Szerintem valóban minden állatnak joga és helye van velünk... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Állítsuk vissza a régi rendet!
Akkor egyen húst az ember ha sikerül kilőnie, és vadász se formáljon jogot ahhoz hogy neki szabályozni kell a vadállományt. Sok millió éven át jól működött ez magától is.
Az első mondatoddal egyetértek.
Az, hogy melyik állat haszon és kedvenc?
Nekem a tyúkjaim is kedvencek. Béla és Gyöngyike is a két kakas, bár semmi hasznuk.
Hogy a nagy gazdaságok léteznek? A városi ember is szereti a húst. A társasház udvarában vagy a minimal nappaliban biztosan elférne 20-30 baromfi.
Ok, te vegán vagy, de ne akarj minden embert azzá tenni.
Az ember életéhez mindig is hozzá tartozott az állati eredetű táplálék. Aki ezt tagadja az az álszent.
Néhány év és már növényeket sem fogyaszthatunk csak laboratóriumokban előállított műkaját?
Ugyanis a növények is élőlények, kommunikálnak.
A haszonállatokat is lehet úgy tartani, hogy életükben mindent megkapnak.
Erre vannak az állatvédelmi előírások (más kérdés, hogy ki tartja ezt be).
Én a vadászatot ítélem el, de nagyon.
Már kimutatták, hogy ha bántják pl. cigarettával égeti egy valaki a levelüket, az belép a szobába, a virág "fél".
És milyen érdekes a növények a gyökereik segítségével kommunikálnak, és a sétálófákról is nemrégen hallottam.
Szerintem meg ez a ló túloldala.
Egyebkentva növények is szeretnek és akarnak élni. Nem véletlenül termelnek mérgező vegyületeket a lelegelés ellen.
Ez nagyon összetett erkölcsi kérdés.Én magam is álszent vagyok, nem öltem és nem ölnék a mostani eszemmel egyetlen állatot sem. Mostanában nem lehet váltani az 1000%.
A legtöbb ember nem gonoszságból eszik húst, hanem mert így szokta meg, így nevelték, vagy mert szükségesnek tartja a táplálkozása szempontjából. Azonban az ipari állattartás és az ezzel járó szenvedés komoly erkölcsi dilemmát vet fel.
Nagyon összemostad a dolgokat. #állatkísérlet-mentes? #vegán?
hobbiállat - haszonállat
háziállat - haszonállat
kísérleti állat - haszonállat
haszonállat - vadállat
Most melyik zavar konkrétan? Hogy megesszük őket? Hogy kísérletekhez használják őket? A rovarok is, vagy csak az madarak és emlősök?
Ugyan, ugyan!
Ennünk csak kell valamit. Nem gondolom, hogy jobb lenne, ha a malacnak lenne játszótere, mielőtt leszúrják.
További ajánlott fórumok:
- Szerintem minden vallás és tanítás csak agymosás! Pont hogy...
- Kislányom fülecskéi ellálnak, azzal jön mindenki, hogy majd, ha hosszú lesz a haja jobb lesz.. Valóban?:)
- Alkalmatlan vagyok mindenféle párkapcsolatra, szerintem...
- Valóban minden sírós újszülött hasfájós? Vagy szerinted más ok is állhat a háttérben?
- Gyermekek átmeneti otthona.Valóban mindent megkapnak?
- A férjemnek szerintem gyomorrontása van, valami nyerset evett, rázza a hideg, fáj mindene, mit kezdjek vele?