Szénhidrátmentes ételek (beszélgetős fórum)
nincs mit! Jobbulást a betegnek!
Koszonom a tippeket neked is!
főzelékeket tudsz úgy is sűríteni, h sűrűre főzöd, és nme liszttel, hanem turmixolt zöldséggel sűríted. Vagy alacsony ch-ú zödségfélékből nagyon sűrűre főzöd, és tiszta tejföllel behabarod. Vagy 1 kicsi étkezési keményítő, ha híg lesz. Annak nem magas a ch tartalma. Csinálhatsz így karaláéből főzit, cukkiniból, tökből, sóskából (fokhagymásan, cukor nélkül), spenótból, ha tejszínnel csinálod, nem tejjel, és te turmixolod a friss spenótot. De bmilyen zöldsaláta is mehet husival. Párolt zöldségek, stb.
Koszonom apu neveben is. Neked is jobbulast, gyogyulast kivanok!
Nekem a paleo-étkezés nagyon nem jön be,de maga az írás érdekes.(bár még nem értem a végére,folytatom is)
Ezért is írtam.Hogy nem tovább fogyni kellene,hanem új erőre kapni.Neki különösen nehéz lehet. De megoldjuk a feladatot mindketten!! Jobbulást,gyógyulást apudnak!
Nezd, en ezt talaltam: [link]
Etelsor engem is erdekelne :) Nem az a cel, nyilvan, hogy fogyjon, sot, a legutobbi mutet miatt nagyon lefogyott. Csak mivel mar nem mutheto az attetek miatt, valamit csinalni kell...
Azért érdekelne mondjuk egy 1 hétre lebontott,minden kritériumnak megfelelő ételsor.Reggelivel,ebéddel,vacsorával. El nem tudom képzelni mi lenne.Igy fogytam 10 kilót,sztem egy ilyen étrenddel minden ember brutálisan lefogyna.És ne feledjük,beteg emberekről van szó,akiknek kellene az erő :( Főleg szegény apudnak,aki még rosszabb helyzetben van :(
Tudom, tudom... Csak nem mindegy, hogy 50 g helyett 70-et eszik meg, vagy 500-at (ami meg mindig nem sok napi szinten, ha belegondolsz, megis az ajanlott tizszerese).
Nézd,én hetek óta zöldségeken és vizen élek.Ha ezt nézzük,bőven az 50gramm felett eszek naponta.Ezért mondtam,hogy betüre betartani lehetetlen sajnos :(
Az "okosok" szerint naponta max. 50 gramm szenhidratot ehet(ne). Az viszont meg a zoldsegekbol is nagyon hamar osszegyulik :(
Itt van egy tablazat, hatha valakit erdekel:
A következő adagok kb. 5 gramm szénhidrátot tartalmaznak:
1/4 csésze fõtt spenót
1/2 csésze zöldpaprika
1 közepes paradicsom
2/3 csésze fõtt brokkoli
8 közepes spárga
1 csésze karfiol
1/3 csésze darabolt hagyma
1/2 avokádó
2/3 csésze fõzõtök
14 dkg túró
14 dkg mozzarella
1/2 csésze zsíros tejföl
kb. 10-12 szem makadámiadió
kb. 14 db fél dió
kb. 24 szem mandula
3 ek hántolt napraforgó
kb. 26 szem pörkölt földimogyoró
kb. 9 szem kesudió
1/4 csésze áfonya
1/4 csésze málna
1/2 csésze eper
1/4 csésze görögdinnye, sárgadinnye
1/4 csésze citromlé
1/2 csésze paradicsomlé
Van benne,de sztem a teljes kiörlésüből ennyi(illetve amennyi egy adagra jut)annyitól nem lesz semmi baj.
Bár lehet van aki tud más receptet,én így szeretem :) A magos részt persze kivágom a cukkiniből.
Szezámliszttel helyettesítheted a lisztet.
De ebben van liszt... Anelkul nem lehet?
Jajj értem. Akkor érdeklődjetek utána tényleg.
Nem az egeszsegesseg a kerdes. A vastagbelet komplett kivettek, es "zacsizik", igy egy csomo mindent nem tud megemeszteni, mint pl. az emlitett gomba, meg a huvelyesek hejat (bab, borso), kukorica hejat sem. Ezert sajnos masra is figyelni kell.
Ma csináltam pont cukkinis lapcsánkát :) Én teljesen krumpli nélkül csinálom,kb így:
1, 5 kg cukkini
30 dkg teljes kiörlésű liszt(sima is jó,de én ezzel szoktam)
őrölt bors
5 gerezd zúzott fokhagyma
vöröshagyma
De persze ezt te érzed,hogy mennyi cukkini mennyi lisztet vesz fel,nekem most nem egészen másfél kilóhoz picit több ment el,de ált. 30dkg-mal meg lehet csinálni.Ha kisült,mi fokhagymás tejföllel esszük.
A gyömbér nagyon egészséges étel, így azt tuti ehet.
Na, ez is jo :) Meg a wok is, mint koret, erre nem is gondoltam. A gyomber remek otlet hagyma helyett, majd megkerdezem, azt ehet-e (gyomberrol konkretan nem volt szo :))
[link]
Fent van ebook-ra is,pdf-ben.De még van egy másik is,keresem!
Mar megkerdeztem, ezt mondta, amit leirtam az 1. hsz-ben :)
Nyuszit nem hiszem :( Ezek a hulye szlovenek nem esznek semmi ertelmeset (kacsa, liba se kaphato).
Cukkinilepcsank jol hangzik! Van vmi tuti recepted?
Sütőbe is bedobhatod a felszeletelt zöldségeket egy jénai edénybe, kis olajjal és vizzel alá, de akár tepsibe is a szeletelt cukkinit, padlizsánt (alá sütőpapír). Ha megsült, fokhagymásval kevert olivaolajjal megkened, és kész.
Akkor tök kettévágva, megtöltve fűszeres husival
Gyros tál, ahhoz paradicsom, hagyma, uborka, tzatziki, sajt...persze krumpli nem.
Azért akkor a legegyszerűbb,ha megkérdezed apukádat,hogy mit ehet,mit tud enni,mit szeret,és akkor neked is könnyebb.
Rizsből a barna rizs is jó,sőt!
A wokos zöldségek tökéletesek köretnek, nem kell hozzá rizs sem. Alapja mindegyiknek ugyanaz: olivaolajon (ez az egészségesebb) piritasz 1-2 percig fokhagymát, gyömbért vagy hagymát (mikor melyikre van hangulatod), és ezekre rápakolod a zöldségeket, 5-10 percig pirul, és kész is. Mondom, bármilyen zöldséggel lehet ezt.
Hu, az nagyon jo lenne, nagyon orulnek neki!
Nyuszit nem tudom tudsz e szerezni?
Sült csirke, comb, vagy bármelyik része sütőzacskóban zöldségekkel együtt.
Cukkinilepcsánk
További ajánlott fórumok: