Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Székelykáposzta light recept

Székelykáposzta light recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 635 kcal
Zsírtartalom 45,95
Szénhidráttartalom 30,25 gramm

A Székelykáposzta light hozzávalói:
25 dkg sovány sertés comb
50 dkg savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál olaj (legjobb ha oliva olaj)

őrölt fekete bors
őrölt kömény
pirospaprika


A Székelykáposzta light elkészítési módja:
Az egy evőkanál olajon megpirítom az apró kockára vágott hagymát. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, a kockára vágott húst, felöntöm vízzel, ízlés szerint használom a borsot, köményt, sót. Mikor félig puhára főtt a húst hozzáadom a savanyú káposztát. Lefedve, többször megkeverve és a vizet pótolva puhára főzöm.

Teflon edényt használtam, hogy minél kevesebb olajra legyen szükség.
A hagymát folyamatosan kevertem, nehogy megégjen.
A pirospaprika és hús hozzáadása után gyorsan felöntöttem vízzel, amit többször pótoltam.
A kalória-, szénhidrát-, és zsírtartalom erre az adagra vonatkozik.


Kategória: Húsételek receptjei


A székelykáposzta light elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook