Székrekedés... (beszélgetés)
Sziasztok!
Én a talpmasszázst ajánlom, valamint esténként vízbe teszek lenmagot, reggelre megduzzad és megiszom :) nekem bejött
Sziasztok!
Nyírfacukort kell használni pl a rendes cukor helyett és nem lesz székrekedés! Ez gyorsítja az emésztést!
Sziasztok!
A páromnak bevált:
felkelés után egy pohár langyos víz, utána egy kanál tamarine lekvár,majd egy pohár kefír egy evőkanál búzakorpával elkeverve - minden más csak eztán jön.
És ezt minden reggel... idővel a lekvár lecserélhető szilvalekvárra, majd el is hagyható :)
Ha valaki kipróbálja, írja meg nekem a tapasztalatait légyszi :)
Sziasztok
Minden reggel egy pohár álott vízbe csavarok citromot.Rendbeteszi az anyagcserét-:)
Lehet, de ha 1000 emberből 1 ilyen akad, az már csoda. Szerintem mindenkinek van valami,ami a leginkább passzol hozzá, és beindítja az emésztését.
Kis szokásokkal szerintem hosszú távon sikereket érhetünk el. Nekem se az egyik napról a másikra állt helyre. Reggel én úgy kezdem, hogy iszok, egy pohár vizet, hogy beindítsa a dolgokat, és csak kevéssé megterhelő, lightos és rostos dolgokat eszem reggelire. Mindig ügyelek rá, hogy eleget igyak, és igyekszem kerülni a sok zsírt és a szénhidrátot. Nekem hosszú távon így vált be.
Ha renyhe a bélműködésed, persze lehet, hogy nincs mit tenni, de szerintema topikba írók nagy részének még bőven van. Persze a hashajtók néha kellenek, de hosszú távon annyira nem jók:( Régen én is ittama a hashajtó teákat meg szedtem rá gyógyszert, de találtam más megoldást.
Sziasztok!
Én napi 4 l folyadékot iszom, mégsem megy ha nincs este egy csésze mályvatea. Nekem ez vált be. Enélkül volt olyan hogy 9 napig nem volt... borzalmas.
Kedves Binky!
Van akinek nincs más megoldás! Én is végig próbáltam annak idején ezeket a dolgokat nem sok sikerrel!
Lehet genetikának hivni, lehet rossz beidegződésnek, de ha nem segit..?
Ezenkivül, ahogy idősödik az ember-már aki hajlamos rá-, egyre renyhébbek a belei!
Azért a szűzteát még nem próbáltam! Most megint van miben bizni!:)
Értem. Akkor megpróbálom édesítővel a teát, hátha.
Köszönöm a segítséget! :)
Ha az ízesítés a gond, tegyél bele citromlevet. Eseteg édesítővel limonádét is csinálhatsz.
De ugyanolyan jó folyadékpótlás a cukrozatlan tea, lehetőleg gyümölcstea, merta zöldtea és a fekete tea is vízhajtó. Ugyanígy vízhajtó a kávé is.
Gyerekek, a hashajtózás hosszútávon NEM megoldás. Ételreform, mozgásreform.
Évekig volt vele problémám, a nehéz és kemény széklet miatt lett egy vérző sebem is, ami miatt aranyérre gyanakodtunk, utána mentünk gasztroenterológushoz.
Akármi miatt nem megy a dolog, ezen változtatni kell... nehéz ételeket kerülni, sok növényi rostot, kevés szénhidrátot, és hetente egyszer-kétszer valami sport. Rengeteg víz.
Köszönöm a tippeket. :)
Mindet meg fogom próbálni sorban, kivéve a kefireset. :) Azt nem szeretem. :D
Szia!
Uhhh... :S Még soha nem kaptam beöntést, de hallottam, hogy nem kellemes. :D
Igen, pont azon gondolkodtam, hogy hétvégente ahogy pénteken hazaérek hashajtó és akkor hétvégén kitisztulok, na de hogy ez mindig így menjen?! :( Nem, de szépen sorban kipróbálom a leírtakat. Valami új csak segít.
Szervusztok, még nem jártam itt, de lenne ötletem.
Nyári időszakban a kovászos uborka leve kb. 2 dl lehűtve. Éhgyomorra, garantált futás!
Kefirbe, zabkorpa, vagy mustármag.
Szűztea, vagy a kapszula. Együtt a kettő nagyon brutál.
Hunyadi János keserű víz
Anyalevélből tea főzet.
Most hirtelen ez jutott az eszembe.
Volt mikor gondom volt régen, de rendeződtek a dolgok.
Még egy: este 3-4 aszalt szilvát egyetek meg.
Sok sikert.
Nem adok tanácsot, csak azt tudom leírni nekem mi segített.
Elkezdtem 90 napozni, 1 hétig bizony ment a hasam, majd utána abbahagyta. Elkezdtem zabkorpát enni és mozogni. Azóta teljesen beállt, naponta egyszer biztos vagyok wc-n.
Nagyon sok rostosat kell enni, és ha kicsit hanyagolod a szénhidrátdús ételeket, az is segít.
Szia!
Azt még nem próbáltam, de mindent a cél érdekében. :) Apum hozott most ilyen dulcolax cseppeket, és 1. nap megittam üdítővel 20 cseppet összesen, semmi. Másnap már 25-öt, aznap még akkor sem volt semmi, s utána lévő napom végre sikerült. A szűztea kapszulát nem próbáltam még, de picit félek így hétköznap suli idő alatt, mert anyumnak több napig ment a hasa tőle. :) Na, ez meg ugye a másik, ami zavar, hogy vagy egyáltalán semmi, vagy hasmenés. :(
Eszembe jutott még a Mira viz.Ez kiméletes. A Hunyadi viz gyors hashajtásra van, de ha hozzászoksz
2-3 alaklmazás után már ez se segit! Jó ha váltogatod a lehetőségeket, mert sajnos egy-két alkalmazás után már nem biztos, hogy jó!