Szegedi nyaralás (beszélgetős fórum)
Köszi ❤️
Néztem azt is. Oda van belépő?
Néhány éve voltam Ópusztaszeren.
A szegedi Mars téren szálltam föl ha jól emlékszem Csongrádra menő buszra, s a Nemzeti Park bejáratához vezető bekötőútnál szálltam le.
Onnan rövid séta a bejáratig.
Anyukámmal és a lányommal megyünk, lányom szeptemberben lesz 14 éves.
Ópusztaszert semmiképp sem hagyjuk ki, voltam ott kétszer, nagyon megfogott. Néztem menetrendet a neten, hogyan lehet eljutni Szegedről, de nem találtam normális infókat. Tényleg egy óra lenne az út busszal?
Nnna, nekem a 2,9 km-en kellene vagy 10 pad. 😅
És nem is 35 percbe telne...😅
(Olyan éttermi kiadásra meg -pláne- nem is tudnék költeni. 😅)
Ha a szállásotok helyszíne, nyaralásotok időpontja megvan , akkor interneten is találsz infókat, ha rövid, sétálós programokat is szeretnétek.
Gyerekek (fiúk?lányok?) milyen idősek?
Ópusztaszert persze ne hagyjátok ki!!! Az egy egész napos klassz élmény.
A Virág és Z.Nagy cukrászda 2 különálló cukrászda.
Persze hogy belefér. :)
Hétfőn délután érkezünk, akkor úgysem szervezünk nagy programokat, csak sétálunk. 7-8 órás lesz az út.
Hova el nem küldöd őket?! 😅
Igazgatásilag Hódmezővásárhely az ország második legnagyobb városa Budapest után. 45 ezer lakosa lehet, Szeged háromszor akkora.
Mindenkinek el kellene látogatni egyszer Ópusztaszerre.
Olvasom a kommenteket a halász csárdáról.... Hmmmm.
Az én emlékeim még a '70-es évekből valók! Odáig a séta nem hosszú, de ha a bejáratnál már ilyen a fogadtatás, ahogyan a kommentben írják, én is meggondolnám, hogy beüljek-e. Azért lehet, hogy egy sétát megér, a környezet gyönyörű. :))
Ezek szerint szerencsére még vannak előadások! Itt meg tudod nézni, hogy mikor milyen műsorok vannak, és hol tudtok rá jegyet venni.
Kardigánt a szúnyogok ellen, esetleg egy kisebb plédet magatok alá vigyetek! :))
Én Vásárhelytől északra 30 km-re lakok.
Augusztusban 5 napra???
Úgy menjetek, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokat ne hagyjátok ki!!!! Valamelyik előadásra már elővételben vegyetek jegyeket. Örök életre szóló élmény lesz! Remélem még ebben a zűrzavaros időszakban is meg van ez a hagyománya a városnak!
Ha Szegeden az öreg-hídon át elindultok gyalog Újszeged felé, nem kell teljesen átsétálni a túlpartra, de már a víz túlsó oldalánál van jobbra egy lejáró az ártérre. Ott keressétek az "Öreg Kőrössy Csárdát"!
Ott ettem a legfinomabb halászlét, (pedig mi itt Szentesen is tudunk ám finomat főzni!!) :)) Kb. 15 perces kellemes séta. Ne hagyjátok ki!
Abban (az eredeti) Virág presszóban a legfinomabb volt a somlói galuska. Azért érdemes megkóstolni, bízzunk benne, ha a tulaj már nem is az a régi, de a somlói finom.
További ajánlott fórumok:
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- Ki fizesse a 19 éves gyerek nyaralását a haverokkal?
- Terveztek-e az idén nyaralást, és ha igen, ki hova?
- Nem értem mit indul meg minden nyaralásszezon elején a...
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- Szegedi nyaralás, étterem, étkezés?