Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá. (tudásbázis)
Sziasztok,azt szetetnem megtudni hogy 126000ft fizetest kaptam,inkaszoztak a szamlamat es 12000ft engedtek levenni
Csaladipotlek 1 gyermekre 4000ft kaptam meg,hogy vsn ez.Teljesen el lehetetleniti a megelhetesünket vegrehajto.Hova lehet ezzel fordulni,mert soknak tartom
Húh, ez nagyon durván hangzik, szerintem nem tehetik meg, de a fene sem tudja.
Hívd fel őket, mondd, hogy ne szórakozzanak az ötszörösét vették le.
Jó napot!
Ma úgy jártam, h mikor kaptam sms-t, h megérkezett a fizetésem és a végén ért a meglepetés, h az enyenlegem – 250.000 ft. Diákhitel tartozásom volt és amiről nem tudtam inkasszót rakta a számlámra. A Diákhitel központban azt mondták, h 50 ezres elmaradásom van és ezért átadták a behajtóknak. A NAV meg az egész összeget ráterhelte a számlámra. A Kérdésem az, h megtehetik e, h az egész fizetésemet elvehetik e, mert elvették és azt mondták, h ebbe hónapba oldjam meg….
69. §205 (1) A gyermekgondozási segélyből és a gyermeknevelési támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében.
(2)206 A családi pótlékból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék és anyasági támogatás fejében
A Vht. azt mondja, hogy csak akkor lehet levonni a családi pótlékból ha valamiért anno jogtalanul vetted fel az ellátást, egyébként nem. Ha bankszámládra érkezik, a bank nem vizsgálja, hogy az milyen jogcímen jött neked, de kérd postán. Ha nem értesz valamit keress meg priviben segítek.
A pénzt csak saját néven lévő számlára kérheted,máséra nem.Kérd postai úton....
Egyébként a csp is jövedelem,mert ha nem lenne az,sehol nem kéne bevallani..
Sziasztok!
Hatósági tiltást tettek a számlámra,jövedelmem nincs,nem találok 3 gyerek mellett munkát,mert egyedül nevelem őket.Ha más,nem rokon számlájára kérem a GYET-et,CSP-t,Gyerektartást akkor is letilthatják?Vagy póstára kérjek mindent?Valaki tudna gyors tanácsot adni,mert sürget az idő!
"A fizetésért megdolgozunk , ergo jövedelemnek számít mindenhol!
A csp gyes gy tartást a gyerek után kapod!
a frászt nem érdekelné ha a fizubol emelne, de mivel olyan nem megy rá igy eléggé jogtalan."
Hát ha van gyereked, akkor a fizudból eteted őket és magadat. És azért még meg is dolgoztál.
Egyébként nem vagyok szakértő, de ha megtették, akkor hivatalos szerv tette, és ő feltehetően ismeri az erre vonatkozó jogszabályokat.
Továbbá ilyesmi a legritkább esetben történik hirtelen, minden előzetes felszólítás nélkül. Ezeket illik komolyan venni. Nekem is volt rossz időszakom, volt, amikor egyezkednem kellett behajtó céggel, és megegyeztünk úgy, hogy a következő két hónapban 5-5- ezer Ft-ot fizetek nekik, és utána 9 hónap részletfizetés, nyilván az 5 ezer Ft-nál nagyobb részletekkel.
Szerintem még arra is van lehetőség, hogy felkeresed, akinek tartozol, köttök egy részletfizetési megállapodást, és akkor a jelen haviból visszaad valamennyit.
Esetleg keress önkormányzatot, mondd, hogy nem tudsz enni adni a gyerekeidnek, hátha ad egy kis gyorssegélyt. Család, barátok? Nem is pénzt kéne kérni, hanem olcsó kaját (krumplit, kenyeret, tésztát, tejet...), azt általában szívesebben adnak.
A rossz hír viszont az, hogy a megélhetésre a hosszú távú adósságtörlesztésre csak a munkavállalás lesz, szóval el kéne kezdeni valamit dolgozni. Most még a közmunkaprogramban is bejön havi nettó 50, a minimálbér meg, ha rendes állást kapsz, havi nettó 77. Az új szabályok mellett ezek mellé meg lehet tartani a gyest, vagyis 3-4-szeres jövedelmed lenne, és az elég jó megoldás lenne az anyagi gondokra....
nekem az lenne a kérdéssem hogy hányszor vonja le az osszeget ???kaptam 52200 ft eböl levont 14ezert
a másik hogy kapom még a gyermektartást aminek az ossege 25000 ft
akkor ebbol is le von ???
kosszönnöm a választ
További ajánlott fórumok:
- Angol bankszámláról szeretnénk magyar bankszámlára utalni! Lehetséges? Hogyan?
- Ha péntek délelőtt x bankszámláról y bankszámlára utalnak pénzt, az megérkezik aznap? Vagy csak hétfőn?
- Külföldi bankszámlára kell átutalnom egy kisebb összeget, forintszámláról, a legolcsóbb megoldás mi lenne?.
- Családi pótlékot hogyan tudnám elintézni hogy a bankszámlára érkezzen, és ne a postás hozza?
- OTP bankszámlára akkor is tudok utalni pénzt, ha nekem semelyik bankban sincs számlám?
- Mennyi idő alatt érkezik a számlára a pénz, ha Ausztráliából utalnak magyarországi bankszámlára?