Pajzsmirigy alulműködés kezelésétől milyen pozitív változást tapasztaltál magadon? (beszélgetés)
Én meg évek óta nem álmodok, azaz ha van is emlékem az álmomról, akkor 3 pillanat alatt el is felejtem, pedig a memóriám nagyon jó.
Igen, a hajam ismét sűrű lett, de nagyon száraz, ahogy a bőröm is...
Igen, ha jól beállítják a hormonokat, akkor az a hangulatunkat is rendezi!
Nekem érdekes kérdésem van.
Amióta szedem a Letrox-ot, azóta àlmodok, minden egyes este. Azelőtt szinte soha. Néha rosszakat, néha nagyon jókat. Ez mitől van? Jó vagy rossz dolog?
Hajatok sűrűbb lett?
2 hónapja szedem, annyi változást vettem észre hogy mintha nyugodtabb lennék. Ez jogos? :)
Ilyenkor kell csak igazán, sőt! Emelni is kell majd!
A babának 16 hétig nincs pajzsmirigy hormonja és a tiedet használja, ezért kell majd emelni az adagot.
Orvoshoz menj mielőbb, hogy a gyógyszer adagot változtassa meg.
Gratulálok a babához! Nyugi! Vigyázz magatokra!:DDDD
Szia!én 3 hete szedek gyógyszert alultermelesre 0.25 -ös a gyogyszerem.Két napja úgy néz ki,hogy összejött az első babánk.A kérdésem az lenne te is szeded a gyógyszert tovább terhesen?
Persze az orvosommal is fogok konzultálni.Csak érdekel
Nagyon örülök hogy ezeket írtátok, és sok jó vàltozást tapasztaltatok!
Remèlem nàlam is lesz változás, mert minden tünetét produkálom az alulműködésnek.
4,45-ről 3.68-rament le a TSH-m 1 hónap alatt, remélem mèg alakul majd.
A pulzusom mèg 52 :) a hőm 35,5. A hajam egyenlőre nem dúsul.
Viszont kevésbé vagyok fàzékony, és talán kevésbé ingerült, talàn jobb kedvem van kicsit :)
Igen, nem akarta írni. Akkor mondtam neki hogy ha valaki babàt szeretne, jó ha 2 alatt van, és amúgyis az egészsèges 2,5 körüli.
Az én 4,5 TSH-m a tünetekkel együtt annyira egyértelmű, és évek óta hittem a dokinak hogy ez normális. Lehet már régen lenne gyerekünk, és a dús hajam is megmaradt volna...
Köszönöm, ez bíztató hajügyileg, mert már kezd látszani a fejbőröm is hátul, és elől is. A pörgősségem is átment lustaságba, ez is nagyon zavart.
25 mg-mal kezdtünk, remélem hamar beáll
A UPC net baromi rossz! Írtam egy hosszú hozzászólást és elszállt:(
Na még egyszer leírom:D
Tehát, ne aggódj! Rendeződni fog.
Én túlműködő vagyok és úgy 10 évvel ezelőtt methotyrinnel kezeltek, amitől alulműködő lettem. A tünete az volt, hogy a hajam elkezdett rettenetesen hullani. Pl. hajmosásnál a 100x100 cm-es tusolótálca alján kb. 1 cm-es rétegben állt a hajam, majd a hajszárításkor körülöttem ugyan ez, pedig csak vállig ért a hajam. Szerencsére sok hajam van és nem foltokban hullott. Akkor nekem a methotyrint kellett lecsökkentenem, hogy ne működjek alul. Kb. 2-3 hétig hullott a hajam, majd megállt és kg. fél év kellett, hogy újra dús legyen.
Megműtöttek és azóta letroxot szedek és teljesen jól vagyok. A súlyom állandó és pörgős vagyok. Ami megmaradt az a száraz bőr és száraz haj, illetve elég fázós vagyok, de elviselhető.
Tehát, nyugi! Ahogy beállnak az értékeid a hajad újra kinő, csak jól be kell állítani a letrox adagot.
Ilyen durva tünetekre nem akartak gyógyszert írni?
Úgy tudom, akkor is lehet alulműködés, ha normál a TSH. Én kezdtem visszaszedni azt a súlyt, amit nagynehezen leadtam, azért kezdtem pm alulműködésre gyarapodni. Kezem-lábam nekem is mindig hideg. Tudom, rossz vérkeringés. De nem pm alulműködés?
Sziasztok! Sok fórumot végigolvastam, de én konkrétan arra lennék kivàncsi, hogy milyen pozitív vàltozásokat hozott nektek az, hogy a pm alulműködést el kezdtèk kezelni?
A hajam nagyon megritkult, lehetséges hogy változik?
Nekem 4,5 a TSH-m egy hónapja szedem a Lethroxot. Hamarosan megyek vérvètelre. Amit eddig tapasztalok:
- vègre nem hideg a lábam
- nem vagyok nagyon fàzèkony
- kevèsbè vagyok rosszkedvű, szorongó
- reménykedem hogy a hajam visszadúsul :)
Egyébkènt 4,5 értèkre a doki alig akarta felírni a gyógyszert. Mert hogy ez kis eltérés szerinte. Szerintem meg nekünk emiatt nem jön a baba. Állandó fázás, hajritkulás, extrém száraz haj, 50-és pulzus társult mellè
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?