudtam járni. :) Vigyázott is rám, a szomszéd nénit le akarta nyelni, amikor hozzámszólt. :))
Pedig a dingó nem is háziállat...
Sziasztok
Nekem a lanyom most mult 5eves!
A mostani kutyank aki szinten 5eves mult egy Cane corso es volt egy Pittbull sajnos öt betegseg miat elkellet altatni!
de egy a lenyeg hogy neveles a lenyeg!
A Pitt szuka volt a masik kan igy egy idö utan kölykök lettek belöle nekem a gyerek barmikor megnezhete a kicsiket!
A cane corso egy izom kutya agreszornak nez ki,de csak a ki nezete olyan!
Imadja a lanyomat barmit megtesz neki es vedi öt es engem vegtelenül halas!
Szerintem nem szamit az hogy milyen fajta csak az hogy van nevelve es szeretni kell öket is!
Alapvetően a golden.
De nevelés kérdése a dolog, egy elcseszett golden vagy labi is simán tud veszélyes lenni egy gyerekre, míg mondjuk egy ügyesen nevelt staffi is lehet a legtürelmesebb a gyerekekkel....
Beagle!
Az egész utcából járnak át hozzá játszani a gyerekek, és köszönnek is neki :):)
IGEN!!! meg rottweiler!....dobermann is !
ök a legnagyobb és légbabák lények világon :)♥
Csak ismerőstől által ajánlott kutyus a jó,az össze vissza tenyészet ideg roncsok kutyák nem jók!
De Labrador is ugyan ugy!!!!
19évnyi kutyázás tapasztalatok után,mondhatom 3kutyát temettem el,nem fontos a fajtisztaság,
de egy fajtiszta állatka fajtamentők által ,kit be fogad valaki őrök hálaadás (mint kutya mint leendő gazdi számára!)
Most is pici 6hónapos kutyákat mentettek fajtisztákat ........
Szép napot néktek
Egyetértek. Nálam is az elsőszámú kedvenc az ujfullandi. Nekem volt egy kiskoromban és tényleg határtalan türelmű, nagyon családcentrikus, játékos, imádnivaló. Pocsék házörző, mert mindenkihez kedves, de a termete miatt úgyis félnek tőle. Én is kikötöttem, hogy amint sikerül kertesházba költöznünk és a fiam lesz már 3-4 éves azonnal beszerzünk egy újfullandi kiskutyát.:-)
Csecsemő mellé szerintem sem való állat, + a kutyát sem büntetném le egy totyissal.:-)
Valószínű, de csak is nevelő célzattal
De nem hinném, hogy komoly sérülést okoznának a cicák...vagy igen? Ebbe még nem gondoltam bele :S
A labrador biztos jó választás. Híresen nagyon szereti a gyerekeket.
Puha harapása van, mivel úgy lett kitenyésztve, hogy ne használja az erős álkapcsát (a vadat épen kellett odavinnie a gazdájának.) Valóban nem egy házőrző típus, de nekünk volt egy csokiszínű labink, beengedte a szomszédot, csak amikor el akart menni, akkor morgott és állt elé... :DD
Azt is bírta, amikor a farkánál fogva elhúztam a táljától.
A tacskóm bezzeg nem bírta... Az nem való baba mellé, mert az odakap, amikor úgy nyúlsz oda.
A macskával sem hagynám kettesben a gyereket, tuti karmolna, ha húzná a gyerek a farkát...
akkor lesz katonás kisugárzásuk,ha csonkítják a fülét és a farkát
amennyire én tudom nagyon családbarátok:)
de a macskák nem bántanák a kölyköt??
Nekem 3 éves kislányom van és 6 cicánk, de nagyon szeretnék egy dobermannt. Szerintetek "működne"? Kicsit félek olyan katonás kisugárzásuk van.
