Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintem valóban minden állatnak joga és helye van velünk... fórum

Szerintem valóban minden állatnak joga és helye van velünk... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

19. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 13:50

Állítsuk vissza a régi rendet!

Akkor egyen húst az ember ha sikerül kilőnie, és vadász se formáljon jogot ahhoz hogy neki szabályozni kell a vadállományt. Sok millió éven át jól működött ez magától is.

febr. 27. 05:26
Az alapteória OK, csak éppen egy paradoxon. Egy katyvasz, ami nem veszi figyelembe a valóságot. Nem akar a természet rendjébe beavatkozni, ezért beavatkozik. Az, ha valaki vegán, az az ő választása, de ne akarjuk előírni a tehénnek, hogy ne fingjon, a húsevő virágnak, hogy földből táplálkozzon, az embernek, hogy odafigyeljen az haszonállatokra, de a bogarak, az oké, vagy, hogy legyünk növényevők, mert az az igazán oké... Nem ez egy rossz megközelítés. Ha nem lenne emberi elme, azt sem tudnánk, hogy van ilyen, mint a majnok élnénk az életünket autó, telefon és egyebek nélkül. Vajon azősember tudta, hogy nem szabad húst ennie, mert állatvédelemmel kellene foglalkoznia inkább? Micsoda álszent szűrrealizmus. Ha én nem születek meg, most nem teszem tönkre a természetet? Amennyiben te sem, a te lábnyomod sincs a földön, akkor ez jó? Igen? Akkor, ha így lenne, ezt a vitát mások fogalmazták volna meg helyettünk, de a mi elménk, mivel, hogy meg sem születtünk, ezt nem érzékeli. A föld egy kerek egész úgy, ahogyan van, minden jóval és rosszal egyetemben. Távolról nézve a föld egy bolygó a sok közül. Mi ezen a bolygón élünk, és nincs joga senkinek eldönteni, hogy mi a természet rendje, és mi nem. Akkor, amikor előtérbe helyezünk egyes étkezési formákat a másikkal szemben, valójában ugyanúgy beleavatkozunk a természet rendjébe. Álszentség azt mondani, hogy a veganizmus a helyes út. Mindenki étkezzen belátása szerint, a természet pedig köszöni szépen elvan nélkülünk is, a mi bezárt gondolkozásunk nélkül. Ha minden fehér lenne, vajon hogyan tudnád hol vagy?
febr. 27. 01:30
termeszetesen
16. Myra
febr. 26. 22:25
Én is így gondolom
15. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 20:49

Az első mondatoddal egyetértek.

Az, hogy melyik állat haszon és kedvenc?

Nekem a tyúkjaim is kedvencek. Béla és Gyöngyike is a két kakas, bár semmi hasznuk.

Hogy a nagy gazdaságok léteznek? A városi ember is szereti a húst. A társasház udvarában vagy a minimal nappaliban biztosan elférne 20-30 baromfi.

14. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 19:22

Ok, te vegán vagy, de ne akarj minden embert azzá tenni.

Az ember életéhez mindig is hozzá tartozott az állati eredetű táplálék. Aki ezt tagadja az az álszent.

Néhány év és már növényeket sem fogyaszthatunk csak laboratóriumokban előállított műkaját?

Ugyanis a növények is élőlények, kommunikálnak.

13. Archer84 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 18:26

A haszonállatokat is lehet úgy tartani, hogy életükben mindent megkapnak.

Erre vannak az állatvédelmi előírások (más kérdés, hogy ki tartja ezt be).

Én a vadászatot ítélem el, de nagyon.

12. Görögtánc (válaszként erre: 6. - Enissa)
febr. 26. 18:17
Egyetértek! Én nem fogyasztok húst, sem állati terméket, de az ipari állattartás és az állatok mocskos kihasználása az, ami undorít. Sokkal többet szenved egy tehén amit nem szúrnak le, de éveken keresztül folyamatosan gyulladásban van a tőgye, mert fejik, a borjút azonnal leválasztják róla, majd megölik, hogy tejeljen, mint egy disznó, amit otthon szépen felhízlaltak, jól tartották, majd leszúrták.
11. tulipán*** (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 18:13
egyet értek
10. Enissa (válaszként erre: 9. - Panna.33)
febr. 26. 17:29

Már kimutatták, hogy ha bántják pl. cigarettával égeti egy valaki a levelüket, az belép a szobába, a virág "fél".

És milyen érdekes a növények a gyökereik segítségével kommunikálnak, és a sétálófákról is nemrégen hallottam.

febr. 26. 17:25

Szerintem meg ez a ló túloldala.

Egyebkentva növények is szeretnek és akarnak élni. Nem véletlenül termelnek mérgező vegyületeket a lelegelés ellen.

8. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 12:05
Te ne írd felül a természet törvényeit. Az ember mindenevő, ahogy egyes állatok is. Azok megeszik egymást, sőt néhány az embert is. Pár napja vágtam le egy tyúkot, azelőtt pedig borjút. Az pedig, aki a boltból megveszi a húst, semmit ne szóljon! Nem szórakoztatott, de ahogy írtam, ez a természet törvénye. Vannak akik vagy amik hússal élnek.
7. Enissa (válaszként erre: 6. - Enissa)
febr. 26. 11:37
Jav.: Én magam is álszent vagyok, nem öltem és nem ölnék a mostani eszemmel egyetlen állatot sem, de megeszem.
6. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 26. 11:35

Ez nagyon összetett erkölcsi kérdés.Én magam is álszent vagyok, nem öltem és nem ölnék a mostani eszemmel egyetlen állatot sem. Mostanában nem lehet váltani az 1000%.

A legtöbb ember nem gonoszságból eszik húst, hanem mert így szokta meg, így nevelték, vagy mert szükségesnek tartja a táplálkozása szempontjából. Azonban az ipari állattartás és az ezzel járó szenvedés komoly erkölcsi dilemmát vet fel.

febr. 26. 11:33
Tudom, hogy minden állatnak van haszna, de én valahogy meglennék patkányok nélkül.
febr. 26. 11:31

Nagyon összemostad a dolgokat. #állatkísérlet-mentes? #vegán?

hobbiállat - haszonállat

háziállat - haszonállat

kísérleti állat - haszonállat

haszonállat - vadállat

Most melyik zavar konkrétan? Hogy megesszük őket? Hogy kísérletekhez használják őket? A rovarok is, vagy csak az madarak és emlősök?

febr. 26. 11:06

Ugyan, ugyan!

Ennünk csak kell valamit. Nem gondolom, hogy jobb lenne, ha a malacnak lenne játszótere, mielőtt leszúrják.

febr. 26. 10:52
Egyetlen élőlénynek sem volna szabad szenvednie. Kivétel az ember, aki csak a bajt csinálja a Földön.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook