Szeresd magad! (beszélgetés)
Csak erre reagálok: "...még sem tudok csak ritkán felülemelkedni a rosszindulatú megjegyzéseken, a kritikákon. Az a gondolat motoz bennem olyankor: mi van, ha igaza van?"
Emelkedj felül! Ne csak ritkán, mindig.
El tudod dönteni, hogy a kritika jogos-e vagy sem. Nekem a férjem szokta mondani, amikor "vérig sért", és látja rajtam, hogy duzzogok miatta, hogy ha igaza van, akkor viseljem el a kritikát, ha nincs igaza, akkor ne törődjek vele. Így is van. Persze a rosszindulatú megjegyzés az teljesen más, mint a kritika. Azzal meg végképp nem szabad törődni. Mérgezze magát az, aki rosszindulatú!
Tudnék még mit írni, de az legalább 1 gépelt oldalnyi lenne. Aztán néha a kevesebb több. :)
Mondjam azt, hogy irígyellek???
Nem mondom, mert gondolom ezért a lelkiállapotért te is megdolgoztál valamikor.
Gyakorlatilag én is megengedhetném már régen magamnak, még sem tudok csak ritkán felülemelkedni a rosszindulatú megjegyzéseken, a kritikákon. Az a gondolat motoz bennem olyankor: mi van, ha igaza van? Ha valóban változnom kellene? Ha valóban nem is vagyok annyira szuper, mint ahogy képzelem magamról?
Ez nem a másoknak való megfelelés kényszere, hanem az önmagamon való "dolgozás", javítás kényszere.
Ha valaki megmondaná, elmondaná nekem, hogy ezt hogyan lehet leküzdeni, azt hiszem boldogabb lennék. :))
Köszönöm:)
Én már megengedhetem magamnak azt a kényelmet, hogy ne érdekeljen ki mit mond és a mérgező embereket kirekesztem az életemből.
Maradj ilyen továbbra is.
Az egészséges ön-elégedettség nagyon jó hatással van a személyiségre, a viselkedésre, a fellépésre... sajnos sokan sportot űznek abból, hogy a "náluknál jobbakban, vagy jobbnak vélt" emberekben ezt ledorongolják, letörjék... Ez a mai törtető, másokat eltaposó világ jellemző viselkedése, a napi érvényesülésért, a megélhetésért, pénzért folytatott hajsza eredménye.
szeresdmagad.hu
🤣
Hoppá! Ez nagyon tetszik!
"Ahhoz, hogy az embereket szeresd, nem kell mindenkit megcsókolnod, aki az utadba akad. (...)
Csak kevesebbet kell kritizálnod az embereket!
Engedd meg nekik, hogy azt viseljenek, amit akarnak, úgy éljenek, ahogyan szeretnének, azok legyenek, akik lenni szeretnének!"
/Andrew Matthews/
Szeresd magad!
Ezt a mondatot nem ismerem, s nem is fogom! :(
Ez túl drasztikus hozzáállás az élethez.
Nekem szimpatikusabb:
"Bízz mindenkiben, de tartsd szárazon a puskaport!"
Ez így NEM IGAZ!
...mert, mindenki 'harcol' a saját céljaiért...
A 'célok' viszont egyéni dolgok, olyan mint az ágyunk() amiben alszunk, pihenünk és álmodunk, stb...
Könnyen 'ítélkezik' s 'cselekszik' is az ember, mindenféle dologban... hahaaa ... mert, nem Őt követi a többi???
:))))
"Ahhoz, hogy az embereket szeresd, nem kell mindenkit megcsókolnod, aki az utadba akad. (...)
Csak kevesebbet kell kritizálnod az embereket!
Engedd meg nekik, hogy azt viseljenek, amit akarnak, úgy éljenek, ahogyan szeretnének, azok legyenek, akik lenni szeretnének!"
/Andrew Matthews/
Egy mai jótanács amit érdemes egész életre az eszedbe vésni:
Mindig magadban bízz először, utána lehet másokban!!!
Ki kell állnod önmagadért minden helyzetben.
Egyetértek veled. Én ahogy látom, a gyávaság, a félelem a legnagyobb visszahúzó erő. Bevallom, hogy én megértem és kicsit sajnálom is őket. Emlékszem, hogy én mennyire féltem saját magamtól, attól, amit magamban találni fogok, mikor anno erre az útra léptem.
Sokakban érik a változás igénye, de újra és újra lebeszélik magukat, megijednek, a nehézségektől megfutamodnak. Azért vannak olyanok is, akik lassan-lassan rájönnek, hogy kemény munka nélkül nem lesz változás az életükben.