Szerintetek elképzelhető, hogy a láztól legyen izomlázam? (beszélgetős fórum)
Jobbulást!
Hányós-hasmenéses csodám nekem is volt két hete, de nekem ezzel kezdődött, utána jött a láz és a fájós izmok, de hamar el is múlt, mondjuk a lányom egy héti szenvedett tőle, de láza nem volt neki sem sokáig. Gyógyulj meg!
Sziasztok!
Visszvonnék mindenféle tünetmentességet, mert most jöttem ki a wc-ről és hánytam egy hatalmasat, és hasmenésem is van kb fél órája kezdődött mindez, amikor ráeszméltem, hogy még mindig lázas vagyok. Most megpróbálom a folyadékpótlásra helyezni a hangsúlyt. Kicsit félek a későbbi wc-re járástól.. :(
Szia!
Holnapra úgyis okosabb leszel, de azért leírom, hogy én megerőltetéstől simán belázasodok. Persze nem egy kis sétától, hanem szoktam gyalogtúrázni (20-25 km általában), körbebicikliztem a Balatont 1 nap alatt, stb. Na ilyen kissé extrém megerőltetés után mindig belázasodok, hidegrázásom van, ami aztán másnap-harmadnapra, ahogy kipihenem magam elmúlik.
Mondjuk nekem volt más tünetem, de lázzal az összes izmom fájt, alig bírtam megmozdulni. Pl. az influenza egyik kísérő tönete is az izomfájdalom a láz mellett. Szóval szerintem valamilyen vírus is okozhatja.
De a dokid sokkal képzettebb nálam, ő biztos jobban
tudja, mi lehet ez;)
Jobbulást!
Az első kérdés az akart lenni, hogy:
"Sziasztok!
Szerintetek elképzelhető-e, hogy az izomláztól legyen lázam?"
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek elképzelhető-e, hogy a láztól legyen izomlázam?
Leírom a tüneteim:
Visszahívtak egy korábbi munkhelyemre dolgozni pultosként, múlt hétfőn kezdtem. Ez egy közepes forgalmú hely, mindig van munka, de nem mindig olyan feszített tempóban. Pultosként utoljára fél éve dolgoztam máshol.
A beosztásom a következő volt:
hetfő, kedd, péntek: 11-23-ig
szombat: 11-18-ig
Hétfőn még viszonylag jól bírtam a munkát, kedd délre viszont már fájt minden izmom, és szerintem hőemelkedésem is lett. Mikor hazaértem 38,3 volt a lázam. A következő 2 szabadnapomban megpróbáltam kipihenni magam, bár iszonyatosan fájt a hátam, a lábam, mindenem, mindenhol izomlázam volt... vagy a láztól lettem olyan 'mindenhol fájós', már nem tudom. Ittam neocitrant, vettem be algopyrint, meg cataflamot. Egyedül a cataflam múlaszotta el a fájdalmat, de azt se teljesen.
Péntekre megint jól lettem, de este megint úgy mentem haza, mint akit agyonvertek, megint hőemelkedés. További neocitran, algopyrin.
Szombaton délutánra nagyon rosszul voltam, alig vártam a 6 órát, hazamentem, megint 38,1 volt a lázam. Elmentem este egy masszőrhöz, hogy masszírozza ki a csomókat a hátamból, mert görcsben állt az egész hátam. Aznapra jobban lettem. Vasárnap (tegnap) megint hidegrázásom volt reggel, a hátam még jobban fájt, mint azelőtt, elmentem hát uszodába. Összesen egy órát voltam ott, nem is sikerült úsznom, csak pezsgőfürdőben voltam, ahol megint elkezdtem fázni, beültem a gőzfürdőbe, ahol majdnem megfagytam :S Otthon 39,6 volt a lázam, és már se a neocitran, se az algopyrin, se a cataflam, se a hűtőfürdő nem használt, se a lázamra, se a fájásaimra, csak az algopyrin oldatos injekció. Tegnap este kaptam egyet, de ma reggel 5-kor megint arra keltem, hogy fázok 3 takaró alatt :( Mikor lesz ennek már vége? Az zavar a legjobban, hogy a szabadnapjaimon nem tudok csinálni semmit, csak fekszem és pihenek és tömöm magam gyógyszerekkel kb. Egyéb fájdalmam különben nincs, se a torkom nem fáj, hányingerem sincs, az orromat se fújom, a wc-n is minden rendben van. Ja, és tegnap vettem rubophen, semmit nem használt, ma reggel is bevettem 3-at és az se használt semmit, pedig vártam egy órát, hogy hasson.
Szerintetek ez izomláz? Tegnap nem erőltettem meg magam. és úgyanúgy vagyok, mintha bementem volna dolgozni.
Ma elmegyek a háziorvoshoz, hátha ő mond valamit, vagy beutal valahova.
Bocsánat, ha kicsit zavaros lett, lehet, még nem hatott teljesen az utolsó adag gyógyszer...
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Szörnyü izomlázam van és majd szétszakad a gerincem napok óta mi lehet a baj?
- Mennyire életszerű és elképzelhető?
- Ha gimnáziumba esti képzésre (érettségi) járok, akkor a munkaügyi központ elképzelhető, hogy támogatja valamilyen formában?
- Mi okozza hogy fekvéskor, járáskor a lábam között olyan mintha izomlázam lenne(húzódik, nyúlik)? (35 hetes t.)
- Szerintetek ez elképzelhető?
- Soha nem sportoltam, múlt héten kezdtem el jógázni, 4 napja izomlázam van, mikor múlik el?