Szeretném tudni, hogy GYES alatt kell-e TB-t fizetnem? (tudásbázis)
Még gyesen leszek vagy 2,5 évig:)
Okés,akkor ezt fogom tenni,mert jövöhéten dokihoz megyek,aztán jó lenne ha tudnám mi van
Menj be és verd ki a tamtamot :D
Nyugi, ilyen nincs, GYES-en voltál, nyugi. Egyszerűen csak bénáznak.
Menj be és vidd magaddal a határozatot GYES-ről és a születési anyakönyvi kivonatot, meg a Te személyes irataid.
NEM kell! Ez 100%, mivel én amikor GYES-en voltam, előtte nem dolgoztam. Direkt megkérdeztem.
Azért nem kell, mert azok számára, akik állami folyósításokban részesülnek, ALAPból fizeti az állam azt is. Szintén így van rendszeres szociális segélynél is.
Ha viszont nem kapsz semmit már, vagy ha már dolgozol, akkor bizony kell.
De ez ezer százalék, hogy amíg a GYES jár, addig nem kell TB-t fizetned!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Szerbiában élek és rendeltem póthajat Vateráról és nem tudom, hogy fizetnem kell-e vámot majd rá?
- Ha munkanélküli vagyok, álláskeresési támogatást kapok, fizetnem kell-e az orvosi ellátásért, ha megbetegszem, vagy műtétre lesz szükség?
- 11 éve örököltem egy földterületet, lakóingatlan nincs rajta. Kell-e utána adót fizetnem, ha kell, akkor milyen %-ot?
- Osztrák GYES és Családi pótlék: Kell-e itthon TB-t fizetnem ha a párom kapja a gyest és a családit?
- Kell-e jelezni a NAV-nál, ha megkaptam a hatósági bizonyítványt, hogy szociális alapon nem kell fizetnem?
- Ha külföldön van biztosításom, kell-e Mo-on TB-t fizetnem?