Szerintetek fontos, hogy a szülésnél legyen választott orvosotok? (beszélgetés)
Ha nem lett volna fogadott orvosom,most nem tarthatnám a karomban a kislányomat.
34 héten befektetett,és egy hét múlva meg kellett császároznia. Ha mindez itthon történik...bele sem merek gondolni.
Egy hónapot voltunk még bent a születés után és sajnos volt alkalmam megtapasztalni mennyire jó,annak,akinek van orvosa.
Mi nem vagyunk gazdagok,de egyáltalán nem sajnálom azt a pénzt,amit odaadtunk.
Sziasztok!
Mikor kiderült, hogy az első babámat várom, nagyon foglalkoztatott az orvosválasztás!Akkor kezdtek el nagyon foglalkozni ezzel a témával!Görcsöltem is miatta eleget, hamar úgy döntöttem, hogy nem fogadok! Nem is lett volna értelme, mert kisfiam 36.hétre született! Az ügyeletes orvosnak meg tennie kell a dolgát, még ha nincs is megfogadva!4dokink van össz-vissz!Mindegy, hogy ki van!Az én véleményem az, hogy ahhoz, hogy fizessek, többet kellene tenniük ÉRTÜNK!!!Jóval többet, mint a tapasztalat mutatja!Én most várom a második babánkat, 19.héten járunk! Kisfiam 11hós lesz!Most sem fogadunk meg senkit!
van választott orvosom és nemsokára szülni fogok. a véleményem az eddigi tapasztalatim szerint, hogy jó ha az embernek van orvosa, legalábbis ha az olyan mint az én orvosom. igaz sokminden függ attól, hogy az adott kórházban milyen az orvos-team. nekem bizonyos problémák miatt félidősen bent kellett lennem a kórházban, és nem csak a saját orvosom figyelt oda rám hanem a többi is.
persze mindenkinek mások a tapasztalatai minthogy az orvosok és a kórházak sem egyformák. én speciel bizakodó vagyok, bizom az orvosomban, és persze magamban. és persze nem akarom senkinek sem megmondani, h legyen orvosa, vagy ne legyen. tartom magamat ahhoz, hogy aki akar annak legyen, aki nem akar, annak ne legyen. nem is olyan bonyolult ez.
szia..
amikor a sógornőm szült,nekik is volt dokijuk,csak amikorra ki volt irva pont akkor utazott el valahova,február volt,nem nyár...a lényeg a lényeg,hogy az ügyeletes dokinál szültek,aki nem erőltette a császármetszést és képes volt a dolgok bonyolultabb formáját választani,mert a választott orvosuk már az elején megmondta,hogy császározni fogják,mert nem fogja tudni megszülni,igen ám,csakhogy a sógornőm elég jó súlyban van,és nagyon nehezen gyúgyúlt volna fel egy ilyen műtétből...
Megszülte a babát viszonylag hamar,zökkenőmentessen az ügyeletes dokinál,és azt mondta,ha lessz még egy,akkor azt is őnála fogja szülni,és egy forintot sem fogadott el az orvos tőlük,és ez a nem mindegy...mindez a bajai kórházban történt,én szekszárdon szültem és egy rémálom volt,amit csak remélni tudok,hogy nem ismétlődik meg...hétvégére vagyunk kiírva,ráadásúl augusztusban...nem tudom mi lesszzzzz.........
Sziasztok!
Nekem volt, mert fontosnak tartottam. De ha nincs ott az ügyeletes osztályvezető orvos, a gyerekem legjobb esetben is fogyatékos lesz:((
Nekem volt fogadott orvosom, amíg vártam Dettit sokszor éppen rohantában vizsgált meg... Az utolsó hónapban viszont már bármikor hívhattam, kedves volt és normális. A szülésem pedig részben miatta is lett olyan csodálatos amilyen lett.
A varratszedésre vittem neki egy üveg pezsgőt , mire közölte, hogy ugye itt be is fejeztem a pénzköltést, a gyerekre költsem a felesleget, ne orvosra. Nem fogadta el, egy forintot nem tudtam neki adni, pedig szívemből adtam volna.
Magyarán, ritka és fehér holló esete, de EGY FORINTOT nem fogadott el, kivéve a pezsgőt.
Sziasztok!
