Szereted a húsvétot? (beszélgetés)
Nem.
Csupa rossz emlék van róla.
Nem igazán.Számomra a tavasz kezdeztét jelentette, de mára még az is elmúlt.
A csokinyuszi stb gyerekeknek való, a részeg locsolkodókat meg utálom.Már régen se szerettem, mikor a fiúgyerekkel körbejárták a rokonságot az ismerősök.A férjem is vitte a fiamat még kicsi volt.Ő persze örült a csokinak, meg a pénznek-
Én általában amúgy is dolgozom valamelyik napon.
30 éve hogy falura költöztünk akkor még nagyon ment a locsolkodás,volt valami varázsa.Mára ez ellaposodott inkább csak a nosztalgia miatt várom.
A sonka ,tojás ilyenkor tényleg jobb mint máskor ,talán a hangulat miatt.
:)
Munkaszüneti nap a hétfő.
Családi nagy-találkozóra jó alkalom.
Locsolkodás nincs.
Jön a tavasz! - na ezt szeretem.
Minden ünnepet szeretek, varázslatosak a maguk szokásaival, és bár nincs olyasmi, amit ne lehetne más napokon is megtenni, akár a menüre gondolok, akár a családi együttlétre, én szeretem, hogy ilyenkor mindig minden nagyjából ugyanúgy történik. Gyermekkori emlékeimben is az ünnepek tartoznak a legerősebb, legbiztosabb pontok közé.
Keresztényként pedig mindennél sokkal fontosabb jelentősége is van a családunkban a húsvétnak.
Igen.
Főleg a tojásfestéses sonkafőzős részét. A locsolósat nem.
Vallásos nem vagyok, így arról a részről nem tudok nyilatkozni.
Igen, a locsolkodást nem, szerencsére ezt már évek óta nem tartjuk, de a családi összejöveteleket, és a sonkát igen.
:)
Én minden ünnepet szeretek ;) A Húsvétot kifejezetten imádom - nem vallási györekerei vannak - nekem ez a "tavasz kapuja" :)
Imádom amikor a csimotáim izgatottan túrják a kertet, hova rejthette a nyuszi a különféle apró ajándékokat.
Remélem, nem kell hozzá hókotró :D