Szeborreás dermatitisz! Kinek milyen kezelés vált be? (beszélgetés)
Sziasztok!
Örömmel számolok be arról, hogy még tavasszal megtaláltuk a Just Nahrin-nak a teafa krémjét, ami 1 hét alatt csodát tett a kislányom dermatitiszével, azóta sem újult ki. :)
Remélem így is marad!!!
sziasztok,
én a szeborreára bőrgyógyász által kevertetett krémet használtam, nagy sikerrel, amint kijöttek a tünetek a krémtől pár nap múlva eltüntek.
Most vettem Psorioderm krémet és tesztelem egyelőre, ez kimondottan ilyen betegségekre van és tüneti kezelést végez gyógynövényes alapanyagokkal.
Az atopiás dermatitis bőrtünetei az életkorral változnak, ennek alapján 3 fő formát különíthetünk el: a csecsemőkori, a kisded ill. kisgyermekkori, valamint az ifjúkori formát. A bőrszárazság és a viszketés állandó tünete a betegségnek.
Ha pozitív a családi anamnézis atopiás dermatitis, rhinitis allergica, asthma irányában, akkor a betegség előfordulásának nagyobb a valószínűsége az adott betegben. Az atopiás dermatitis az érintett gyermekek 50%-ában felnőttkorra gyógyul. Ezek a betegek a későbbiekben is érzékenyen reagálnak az irritáló anyagokra, leggyakrabban a kéz ekzemája fordul elő.
A tünetek az életkorral változnak, de a bőrszárazság és a viszketés állandó tünet. Csecsemőkben elsősorban az arcon, majd a törzsön jelennek meg, vörös, viszkető, hámló foltok, de nem ritka a nedvedző, helyenként összefolyó bőrkiütés sem. Gyakori a hajas fejbőr érintettsége. Kisdedkortól a tünetek egyre inkább térd- és könyökhajlatban, nyakon jelennek meg, de az arcbőr és a szemhéjak vörössége és hámlása is gyakori.
A tünetek fokozatosan alakulnak át. Az ifjúkori formában az idült, hajlati bőrgyulladás mellett, a tenyerek, talpak érintettsége, valamint a végtagokon látható, erősen viszkető, vörös beszűrt területek a jellemzőek.
Sajnos a doki is ezt mondta.:(
Most egy természetes alapanyagú krémmel kenjük és már annyit elértünk, hogy legalább nem vörös!
Még a homeopátiát megpróbáljuk a teljes gyógyuláshoz. Szteroidos krémmel már kentük, de nem tűnt el tőle.
Nem fog sosem meggyógyulni. Ez genetikailag kódolt. Hidegre és stresszre előjön.
Én Locoid Crelo 0,1 %-os emulziót használok és Nisoral krémet. Így eltűnik, de meg nem gyógyul.
További ajánlott fórumok:
- Kisdedkori ekcéma kezelése-nektek mi vált be?
- Egaver ifjú kori szemölcs kezelésére az ecsetelő kinek mennyire vált be?
- Pajzsmirigy alulműködés kezelésétől milyen pozitív változást tapasztaltál magadon?
- Tudna valaki ajánlani talpfájásra egy bevált kenőcsöt, gyógyszert vagy egyéb kezelést?
- Mezoterápia. Kinek vált be és melyik fajta kezelés?
- Klimax okozta hőhullám kezelésére kinek milyen természetes szer vált be?