Mi válaszottunk egy jónak tűnő dokit,anniyra aranyos és készséges volt velünk.Minden vizsgálatnál pillanatok alatt sorra kerűltem max ha 5-10 percet kellett várnom,alkalmanként 6000ft-os tarifája helyett 10000ft-ot adtunk neki,majd eljött a szülés ideje!Végig ott volt a szülőszoba előtt(hála a jóégnek az egész szülészetetn én voltam csak egyedűl)a szülésznőt csak ott fogadtuk fel mert nagyon aranyosnak találtuk. Sajna nem akartam rendesen tágúlni így burokrepesztés ,sajnos zöld volt a magzatvíz ami mint tudjuk nem jó!!!!!Majd utána oxitocin folyamatosan emelve a dózist.....már vizsgálatok közbe sem volt valami kedves a dokink,ilyenekkel traktál amikor a labdán vajúdtam 3 percesekkel hogy ez nem az az arc amit ő látni szeretne....(magamba szídtam még az öregannyát is)a lényeg az volt hogy a kislányom feje nem tudott jól beilleszkedni a szülőcsatornába és már rohamosan esett a szvhangja,erre a dokink nem hogy azonnal megcsászározott volna inkább hívta az ügyeletben lévő kollégáját és segítséget kért tőle hogy ő vákummal kihúzza a babát a kolléga meg nyomja ki a hasamból.....no mikor már a kollégája ráförmedt hogy ez így nem megy akkor hírtelen arra lettem figyelmes hogy a dokink ,akiért addig tűzbe tettem volna a kezem,a pánik az arcán és azt láttam azt sem tudja mit is csináljon csak az kiabálta a nővéreknek hogy "kék kesztyű"(mondanom sem kell hogy ekkor már kb 7-8 tolófájáson voltam túl mindeféle érzéstelenítés nélkűl,mert ugye azt nem kaptam hiába könyörögtem érte....)a párom kint volt a folyosón és ő mesélte el később hogy az emeletről a liftből 8 ember rohant be a szülőszobára és onnan már tettek is át a műtős ágyra hiába kérdeztem hogy mi a baj senki nem mondott semmit,a tolófájások meg csak jöttek,megállíthatatlanúl jöttek ,a kézfejemből kitépték véletlen a kanűlt ,amit így is alig tudtak bekötni azzal szerencsétlenkedtek még egy csomó időt,a két kezem és a lábam lekötözték,és még ebben a pozitúrában 3 tolófájás,közben az altatómaszkot tették egy pillanatra a szám elé de nem jött semmi,eközben láttam hogy a dokim már betadinnal mint a őrűlt tőrli le a hasam,mindeközbe valami surmó nő csak idegbeteg hangon ennyit mondott "orron be szájon ki!"nem tudtam csak ordítani és végűl jött a gáz!!!!! A kislányomat lélegeztetni kelett :-(,de hála jó Istennek jól voltbár csak 2800grammal született!
a dokonk 1-szer jött a mindenkinek kötelező vizitnél,meg amikor a zárójelentésemet adta oda,de akkor még azt mondta adjunk az anesztesnek egy 10000ft-ot mert le kellett hívnia ......(megint magamba a jó anyját szídtam)Amúgy a dokinknak 80000ft-ot adtunk,a szülésznőnek meg 40000ft-ot. A varratszedésnél olyan volt mintha muszáj lenne neki hozzám érnie...szóval egy igazi surmó volt,majd rájöttem hogy ha ott van párom akkor meg nyalizott ezerrel!!! Már most azon gondokodom ki lesz az orvosom a második babánál mert hogy ő nem az 100%!!!!!!Nem akarom még egyszer mindezt átélni!A korházzal semmi bajom nem volt mert a szülésznő is és a csecsemősök is tündériek voltak,ezért szeretnék ott szűlni de a dokinál NEM!(amúgy ez a Kútvölgyi korház volt és a doki Sipos Sándor)
Veszprém.
Én mindkettőt ott szültem az elsőt választott orvosnál és választott szülésznőnél.
A másodikat az ügyeletesnél - akkor OTT nem volt lehetőség a választásra. Szerencsére minden rendben volt. 4150g-os 57cm-es babát szültem gátvédelemmel.
Mindenesetre nyugodtabb lettem volna, ha a saját dokim lett volna mellette.
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- 26.héten beindult szülésnél mik a baba esélyei?
- Mi az apa dolga a papás szülésnél?
- Nincs választott orvosom - járhat ez valamilyen hátránnyal a szülésnél?
- Kedves hódmezővásárhelyiek! Dr. Kováts Dénest vagy Bolemant választottátok orvosotoknak?