Szeretem a halételeket (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szeretem a halételeket
Tudod, ha olyan száraz trappistát veszek, amit lehet reszelni, annak is egy része benne marad a hagyományos reszelőbe! Viszont egy szelet kenyér tetejére tenni már annyira száraz, hogy meg lehet tőle fulladni.
Ezért gondoltam, hogy átállok egy lágyabb, kenhetőbb sajtra, ez lett a Medve, azt viszont egyáltalán nem lehet reszelni. Mindegy, de kiskéssel apróra szelni lehet, ha főtt tészta tetejére akarom. Trappistát már nem is veszek, a leggyengébb minőség ára is az egekben van, hát még a minőségi.
Ami meg nincs messze, azokban választék nincs.
Habár talán még megleszek továbbra is articsóka meg rucola nélkül, nem kell mindenkinek mindent ennie.
Felétek nem elérhető akkor, de általában meg igen!
Nem jó, hogy minden jó bolt olyan messze van tőled... :((
Tudom, hogy hihetetlen, de a helybeli boltban évek óta nem láttam zöldbabot, zöldborsót.
A csomagolt zöldsaláta-keverékekkel próbálkoznak. Olyat még nem vettem, de lehet, hogy fogok. Ha nem ízlik, majd a csincsilla örül neki.
Jól néz ki, azért elérhető, legfeljebb nekünk drága...
Az articsóka konzervben pl.
Rosszul mondom, a hozzávalók tizede jó, ha elérhető.
Mondjuk a tojás, az igen.
Értem. Nekünk még nem ragadt sajt a reszelőbe.
Igaz, az univerzális nokedliszaggatón reszeljük.Elolvad úgy is.
Érdekes:
Én nem vagyok sajt-szakértő, ínyenc sem.
Krémsajtokat nem veszek, mert nem is szeretem, ezen felül több benne a zsír, mint a fehérje.
A "kocka" sajtokban szintén, ami felőlem lehet elvileg lágyabb is, mert én nem mindig szeretek azzal bíbelődni, hogy a kenyeremre szeleteljem, szívesen veszem, ha kenődik.
A trappista árnyalatai nem érdekelnek, ha valódi sajtról (és nem "készítményről") van szó, mert legalább sajt, és a felvágottakhoz képest még mindig előnyösebb az összetétele.
Ha itt sírok-rívok a francia meg a svájci sajtok után, attól még nem lesz sem jobb, sem olcsóbb a hazai gyártás. Viszont azért már hálás tudok lenni, hogy egy idő óta már nem kell a végképp legvacakabb felvágottakat megvennem csak azért, hogy együnk valamit.
Egyáltalán nem veszek magyar trappistát. A magyar sajtok 40%-nak a minősége:gagyi. :(( Ezért is nem reszelhető pl. a trappista.
Mióta olvastam róla, kevesebbet veszek inkább a drágábbakból.
Nekem úgy rémlik, az a Mackó sajt volt. Nekem tetszik, hogy a Medve lágyabb, mint a Trapista. Egy kockát kiskéssel apróra vágok, és egy tányér sajtos-tejfölöshöz elég is. Vagy a krémsajtból egy db-kát ráteszek a tésztára, és percek alatt szépen összeolvad a tejföllel. Csupa fogyós kaja. :))
A mai trapistákat már reszelni sem lehet tisztességgel, a fele benne marad a reszelőben. :)