Hogyan lehet egy karfiollevesnél kiszámolni egy tányérnyi adat kalóriatartalmát? (tudásbázis kérdés)
A te elméleted szerint csináltam. Ránézésre osztottam négy felé az egész adagot és aszerint számoltam vele.
Köszönöm a segítséged.
Megfőztem, kiszámoltam.
kissé túllihegtem ezt a dolgot, mivel a karfiol levesben eleve kevés a kalória.
csülkös bablevest kellett volna kérdeznem :)))
A leves nálam egy evőkanál olaj=10 gr
150 gr. sárga répa
150 gr. fehérrépa
400 gr. karfiol
10 gr. liszt (fogyókúra esetén elhagyható)
só
bors
petrezselyem
víz
(tésztát nem teszek bele, ha fogyókúrázom)
Ezeket megfőzöm levesnek és a kiszámolt kalóriaértéket elosztom 4 felé, kb. négy tányérnyi lesz belőle!
Ha Te egy tányérral eszel akkor annyi, de ha kettővel akkor kétszer annyit ettél!
Én még a fánknak a kalóriatartalmát is kiszámoltam annak idején, amikor ez engem is érdekelt:)
Ebben mi lehet még gond???
Az anyag nem vész el...
Nem változik a tömeg jelentősen csak az elpárolgott vízzel.
Nem okoz gondot megtalálni a karfiol kalóriértékeit, meg az összes hozzávalót kiszámolni sem. De sajnos a leves nem csak víz és karfiol.
Me ugyebár az összsúly -gondolom- főzés közben változik. Mérjem le a végén és számoljak átlagot?
Lehet össze kéne turmixolni és akkor homogén lenne a kalóriatartalom is. :))))))))
Úgy ahogy a 3. hozzászóló írta.
A karfiol negatív kalóriás zöldség.
Szia!
10 dkg karfiol szénhidrát tartalma 3,9
Ha nem teszel lisztet és tésztát a levesbe,akkor más anyag szinhidrátját nem kell számolni.
A kalóriát növelheti,ha tejfölt teszel bele és zsiradékot.
Ha kíváncsi vagy valaminek a szénhidrát és kalória tartalmára,üsd be a keresőbe,ott megtalálod.
Nagyon szeretnék karfiollevest főzni holnap, de nem tudom hogyan tudnám kiszámolni majd a kalóriát, meg a szénhidrátot, amit megeszek belőle.
Segítene valaki?
További ajánlott fórumok:
- Ha nincs meg a régi Munkakönyvem, hogyan fogják a nyugdíjamat kiszámolni?
- Hogy tudom kiszámolni hogy jár-e vissza idén pénzem?
- Reakcióhőt vagy képzéshőt kell kiszámolni kémiában. Honnan veszem a számokat?
- Hogyan főzzünk alacsony kalóriatartalmú ételeket?
- Finom falatok kalóriatartalma
- Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi lesz a fizetés egy köztisztviselőnek?