Szerintetek is a magyar nyelvnek kellene világnyelvnek lenni? (beszélgetés)
Most látom megint milyen sok hozzászólást töröltek.
Vajon miért?
Hogy a feltett kérdésre is válaszoljak: a magyar nyelvnek nem kell világnyelvnek lenni.
Nekem már késő...
a magyarral is hadilábon állok, idegen nyelveket meg sosem tudtam..-))))))))))))))))
Tök ciki szerintem.
Tanuljál csak nyugodtan. Régen azt mondták, ahány nyelv, annyi ember.
Ma már azt mondják, aki sokat utazik, minimum annyira tudjon egy-egy idegen nyelvet, hogy "ne tudják eladni".
Hihetetlen, elmentem pisilni, mire visszaértem, már forrt a hoxa levegője.
Én mindenről lemaradok..-))))
Most akkor tanuljak vagy ne tanuljak???
A világ minden részén élnek magyarok, így végül is világnyelv :)
Persze a magam részéről úgy gondolom, hogy eleve nincs világnyelv, csak annak kikiáltott angol nyelv van. A spanyolt is közel annyian beszélik, mint az angolt, rengeteg országban az a hivatalos nyelv, ilyen alapon a spanyol is lehetne világnyelvnek kikiáltva.
Arról nem is beszélve, hogy világnyelv ide, vagy oda, nagyon sok országban szóba sem állnak veled, ha nem a saját nyelvükön szólsz hozzájuk, a világnyelvnek titulált angollal ezekben az országokban nem mész semmire.
Természetesen én is tartom magam a mondáshoz, miszerint ahány nyelven beszélsz, annyi embert érsz.
...szamonra. Masnak meg a sajat nyelve.
Szerintem tok Jo, hogy meg elek, amig az a nyelv is, es ha ugy akatjuk, egy budos szot senki nem ert, aki nemagyar. Mindenre van mas szavunk
Hozzatennem, 4-5 magyarral dolgozok. De semmi kozom ahhoz, hogy igy osszeverodott. Csak az egyikkel pofazok folyton magyarul.
Mas olyan szep nyelvet nem ismerek, ahol a fel Monday kozepen ks
A rendszerváltás utáni években egy maszek nyelviskola hirdetése volt:
"Mi, 15 millióan magyarok tudjuk, hogy a magyar, világnyelv. De addig míg a világ több milliárd embere is ezt megtudja, tanuljunk mi angolul."
Csak mi, magyarok tudjuk, hogy a mi nyelvünk a világon a legszebb... akik pedig megtanulták a saját nyelvük mellé a magyart is, nem véletlenül mondják, hogy éppen a sokszínűsége, sokrétűsége miatt nehéz megtanulni.
...mert még ki szerint, ezt miből gondolod ?
Csak, mert "legkifejezőbb" az kevés.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ma Magyarországon valakiből kommandós?Bajban vagyunk azt hiszem, segítség kellene...
- Szlovákiai kismamák Magyarországon! Segítség kellene...
- Ariston 1921 VWB/HA hűtőt vettünk tegnap, de magyar nyelvű tájékoztató füzet nem volt hozzá, ezért segítség kellene.
- Milyen papírok kellenek ahhoz hogy egy külföldi Magyarországra jöjjön, aki diák?
- Magyar értelmező kéziszótárból segítség kellene! Tud valaki segíteni?
- EU-s állampolgárnak milyen papírok kellenek a magyarországi munkavállalási engedélyhez?