Székelykáposzta light recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
635 kcal
45,95
30,25 gramm
25 dkg sovány sertés comb
50 dkg savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál olaj (legjobb ha oliva olaj)
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
pirospaprika
A Székelykáposzta light elkészítési módja:
Az egy evőkanál olajon megpirítom az apró kockára vágott hagymát. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, a kockára vágott húst, felöntöm vízzel, ízlés szerint használom a borsot, köményt, sót. Mikor félig puhára főtt a húst hozzáadom a savanyú káposztát. Lefedve, többször megkeverve és a vizet pótolva puhára főzöm.
Teflon edényt használtam, hogy minél kevesebb olajra legyen szükség.
A hagymát folyamatosan kevertem, nehogy megégjen.
A pirospaprika és hús hozzáadása után gyorsan felöntöttem vízzel, amit többször pótoltam.
A kalória-, szénhidrát-, és zsírtartalom erre az adagra vonatkozik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: e48ab364a9, 2009. aug. 22. 14:29
A székelykáposzta light elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.