A mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására? (tudásbázis kérdés)
14. ildiko0914
2009. ápr. 30. 10:58
Köszönöm szépen Nektek! Mostmár biztos kipróbálom, bizom abba, hogy jó lesz.Jó ötlet a tört eper, erre nem is gondoltam, csak hogy félbe vágva teszem bele, de összetörve intenzivebb izhatást érhetek el, igazad van. Köszi
13. c0c88e77c0
2009. ápr. 30. 10:54
nagyon-nagyon finom lesz, sokkal ízletesebb lesz mint a tejszínhab :) és igen, keverj bele epret és mennyei lesz :) nyami :):)
12. zebracsikó (válaszként erre: 11. - Ildiko0914)
2009. ápr. 30. 10:53
én akkor tört eperrel bolondítanám meg a krémet, meg persze vaníliával.
11. ildiko0914 (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2009. ápr. 30. 10:44
én is erre gondoltam, csak erősítésre vártam:)köszi, egy epres tortát szeretnék hétvégén és jobbank tartom mint bármi más müdologgal ellátott tejszinhabot
10. zebracsikó
2009. ápr. 30. 10:42
szerintem simán bevonhatod vele a tortát, nem sajt-jellegű az íze, hanem nagyon semleges, kitűnően lehet ízesíteni.
Vaníliás cukorral, narancshéjjal vagy citrohéjjal keverném, attól függ, milyen jellegű a torta
9. ildiko0914
2009. ápr. 30. 10:25
Én használtam úgy is sütibe, hogy csak simán cukorral kikavartam estleg tettem még bele vmi gyümit, nekem úgy nagyon izlett, szerintem egy könnyű állagó krém valik belőle, ezért gondoltam h tejszinhab helyett használhatnám,mivel nem tudom enni a tartósítószeres dolgokat.
8. pemete (válaszként erre: 4. - Ildiko0914)
2009. ápr. 29. 12:35
Nem tudom, ezért mondtam, hogy írd meg! Hátha valami tök jó ízű dolog jön ki belőle, és akkor kipróbálom én is! Végülis a tiramisuban nagyon finom!
7. ildiko0914 (válaszként erre: 5. - 33d480e050)
2009. ápr. 29. 12:32
én mégis jobban hasonlitom izre a tejszinhez( a jó házi tejszínhez természetesen) mint a sajthoz
6. b4a3a4979d
2009. ápr. 29. 12:31
Én szoktam használni felesben tejszínnel vagy Quimic-kel keverve, és teszek bele egy pár zselatinlapot. (A Quimic diétás tejszín-helyettesítő.)
Ugyanazt a krémet, amit a töltésre is használok.
5. 33d480e050
2009. ápr. 29. 12:25
A mascarpone az egyfajta kremsajt.Izre teljesen elter a tejszintol.Szerintem torta bevonasara nem alkalmas.
4. ildiko0914 (válaszként erre: 3. - Pemete)
2009. ápr. 29. 12:05
mire gondolsz? milyen lehet?
3. pemete
2009. ápr. 29. 12:03
ÉN nem tudom, de kiváncsi vagyok milyen lesz:)
Majd írd meg lécci.
2. Suesue
2009. ápr. 29. 12:02
Szerintem igen
1. ildiko0914
2009. ápr. 29. 12:01
SZerintetek a mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására?