Szeretnék ékezetet a klaviatúrámra! (beszélgetés)
A hosszú ó nálam (angol billentyûzet) Alt és a o betû egyszerre lenyomva.
A hosszú û pedig az Alt 129 (Num Lock bekapcsolva!)
Ha fehér a billentyűzet, alkoholos filccel rá lehet írni, ha pedig fekete, fel lehet matricázni.
Ha nem 101 gombos, csak 100 gombos, akkor hiányozhat a hosszú í. Ezt a jobboldali ALT gomb és a j betű együttes lenyomásával tudod írni.
Jó gyakorlást :)
Kedves butternut!
Nagyon köszönöm a segítségedet, amint látod sikerült beálítani az ékezeteket így most tanulom hol is vannak az ékezetes betűim. Amint látod már egészen jól megy.Előttem van az ölemben egy magyar klaviatúra és onnan puskázom.Millió köszönet!
Nagyon koszonom!
O most nincs itthon, de holnap majd megmutatom neki es remelem megtudja majd csinalni! Megegyszer koszonom szepen!
nem kell program, ez egy beállítás a vezérlőpultban!
csak elő kéne hozni a megfelelő ablakot
ami a Vezérlőpult lenne, és ez a Start menüből hozható elő...
a fiad nem tud kicsit idejönni?
Vagy leírom neki előre:
Vezérlőpult
Regionális és Nyelvi beállítások
Itt a középső fül (Nyelvek)
A Részletek gombra kattinatni
Itt a listába a Hozzáadás gombbal hozzáadni a magyyart és kivenni az ott levőt (pl English vagy nemtom mi van most ott)
Ennyi az egész.
Kedves butternut!
Neharagudj de en nemtudok meg igy iranyitassal sem ezekkel a dolgokkal tevekenykedni. Van egy nagyfiam aki viszont ert hozza, csak idaig nemsikerult meg elovarazsolni az ekezeteket, ezert kertem hogy ha van olyan program? amellyel ezt belehet allitani irja mar meg valaki, mert kellene irnom, de ekezet nelkul eleg furcsa lesz leadni az ertekeleseket.
Rendben, szóval Vista.
Akkor kell legyen egy olyanod a bal alsó sarokban, hogy Start menü. Erre kattintva a listában angolul vagy magyarul vannak a dolgok?
És látsz olyat, hogy Control Panel? Vagy magyarul Vezérlőpult?
Windows XP-d van és magyar ékezeteteket szeretnél?
Nekem is amerikai a gép, simán be lehet állítani
Kerlek benneteket aki tud segitsen!
Kulfoldrol szarmazo laptopom van es nemtudok ekezetes betuket irni, igy a munkamhoz egyaltalan nemtudom hasznalni.Van olyan program amivel ezt meglehet csinalni?(ha nem jol irtam bocsanat)
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan tisztítjátok a klaviatúrát?
- Ti mit szoktatok csinálni a klaviatúrába potyogó sok morzsával?
- Hogyan lehet a klaviatúrával a nem egyenlőség jelet leírni? (Egyenlőség jel egy vonallal áthúzva)
- Valaki leírná gyorsan a betűket sorban a klaviatúrán 3 sorban egymás után? Köszi! Nincs előttem gép.
- Elromlott klaviatúra
- Hogyan tudom visszaállítani a klaviatúrát magyarra?