Szerintetek egy enyhén hiperaktív, viselkedésproblémás gyereknek a rendszerességre szoktatásában segíthet-e, ha kutyust kap a család? (beszélgetés)
jó sok régi fórumot ásol elő:)))
10 napi volt nálunk kettő kutyus és igen én azt mondom segít, mindenképp,sokkal jobban és sokkal több dologban mint az ember gondolná....ezeken túl abban is igazad van amit leirtál....de én ráhajtok a kutyadologra és lesz kutyusuk:)
Szerintem igen - de nem ez a jellemző.
A rendszerességre szoktatás - a sztereotípiák kialakítása - nevelés. Nem kutya függő.
Amire talán jó volna oda figyelni:
- Milyen hangnemben zajlik a családi élet.
- Reggel amikor "nehéz az indulás" milyen egyéb figyelem elvonó dolgok vannak. (Rádió, tévé, játék)
- A gyerek iszik-e aspartamos üdítőt - netán kólát ?
- Milyen élelmiszereket kap...?
- Mennyi játéka van? Abból mennyi jó? Mennyivel "tud" játszani - valójában?
- Mikor megy ágyba, és hogyan?
- Mennyi időt foglalkoznak vele a szülők..?
(Pl. elmegyünk kacsákat nézni a folyóra, vonatokat az állomásra stb. és közben lehet kötetlenül - az ő nyelvén sok mindent elmagyarázni- elfogadtatni - amit reggel "induláskor" kamatostul vissza kapunk...
Türelem - mindenek felett....
(...! Mintha nem tudnám hol élünk...? Sajnos, ez kemény megpróbáltatás a szülőknek. De megéri..!)
HIPERAKTIVITÁS
Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány kutatómunkája során feltárta, hogy
a hiperaktívnak, figyelemzavarosnak nevezett gyermekeknek adott pszichiátriai szerek számos mellékhatást és függőséget okozhatnak a gyerekeknél. Ha gyermeke „tanulási probléma” vagy „viselkedési zavar” miatt pszichiátriai szereket szed, és úgy érzi, hogy a gyermek állapota semmit sem változott, vagy rosszabbodott emiatt, keresse fel szervezetünket. Az alapítvány megjelentetett egy INGYENES tájékoztató kiadványt a hiperaktivitással kapcsolatban, melyet szívesen bocsát
az érintettek és a hiperaktív gyermekekkel foglalkozó személyek részére.
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Cím: 1461 Budapest, Pf.: 182.
Telefon: 06 (1) 342-63-55
E-mail: info@cchr.hu
Weboldal: www.emberijogok.hu
Szerintem segíthet, hiszen lefoglalhatja magát a kutyussal, futkározhat vele, leköti a figyelmét.
Ha valakit érdekel egy ingyenes kiadványt lehet kérni a hiperaktivitással kapcsolatosan az info@cchr.hu-n vagy az (1) 342-6355-ös számon.
persze, hiszen pont az a baj velük, hogy túl érdeklődőek és túl mozgékonyak
én a balettra gondoltam, mert a lovaglásra sajnos nincs lehetőségünk - túl messzire kellene őket vinni és egyedül kettővel kicsit "meredek" a dolog
kutyát meg azért akartam, mert egy sokat tanul belőle, kettő ha láttak egyet, akár csak kölyköt is máris visítva kapaszkodtak fel bármire - amióta van a kutyus huzzák-nyúzzák szegényt, de legalább már nem félnek tőle, a többitől így is tartanak, de már nem úgy, mint előtte
a kutya megvan (már 2 napja) és tegnap nem kellett könyörögnöm délután az iskolában, hogy akkor most szedelőzködjön és menjünk haza, egyszerűen csak mondtam, hogy hajrá, Stella vár otthon - minden gond nélkül jött is
reméljük, nem csak időszakos a dolog - ha így lesz, akkor csak ajánlani tudom másoknak is :)
tudod, a hiperaktívok, gyorsan elveszítik az érdeklődésüket a dolgok iránt - így valahol a koncentráció javítása lenne a lényeg
hogy téma volt már? nem tudom, nem találtam, lehet
egyébként én is amellett vagyok, hogy a gyereknek legyen valami állata, hogy felelősséget tanuljon, csak a gond a viselkedésprobléma, és biztosan jót tesz (remélem nagyon), csak a kérdés, hogy hogyan és mikor
Egy másik fórumban volt már ez téma,én ott is nagyon kiáltak a kutyus tartása mellett,igaz ne konkrétan hiperaktív gyerkőcökről volt szó,hanem csak úgy általában a gyerekekről,de én azt gondolom,hogy ami a kutya tartáshoz kell egy kisgyerek részéről,az a szivük.Az pedig minden kisgyerknek ugyanolyan szeretettel dobog,egy kicsi szőrös élőlény íránt:)
Ha mégegy tanácsot megfogadsz,kicsi esetleg közepes tealkatú kutyust próálj venni/szerezni nekik,mert ha megnő a kutyus nagyra,ők már nemtudják majd például úgy átölelni,felemelni,pórázon vinni,stb,és akkor könnyebben elvesztik a lelkesedésüket,hisze nem tudjá annyira kivenni a részüket a kutya tartsából,mint amennyire szeretnék...
én is valami hasonlóra gondoltam, ráadásul jön a nyár, több időt lesznek itthon is
ikrek, az egyik az aktív, a másik a passzív hiperaktivitás jeleit mutatja, de igazából nem azok, csak ezzel mutatják, hogy egyedül talán kevés vagyok nekik - talán, ha lesz egy kutyus, akiért felelősséget kell vállalni, akkor sikerül kicsit érniük is természetileg
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni?