Szerinted érdemes lovasterapeutának menni? (tudásbázis)
mindenben egyetértünk,és talán meg kéne néznie a napjainkat,mélyebben belelátni a dolgokba,és akkor tudna dönteni. Gondolom Te is,én is szívesen
megmutatnánk,milyen az életünk!Gyönyörü,de nehéz,és teljes elhivatottság kell hozzá
Igen, meg lehet belőle élni, sajnos sok fogyatékkal élő ember van, akik számára nagyon sokat jelent a lovaglás, a ló közelsége. Én magam is csinálom, illetve a családom, nehéz, de nagyon szép hivatás - igaza volt az előttem szólónak, ez nem egyszerűen egy szakma.
S hogy mi kell hozzá? Alaphangon is rengeteg türelem, szeretet, adni és segíteni akarás. Ha valaki azért kezd bele, mert úgy tekint rá, mint egy jó megélhetési forrásra, annak nem szabad ezt választania. A lovasterápia - csakúgy, mint bármilyen más hivatás, amellyel embereken segítesz - egész embert kíván, rengeteg odaadással. A hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem könnyű. Nem csak a lovat kell ismerned, értened és szeretned - és ide beletartozik a ló speciális képzése - hanem az emberrel, anatómiailag, pszichológiailag teljesen tisztában kell lenni, ismerni az egyes fogyatékosságok sajátosságait és azokat a gyakorlatformákat, amelyek ezen segítenek. Tudni kell, hogyan fejlessz egy mozgássérültet, egy autistát, egy down-szindrómás beteget, egy halmozottan sérültet, stb. Vagyis kell egy gyógypedagógiai végzettség, egy komoly lovastudás, s aztán az erre épülő - egyáltalán nem könnyű - lovasterapeuta képzést kell végigcsinálni.
Szép hivatás valóban, de csak akkor válaszd, ha úgy érzed, minden megvan benned, ami hozzá kell.
Bár én NEM értek hozzá, csak laikus sziten.
Sokat olvastam RÓLUK régebben, hogy mennyit segítenek, AKIN kell.
Gratulálok célodhoz :)
Sok sikert kivánunk.
A Lányom gyógypedagógiai asszisztens, Ő tanulta mint 1 módszert a sérült Emberek segítésére.
További ajánlott fórumok:
- Pozitív terhességi teszt után mikor kell/érdemes orvoshoz menni?
- Horvátországba szeretnék menni nyaralni a párommal...Szerintetek hova érdemes elmenni?/ne legyen marha drága és messze MO.-tól! :)/
- Melyik gyógy,- termál,- .ill. élményfürdőbe érdemes menni?
- Ingyenes lovasterápia beteg gyerekek számára
- Tudja valaki, hogy Kunszentmártonban vagy környékén van-e lovasterápia?
- Gyógylovaglás, lovasterápia