Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása? (tudásbázis)
Semmilyen káros hatása nem lesz.
Egy kicsit pattanásos lehet a bőr tőle de azt fűszerekkel lehet enyhíteni.
Vannak akiknek érzékeny a bőrük az étolajra, számukra találták ki a sertés, vagy libazsírt.
Szerintem használható az étolaj.
Feltéve, ha sütni-főzuni akarsz.
(de ennél többet nem írhatok, mert az már nagyon szalonképtelen lenne)
Az étlajtól mitől barnulna gyorsabban?
Valamennyit az is véd, a semminél jobb, de ha megoldható, értelemszerűen naptejet/napolajat (van egyáltalán különbség a kettő között?) kell használni.
De ha jobban átgondolom, nem biztos, hogy jó ötlet az étolaj, talán többet árthat...(Az, hogy elnyeli az UV-sugarakat, nem jelenti automatikusan, hogy ne lehetne káros különböző okok miatt.) Úgyhogy maradjatok szerintem a napolajnál/naptejnél!
Kedves vasolya
Abban,hogy évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt senkit nem érdekeltek az UV sugarak,tökéletesen igazad van,mostanában talán már a napnak is más hatása van a bőrünkre,gondolom ez a levegőszennnyezéssel függ össze,de mindenesetre mostanában nagyon sokat lehet hallani,hogy a túlzott napozás bőrrákot is okozhat,néhány évvel vagy évtizeddel ezelőtt ez talán senkinek nem jutott eszébe,de sajnos most már ez van.
Ne haragudj, ge nem gondoltam volna, hogy van ember aki ezt komolyan kérdezi.
Szerintem a napolaj sem véd meg a leégéstől, csak a magas faktorszámú naptej. Főleg ha érzékeny a bőröd.
De most komolyan, láttál rá bármekkora esélyt, hogy az étolaj megvéd, ha napolaj ellenére leégtél???
Való igaz, ha érzékeny a bőröd, 10-15 óráig ha napra mész, tök mindegy mit kensz magadra, megégsz. Maradjon csak a póló. Én is megégős vagyok, én ha erősen süt a nap, egyáltalán ki sem megyek.
De étolaj? Most túl azon hogy gusztustalan, szerinted milyen védelmet ad?
Ha jó minnőségű és magas faktorú naptejet választasz, elvileg nem lesz bajod.
Ezt az étolajat meg szerintem felejtsd el. Nem lesz ember aki azt mondja hogy ez megvéd a naptól.
Kedves szbp
Nem engem minősít a kérdés,hanem azt aki ezt felvetette,ő pedig egy 59 éves férfi,ő azt állítja,hogy az ő gyerekkorában csak ez létezett.Valószinűnek tartom,hogy ezért jutott eszébe most is.Én csak azt szerettem volna tudni,hogy nincs e ennek valamilyen káros hatása,és hogy hallott e valaki ilyet egyáltalán.ENNYI.
Kedves bmkriszta
Nem tartom valószinűnek,hogy van miért szégyelnem magam.Több okból sem.
1,nem nekem jutott eszembe,hanem egy közel 60 éves embernek,aki azt állítja,hogy gyerekkorába csak ez volt,
2,én soha nem használtam napolajat,hanem inkább naptejet,de sem nekem,sem édesanyámnak nem vált be soha,mert annak ellenére,hogy bekentük magunkat,nagyon komolyan megégtünk.Néhány éve egy nagyon vékony fehér póló van rajtunk,a vízben is,így azóta soha nem égtünk le.Nos,hát nálunk,ez a helyzet,persze lehet,hogy azért van ez így,mert mi édesanyámmal nagyon fehér bőrüek vagyunk,ellentétben az említett urral,aki egy kicsit barna bőrű/nem roma/
Kedves Rangiku
Nem magamtól jutott eszembe,édesanyám jelenlegi férje vetette fel,ő 59 éves.Egyébként mi valamikor naptejet használtunk,de semmit nem ért,néhány éve édesanyám és én úgy megyünk a vízbe,hogy egy nagyon vékony fehér póló van rajtunk,azóta mi nem égtünk le egyszer sem,de ő erre nem hajlandó,és ő azt mondta,hogy az ő gyerekkorukba csak ez volt.Nos,most már érted,hogy miért kérdeztem?
Szerintem az ember lánya azzal is minősíti saját magát, hogy fórumot indít ilyen kérdéssel.
Ez vetekszik,a "Mi van a bal kezed mellett" cím alatt futó, igen elmés, talulságos témával. Bár ezt visszaszívom, mert ez legalább vicces, tehát sokkal jobb
Egyetértek.
Én sem bírom az ilyen embereket,lehet ktirikát nyílvánítani attól fórum, egy fórum,de lehülyézni a másikat azzal csak önmagát minősíti az ember lánya.
További ajánlott fórumok:
- Norbi süteményei közül sokhoz kell zabkorpa, viszont csak zabpelyhem van. Ha ezt porrá darálom, használhatom korpa helyett?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Gmail helyett más jó fiók?Többféle használható karakterrel az emailcím választásban, unom, hogy a nevem összes normális formája foglalt!
- A mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására?
- Mit használhatok muffinpapír helyett?
- Szódabikarbóna helyett használható sütőpor a süteménybe?