Székelykáposzta ókidli módra recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
230 kcal
10 gramm
2 gramm
70 dkg pulyka felsőcomb felkockázva
2-3 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
kevés fokhagyma
só,
őrölt köménymag, ízlés szerint
pirospaprika
70-90 dkg savanyú káposzta, kimosva
1 kis db tejföl 12% v. 20%-os
A Székelykáposzta ókidli módra elkészítési módja:
A húsból pörkölt alapot készítek. Olajon megdinsztelem a hagymát, pirospaprika, fokhagyma, köménymag, bele a husi. Ezt követően félkészre főzöm a pörkölt alapot és belerakom az összevágott káposztát, majd készre főzöm. Végül a tejföllel behabarom. (lisztet nem teszek bele) A családnak rizst készítek hozzá, így nekik kicsit laktatósabb. Szerintem viszonylag zsírszegény, ezért a fogyókúrába is be lehet illeszteni. Én nagyon szeretem, általában magában eszem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ókidli, 2010. febr. 9. 14:06
A székelykáposzta ókidli módra elkészítési módja és hozzávalói.