Szeretnék kevésbé művelt lenni. Szeretném, ha nem lennének... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nagyon összeillő pár, a képek alapján.
Te pedig a boldog anyuka..!
A műveltség eléggé tág fogalom. Magyarországon általában a humán tárgyakhoz kötik a műveltséget, holott ez nem jó kritérium, sznobokat csinál az emberekből. Az tény, hogy az alapokat az írással, olvasással ismerjük meg. A kiterjedt szókincset és a helyesírást könyvekből IS sajátíthatjuk el, ehhez pedig az olvasottság szükséges. Az olvasottság által pedig egyre több dolog keltheti fel az ember figyelmét, ezáltal egyre jobban beleáshatja magát bizonyos témákba, aminek az lesz az eredménye, hogy kiterjedtebb körben tud megszólalni, legyen szó bármiről.
De a kizárólagosan néhány területre való fókuszálás még nem jelent általános műveltséget/tájékozottságot.
Látod, így is eltelt...
Én meg nyugdíjaztatásomig "dobozoltam" - sok minden egyéb mellett.
Egy jó orvos is lehettél volna.
(Több ismerősöm van, aki szakközépből iratkozott be az orvosira.)
Bocs, hogy beleszólok...
Nekem az a véleményem, hogy ha nem is a bölcsek köve, de azért egy kicsi kavics ott van a zsebedben! :-)
Köszönöm a választ!
Valóban nem vagyok új. (Sőt, nem is ez az első regem. :-) Az elsőre - talán - már nem is emlékszik itt senki.)
Félreértettél azonban! A fórumozás olyan, amilyen, lassan természetes velejárója lesz az a buldózerstílus, amit Te az "értelmes információcsere tuti képtelenségének" minősítettél.
Szerintem nem erről van itt szó, de hogy pontosan miről is, azt nem tudnám egy tőmondatban megfogalmazni.
Sztem az érdeklődési köröd és a téged érdeklő témák nem a műveltségedből fakadnak,bár így fogalmaztál,amire le is kapták a 10 körmöd.Én nem méregetlek,mert értelek.
Ha tényleg szeretnél eccerűbben élni,hogy élvezd is az életed,hogy kerülhesd a képmutató,sznob kelletlen közeget,hát légy a víz a pohárnak,légy kaméleon,add a tükröt,és élvezni fogod.Már ha megy...
"...a határozott kiállás, a saját vélemény körömszakadtáig való védelmezése, és az abszolút kompetenciaérzet dominál a legtöbb fórumozónál..."
Hűű... Tudom, hogy nem vagy új itt, ahogy látom, az egyik legbecsesebb, legrégebbi tag vagy, és adok a véleményedre.
De szerintem a legtöbb fórumozót nézve tuti képtelenség, hogy értelmesen írjanak és értelmes információt cseréljenek. Hiszen általában el se olvassák, hogy miről szól a fórum, csak írnak valamit vakon az utolsó bejegyzésre vagy a fórum címével kapcsolatban...
Megkapó a válaszod, köszönöm!
A vallomásod viszont - enyhén szólva - furcsa itt ezen a "játszótéren". Ahol a határozott kiállás, a saját vélemény körömszakadtáig való védelmezése, és az abszolút kompetenciaérzet dominál a legtöbb fórumozónál. IQ-tól és EQ-tól függetlenül.
Miért, hol máshol írtam volna?
Kíváncsiságból csinálok mindent, érdekel, hogy mi történik, ki hogyan reagál.
Nem túl fontos persze, nem kezdek vele semmit... Elolvasom, válszolok arra, ami érdekes, aztán vagy válaszol nekem is az, akinek válaszoltam, vagy nem - így megy a hoxa játék, azt hiszem.
Miért írtad ki ezt a vallomást?
Miért ITT írtad ki ezt a vallomást?
Mit vársz a hozzászólásoktól, és mit fogsz velük kezdeni?
További ajánlott fórumok:
- Perverz megnyilvánulásaim lennének?
- Nincsenek barátaim, de ez vagyok én. Ha barátaim lennének,...
- Apró jelek lennének szerinted?
- Ha három kedvenc tárgyadat vihetnéd magaddal egy utazásra. Melyek lennének ezek?
- Mosogatógéppel kapcsolatos kérdéseim lennének, tudtok válaszolni?
- Mi lehet az oka, hogy a hasam állandóan kortyog mintha kis buborékok lennének benne, amik ide-oda vándorolnak?