Szerinted kb mennyibe kerül, ha egyszer elmész vécére? Wc papír, víz, villany, stb, szóval minden költséggel együtt (tudásbázis)
Ez az összeg kb 1 köbméter hideg víz ára csatornadíjjal együtt 1000liter vízben kb.10-szer meglehet fürdeni,de kilehetne számolni
ha 10 literes a tartály esetén: 6,30+papír+villany =megközelítőleg egy 10-es:DDD
azt nem tudom, de az esővíz felhasználása a háztartásban nem annyira olcsó beruházás
Én találtam egy kimutatást.....
háztartásunk vízfogyasztása:
kert,2%
mosás 8%
ivóvíz,főzés,5%-10%
tisztálkodás,20%-30%
vécék,35%-45%
el lehet gondolkodni......
egy wc öblitésre 9 liter bíz folyik el
csapokon percenként 10-20 liter víz folyik keresztül
mosásonként(mosógépnél)110-120 liter vizet használunk.
szerintem arra gondol, hogy nagyon nagy pocsékolás, hogy ivóvízzel öblítjük a wc-t, holott erre tökéletesen megfelelne pl a mosógépből leeresztett víz, a zuhanyzásból lefolyó víz stb.
a környezetbarát házaknál már bevett gyakorlat, hogy ezeket a lefolyó vizeket újrahasznosítják pl a klotyó lehúzására.
az attól függ hol
illemhelyet szeretnél nyitni? akkor 100-200 ft
csak gondold el , Te mennyit adnál érte?
otthon? cca: 30 ft
Huhu:)
Momentan nem erdekel mennyibe kerul 1 wcre menetel, mivel ez nem egy luxus dolog...hanem teljesen alapveto. Nem a 48-adik 20ezres parfumrol van szo, amit beteszunk a furdoszoba szekrenybe a tobbi melle.
Nekünk a tanyán pottyantós wc van, kevésbé büdös használat közben, mint az itthoni :-). Légfrissítő spray se kell bele, kiszellőzik :-DD.
Én is elgondolkoztam ezen a kérdésen, mivel pl. wc papír nálunk rengeteg fogyott, míg a gyerekkel itthon voltam. Egy csomag papír meg már 1200Ft (32db-osat veszek), és nem volt elég egy hónapig. Most már jóval kevesebb fogy. A wc tartály víztakarékos, csak addig engedi a vizet, amíg húzom. Villany meg csak este van benne gyújtva, mivel eléggé nagy ablak van rajta.
:D
Érdekes kérdés, de tényleg több tényezőtől függ.
Valaki pl. órákat ott olvas :D
hú, néhány év, és az egész telek alá lesz aknázva :))))
amúgy akkor meg a munkásokat kell fizetni akik az ásást-temetést végzik, úgyhogy az sincs ingen.
meg meg kell venni a fabódét (wc épület), gondolom azt is karban kell tartani, lefesteni évente vagy valami :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen költséggel lehet számolni egy házfelújításnál?
- Miért kaptam három villanyszámlát egyszerre?
- Milyen és mennyi költséggel jár egy állami bölcsőde?
- Milyen kezelési költséggel kell számolnom, ha Németországból Magyarországra utalok OTP-be?
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!
- Jár-e valami költséggel egy webáruház üzemeltetése?