Milyen költséggel lehet számolni egy házfelújításnál? (tudásbázis)
Nálunk is a nappaliban játszottak, ami egy légtérben van a konyhával. Később a saját kisszobájukban tanultak, és persze ott aludtak. Nálunk mindig csak a nappaliban volt ( és van) TV. Aztán jött a számítógépes korszak... :)
Esetleg emeletes ággyal is lehet helyet nyerni.
Tapasztalatból tudom, hogy a gyerek ott szeret lenni, ahol az anyja, vagyis a konyhába.
Gyerekeimnek, unokáimnak külön szobájuk volt/van mégsem ott játszottak, hanem a konyhában és a nappaliban.
Amikor már nagyobbak lettek, akkor vonultak el a szobáikba. Akkor meg elég volt a kicsi szoba is, mert a heverőn tartózkodtak leginkább.
Jó az a nagy konyha hidd el. Olyan az mint egy nappali. Lehet az asztalnál játszani, tanulni, főzés közben segíteni neki esetleg vendéget leültetni egy családi ebédhez.
Felújíthatod ezt is szépen, mégsem kerül egy vagyonba.
És ha nem cserélgetnéd, a konyhát ott hagynád ahol eddig is volt, csak leválasztol belőle egy gyereknek való részt. Akkor az eredeti konyhában ezek a szerelvények esetleg csak néhány métert vándorolnának, és kizárólag válaszfalat, ajtót kellene felhúzni, festeni, stb.
Ezzel megmaradna az egyik gyereknek az eredeti szoba, a konyhád csak kisebb lenne, és a másik gyereknek az eddigi konyha egy részéből lenne egy másik szoba.
Akkor rengeteg pénz.
A konyhából kivenni minden csövet, csatornát megszüntetni mert megrohadtok a bűztől. Csempe, járólap szétverése. Tuti kell majd betonozni is.
A szobából mire konyha lesz....
Csatornázás, csövezés, gáz, csempe, járólap..
Szaki, aki ott ver át ahol nem szégyelli...
Kösd fel a bugyit!
Legutóbb két éve újítottunk fel lakást, 350.000 forint volt négyzetméterenként. Hogy most mennyi, fogalmam sincs.
Persze, megoldható, nyilán attól is függ a költség, hol a strang, hogy lehet a vizet oda vinni, ahol az új konyhád lesz. A vizet padló alatt is lehet vinni.
Minden megoldható, csak milliós tétel.
Konkrétan mennyi?
Sok mindentől függ!
Mindent szaki csinál?
Sziasztok!
A lakásunkat felújítanánk!
Azt találtam ki, hogy a konyhát és a kis szobát megcserélném, mivel a konyha nagy, a szoba túl kicsi 2 gyereknek. Viszont a konyhában van bekötve a mosogató ,a vízóra, a mosógép és a gáztűzhely is. Megoldható ennek az átvezetése is? Mennyibe kerülne kb?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet kiszámolni az ideális testsúlyt a magasság alapján?
- Tudna valaki nekem egy olyan webhelyet adni, ahol a magyarországi helységek közti km távolságot ki lehet számolni?
- Hogyan lehet egy karfiollevesnél kiszámolni egy tányérnyi adat kalóriatartalmát?
- A meglevő UH adatokból tudja valaki, hogyan lehet kiszámolni az aktuális súlyát a babának? Nem számolta az orvos, csak méregetett.
- Hogy lehet kiszámolni a postaköltséget?
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!