Az én húgom anno egy németjuhásszal nőtt fel, bármit megtehetett vele, de emellett remek házőrző is volt, igaz rengeteget is foglalkoztunk vele. A hátránya volt egyértelműen a hosszú szőre, nagyon szörnyű volt, mikor vedlett, évente 2-szer.
Mellette volt még egy shar-peiünk. Állítom, hogy a világ egyik legokosabb kutyafajtája, csak beszélni nem tudott, neki viszont a bőre problémás, de "játszós" kutyának és házőrzőnek is tökéletes
lényeg, hogy munkakutya legyen, aki hozzászokott az ősei által az ember közelségéhez
nekem álmom többek közt egy mudi meg egy bullterrier,érdekes,de a pitbullokat,bullterriereket is a világ legtürelmesebb, legcsaládbarátibb kutyájaként tartják számon
Persze-persze nevelés kérdése, de akkor is minden fajtának megvannak a maga kis sajátosságai! Mindenképpen nyugodt természetű, és segítő kutyit válasszatok! Azaz csakis a goldi, labi, és boxer! Tapasztalat!!! Kistestű kutyát semmiképpen ne, mivel egy idő után érzékeli a kicsi-nagy különbséget, és emiatt agreszívvá válhat! Elnyomva érezheti magát. Nem a semmiért ezek a legagresszívabb kis fenevadak... :)
Labiról, és goldiról csak annyit, nem hiába ezek a vakvezetők! Boxer pedig az egyik legjámborabb. Ezek azok, a kutyák, akik ha a baba leakarna esni a lépcsőről, elé állnak... Nekünk egy Labink van 2 hónap mulva pedig jön a baba. Én, és 2 tesóm felnőttünk egy Boxer mellett, Goldi pedig olyan, mint a labi... :)
Minden kutya jó a csecsemők mellé,hiszen imádják az embereket,főleg a gyerekeket.Nekem egy talált kutyám van,és soha senki nem tanította neki,hogy hogyan kell viselkedni a gyerekekkel,de van egy 5 éves unokaöcsém,és a kutyám kedvenc labdáját mindig megosztja vele,és odaadja neki,h játszanak,hozzáteszem,ezt nem nagyon engedi másoknak!Nagyon türelmes a kutya a kisfiúval amikor sétálunk,szépen fegyelmezetten megy,pedig nem szokása.Nem kistestű kutyáról van szó,majdnem akkora mint a kisfiú:)
Annyit akartam ebből az egészből kihozni,hogy ha azon gondolkozol,hogy kutyát szeretnél,akkor láttam a facebookon egy képet egy kutyáról,kistestű,aranyos,tacskó-keverék kutyus,és a kölykével együtt kellene elhozni,mert sajnos csak csütörtök reggelig van idejük :(
Ha szeretnéd el tudom küldeni a képet,meg az adatokat:)de ha nem,akkor remélem valahol gazdira lel :)
És még annyi,hogy a kutyák a menhelyről nagyon szeretetéhesek,és bárkivel nagyon jól kijönnek,így azt a helyet ajánlom kutyakeresésre:)
Nekem is ez a véleményem.Mindegy milyen fajta,nevelés kérdése. Mi a menhelyről hoztunk egy pitbull-kopó keverék kutyust,1éves múlt mikor megszületett a kislányunk. Minden nap megmutattuk neki,most már ott tartunk,hogy ha a kislány húzza a fülét/amit amúgy másnak nem hagy/,belenyúl az orrába,szemébe,csapkodja neki mindent hagy.Mikor itt voltak a dédik és el akarták vinni babakocsival Dórit és ő elkezdett sírni,a kutya majd kiásta magát a kapu alatt,úgy akart menni utána. Be van tanítva,mindent első szóra megért.Ha kinyílik a kapu sem megy ki.A rokonokat ritkán látja,mégis egyből megismeri őket,de amúgy jó házőrző is.Nagyon szeretjük!
Szóval nevelés kérdése.