Gyermekek átmeneti otthona.Valóban mindent megkapnak? (tudásbázis kérdés)
Átmeneti otthonba önkéntesen is be lehet adni,akkor bármikor kihozhatod(ha valaki pontosabban tudja nyugodtan javítson,nem néztem ennyire pontosan utána).Ha viszont valami felmerülő probléma miatt hatóság viszi oda a gyereket,akkor csak vizsgálat után engedik vissza.
Ahol voltam pl volt egy fiú,akit azért adott be az anyukája,mert elég nagy anyagi bajba kerültek.Nem tudták a számlákat fizetni.Az anya fél évre kiment Németországba,hogy összeszedje magát,addig a gyerek jó helyen van.
Gyermekotthonból már nehezebb a kiút,az más rendszer.
Ha gondolod privátban adj egy e-mail címet,és a kerületünk átmeneti otthonáról tudok anyagokat küldeni.Persze nem egyformák,de a jogi háttér egyezik,sok minden kiderülne számodra belőle.
Én nemrég voltam gyakorlatom gyermekek átmeneti otthonában és gyermekotthonban is.Ég és föld a kettő!
Az átmeneti otthonban mindenük megvan,bőséges étel,mosnak rájuk,pedagógusok tanulnak velük,kapnak zsebpénzt,ahol én voltam volt egy nagyon szép nagy nappali,itt tévé és sok dvd,számítógép amin netezhettek,könyvek,társasjátékok..a 14 éven aluliakat hozzák viszik oviba/iskolába.
A gyermekotthonokban nem láttam ilyen jó dolgokat :( A gondozók lelkiismeretesek,tényleg mindent megtesznek a kicsikért,szívüket lelküket beleteszik a dologba,de az anyagiak miatt elég szomorú a helyzet néhány helyen :(
Igen,az anyagiak ...
Kiszámolt parizer,szeletre,napi kvóta amiből meg kell vásárolni a nevelőnek mindent,ha jut,jut.
Nem leányálom az biztos.