Szedres-banános gyümölcstorta recept
A Szedres-banános gyümölcstorta hozzávalói:A tortához:
5 tojás
5 ek glukonon
1 cs vaníliás cukor
5 ek liszt (2/3-1/3 arányban szoktam a lisztet és a keményítőt keverni)
1/2 kk sütőpor
csipet só
A töltelékhez:
4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg szeder
2 banán
1/2 cs Dr.Oetker gyümölcskocsonya
A Szedres-banános gyümölcstorta elkészítési módja:
A gyümölcstorta formát kivajazzuk, és kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük, amíg a többivel el nem készülünk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás porcukorral(glukonon), és amikor már szép fényes, óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután elővesszük a hideg tojáshabot, és kb. az 1/3-ával durván fellazítjuk a masszát, utána pedig nagy mozdulatokkal belevegyítjük a többit. A formába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb.15-20 perc sütési idő kell neki. (Én szoktam a sütő aljába egy kis edényben vizet rakni!) Miután megsült, óvatosan kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Közben alufóliából peremet készítünk úgy, hogy a torta peremébe állítjuk, és hagyjuk, hogy a peremen túllógjon (ld. kép). Közben a pudingon lévő útmutatás alapján megfőzzük a pudingot, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk. Ha kész, a felét a tortára kenjük, és rátesszük a szedret. A maradék pudingot pedig erre öntjük. A felszeletelt banánt a torta tetejére sorakoztatjuk. A gyümölcskocsonya felét 1,5 dl vízzel összefőzzük, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Ha már kezd dermedni, óvatosan a tortára öntjük, majd megvárjuk, míg a torta teljesen kihűl. Ezután már eltávolítható a fólia, és gyorsan bekebelezhető a torta.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. aug. 22. 16:51
A szedres-banános gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.