Szemremegés (beszélgetős fórum)
Üdv!
Nekem is van ez a szemremegés időnként, meg pl most.
Ez idegi fáradság stressz, azt írják az okosok...
nekem is van, sajnos,... és tuti, hogy a stressz miatt. (ma pl felkelés után vettem észre) nálam csak annyi a különbség, hogy a jobb szemem felső szemhéja rebeg
és tükörben, koncentrálás nélkül is jól látható
(megjegyzem, hogy a fórumokon legtöbb esetben szintén a jobb szemről számolnak be ilyen eseteket. lehet, hogy a bal agyféltekével van összefüggésbe a dolog, esetleg, ha egy orvos is olvassa ezt, mondhatna rá valamit).
nekem a szemhéj masírozása segített és egy jó meleg fürdő (néha magne B6)
nekem magától elmúlt. kb egy hónapig nagyon intenzíven és idegesítően "rángatózott" a szemhéjam. és kb két hete husssss, eltűnt, hurrá, hurrááááá.
ja, és nem változott semmi, ugyanolyan stresszes vagyok (tessék sajnálni brühü)
Sziasztok
én is küzdök eme jelenséggel. bár, én inkább úgy mondom, hogy ugrál a szemem. a Kölyök c. filmben volt erről szó és ott a stressz jelölték meg kiváltó okként.
Bocsánat, nem tudtam, hogy két k-val kell írni. Ezt találtam:
"Igen, egy neuropszichiátriai betegség az ok, melynek legjellemzőbb tünete a tic (ejtsd: tikk). A tic ismétlődő, akaratlan és irányíthatatlan mozgást jelent. A tichez társuló, ugyancsak akaratlan, artikulált és artikulálatlan hangadás szintén jellegzetes tünete a Tourette-szindrómának, melyet elsőként egy tizenkilencedik századi francia neurológus, Georges Gilles de la Tourette írt le.
A motorikus tic általában 6-7 éves korban jelentkezik először pislogások, hunyorgások, arcrángások formájában, de már három éves gyerekeknél is megfigyelték. Az akaratlan hangadás - sziszegés, torokköszörülés, köhécselés, horkantás, sőt, olykor obszcén szavak ismételgetése - rendszerint később társul. Az akaratlan viselkedés naponta többszöri sorozatban mutatkozik. A tic-ek hetekre, hónapokra el is tűnhetnek, másoknál folyamatosan gondot okoznak, krónikussá válnak. Az esetek egy részében múló időszakról van szó.
A tünetek - szerencsére ritkán - valóban szélsőségesek is lehetnek. Az ilyen gyerekek saját testi épségüket is veszélybe sodorják. Mellkasukat, fejüket hatalmas erővel ütik, a falhoz verik.
A tic-ek jelentkezését az érintettek néha előre tudják, mivel csiklandós, szúrós, viszketős érzetük van, izmaik megfeszülnek, vagy ők maguk nyugtalanokká, feszültekké válnak."
Igen, tik-nek mondják.
Tudom, hogy ez tyúkot jelent egyébként. :-))))
Mg-hiány lehet. MagneB6, Mg pezsgőtabletta jó rá.
A "tikkelés" más, de azért érdemes utánanézni.
Stresszes-e az életem? Van 3 gyerekem, de alapból egy nyugodt ember vagyok. Én hajlamos vagyok a fáradságra fogni. Jobban hangzik a pszichés problémánál:)
Tik- így még nem hallottam, de biztosan utána nézek.
szia!
Nekem is remeg,vagyis a férjem úgy mondja, hogy REBEG a szemhéjam és az a pláne, hogy én észre sem veszem...nem tudom mi lehet?