Szerintetek fogyaszt a szobabiciklizés? (tudásbázis)
Nekem nincs szükségem hogy fogyjak,így a mozgás nálam nem erről szól....Inkább a fitten tartás, és az izmosítás miatt.
Heti 4x járok futni.
A szobabicikli sem rossz, de szerintem akkor már inkább a szabadban bicajozz, az sokkal élvezhetőbb.
Én a futásra esküszöm, de tudom hogy futni sem szeret mindenki.
Egyébként meg az sem mindegy hogy heti hányszor mozogsz. De ami még ugyanennyire fontos egy fogyáshoz az az ételek tudatos megválasztása.
Sokan ezt teljesen figyelmen kívül hagyják.
Azt gondolják hogy ha bármit esznek, és mellette valamennyit mozognak, akkor már tutira fogyniuk kellene.
Pedig ez nem így van...
Minden embernek más az anyagcsere tempója, van aki bármit elkövethet, akkor sem fog fogyni, mert pl pajzsmirigy beteg.
De szerintem ez ma már nagyon is köztudott dolog, szóval nyilván nem írtam nagyon új dolgokat ezzel...
Combod sem formálódott?
Ismerős pasi a hasából szeretett volna leadni. Ez nem sikerült, de lába megerősödött.
a feltételezések helyett:
én napi 1 ÓRÁT szobabicikliztem minden nap hónapokig, eredmény: NULLA - egy árva gramm se jött le!!!
úgyhogy kitartás emberek! érdemes!!! se remény, se eredmény...
Cm-re ti hogy fogytok? rendesen égeti ? :)
én már két hete csinálom, de még semmi sem :( ( bár mindehol hájas vagyok )
uhh köszi, azért ez is egy szempont a vásárláskor!
Köszike!
Szia :)
Az enyém is szalagos....már nagyon régóta megvan, és sztem a célnak megfelel, igen állítólag a mágneses tovább bírja, azt nem tudom másban van-e nagy különbség, de ami nekem van, hát lehet nincs még 10 éve, hogy megvan, de mi is használtan vettük anno. Az igaz, hogy az évek alatt nem volt mindig használva, de még jól bírja :)
Én most szeretnék venni egy szobabicót, bár az szalagfékes, olvastam valamelyikőtök írta, hogy a mágnesfék jobb. A kédésem: MIÉRT?...
Csak a tartósság miatt nem? A hatásán nem fog változtatnu nem?
Köszi!
kg-ban nem fogytál? mert nem ugyanúgy néz ki egy 60 kg-s izmos ember és egy 60 kg-s "hájas"....Én nem hiszem el, hogy aki szeretne fogyni 10kg-t és nekiáll biciklizni, hogy ne használna:)
nekem holnap telik le a 2. hetem...és már érzem, hogy fogytam vmennyit....
Helló!
Én már 3 éve szobabiciklzem minden este, és én nem fogytam, csak izmosodtam.
Sziasztok:)
2 hete én is ismét elkezdtem a bicajozást.
Én úgy csinálom, hogy közepes erősséggel 12 percet, aztán nehezet 8 percig, és ezt ismételem 3x, így 1 órát tekerek/nap....a ruhámból csavarni lehetne a vizet...nem beszélve a hajamról:)
Elég érdekes tartom, hogy van akinek 1 óra alatt 200 cal. égetést jelez a gép, nekem általában 10perc/100 kalória, így az 1 óra alatt 600 felett szokott lenni....meg is őrülnék, ha 1 óra alatt kb. 1 szelet kenyérnyi kalóriát égetnék el:) Jah, és 17-20km/h-s sebesség, kb 17 km. .... a pulzusmérés nekem rémálom...nem is használom, mert csak felidegesít :D ha alig mozognék, mint 1 reumás csiga akkor lennék a megfelelő tartományba....én az izzadságtól csöpögő ruhámban hiszek :)
de gondolom hogy a leggyengébb fokozattal kell tekerni,hogy ne izom legyen hanem fogyjon a comb!
nem ??
Sziasztok!
Sok hozzászólást olvastam már itt neten evvel kapcsolatban. A saját tapasztalatom, hogy 5 hete bicajozom 40 percet a hét 5 napján, mondjuk én kondi tartás végett mert a súlyommal nincs baj (57kg) viszont ez az érték 54kg-ról indult. Tehát az izmaim súlya nőt mert vastagabb nem lettem, sőt a combom kerülete 1-2 cm-rel kevesebb lett.
A comb és a farizmok formálására kiváló a kerékpározás (akár a szabadban, akár szobabiciklin) – szépen karcsúsítja a combot és formálja a farizmokat, nekem személyes kedvencem a futás a szabadban vagy a futópadon hegymenetben erőltetett gyaloglás, de szinte bármelyik kardiógép megdolgoztatja az alsó végtagokat. Emellett tipikus fenékgömbölyítő gyakorlatok a guggolások – akár párhuzamos térdekkel, akár terpeszben, akár támadóállásban, de az egyik legjobb az egylábas guggolás.
Állj háttal egy széknek kb. 1 méterre, egyik lábadat rüszttel lefele tedd rá a székre. Két súlyzó a kézbe (vagy két nagy palack víz), egyenes háttal guggolj lassan le, majd lassan told vissza magad. Végig figyelj a térdedre, hogy ne mozduljon ki oldal irányba! 10 guggolás jobb lábon + 10 a bal lábon, ez egy kör, ebből végezz összesen 4-5 kört, erődtől függően, heti 3x minimum!
A has bőrfeszesítése már nehezebb dolog. A hasizmokat számtalan jó gyakorlattal karban lehet tartani, de a rajta lévő zsírt csak kardióedzéssel és diétával lehet eltüntetni. Ha pedig a bőröd nyúlt meg, arra sajnos a testedzés nem lesz megoldás.
Sok sikert és örömet a mozgáshoz!
ha fogyni akarsz, akkor nem pulzust nézzük, hanema lélegzetvételt
a kardiomozgások (ahol a pulzus a lényeg) erősítésre jók, az aerobok (ahol a lélegzetvétel) a zsírégetésre
én kis könnyeddséggel sokszor tekerem a bicajom, mondjuk nekem nem szobai, és eléggé látványos a fogyás a combomról sé a fenekmről... a hasamra lehet, hogy szedtem valamennyit, szóval kéne vmiféle kiegészítő edzés, merta bicaj nem elég...
További ajánlott fórumok:
- Ártalmas szerintetek a Nescafé és a Completa napi fogyasztása?
- Porckopásos térddel ajánlott a szobabiciklizés?
- A szobabiciklizéssel óránként hány kalóriát égetünk el?
- Miért éget több kalóriát a szervezet szobabiciklizés közben, mint gyors gyaloglásnál?
- Mi a véleményetek a szobabiciklizésről és mellé a futásról?
- Arra gondoltam, hogy ma már nem fogok szobabiciklizni. És...