Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására? fórum

A mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására? (tudásbázis kérdés)


2009. ápr. 30. 10:58
Köszönöm szépen Nektek! Mostmár biztos kipróbálom, bizom abba, hogy jó lesz.Jó ötlet a tört eper, erre nem is gondoltam, csak hogy félbe vágva teszem bele, de összetörve intenzivebb izhatást érhetek el, igazad van. Köszi
2009. ápr. 30. 10:54
nagyon-nagyon finom lesz, sokkal ízletesebb lesz mint a tejszínhab :) és igen, keverj bele epret és mennyei lesz :) nyami :):)
12. zebracsikó (válaszként erre: 11. - Ildiko0914)
2009. ápr. 30. 10:53
én akkor tört eperrel bolondítanám meg a krémet, meg persze vaníliával.
11. ildiko0914 (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2009. ápr. 30. 10:44
én is erre gondoltam, csak erősítésre vártam:)köszi, egy epres tortát szeretnék hétvégén és jobbank tartom mint bármi más müdologgal ellátott tejszinhabot
2009. ápr. 30. 10:42

szerintem simán bevonhatod vele a tortát, nem sajt-jellegű az íze, hanem nagyon semleges, kitűnően lehet ízesíteni.

Vaníliás cukorral, narancshéjjal vagy citrohéjjal keverném, attól függ, milyen jellegű a torta

2009. ápr. 30. 10:25
Én használtam úgy is sütibe, hogy csak simán cukorral kikavartam estleg tettem még bele vmi gyümit, nekem úgy nagyon izlett, szerintem egy könnyű állagó krém valik belőle, ezért gondoltam h tejszinhab helyett használhatnám,mivel nem tudom enni a tartósítószeres dolgokat.
8. pemete (válaszként erre: 4. - Ildiko0914)
2009. ápr. 29. 12:35
Nem tudom, ezért mondtam, hogy írd meg! Hátha valami tök jó ízű dolog jön ki belőle, és akkor kipróbálom én is! Végülis a tiramisuban nagyon finom!
7. ildiko0914 (válaszként erre: 5. - 33d480e050)
2009. ápr. 29. 12:32
én mégis jobban hasonlitom izre a tejszinhez( a jó házi tejszínhez természetesen) mint a sajthoz
2009. ápr. 29. 12:31

Én szoktam használni felesben tejszínnel vagy Quimic-kel keverve, és teszek bele egy pár zselatinlapot. (A Quimic diétás tejszín-helyettesítő.)

Ugyanazt a krémet, amit a töltésre is használok.

2009. ápr. 29. 12:25
A mascarpone az egyfajta kremsajt.Izre teljesen elter a tejszintol.Szerintem torta bevonasara nem alkalmas.
4. ildiko0914 (válaszként erre: 3. - Pemete)
2009. ápr. 29. 12:05
mire gondolsz? milyen lehet?
2009. ápr. 29. 12:03

ÉN nem tudom, de kiváncsi vagyok milyen lesz:)

Majd írd meg lécci.

2009. ápr. 29. 12:02
Szerintem igen
2009. ápr. 29. 12:01
SZerintetek a mascarponét használhatom tejszinhab helyett, például torta bevonására?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook