Szavatosság érvényesítésénél kérhetik a cipős dobozt is? (tudásbázis kérdés)
Hát igen... Vagy kezdő az illető a helyen, vagy lusta, vagy csak nincs benne meg a jószándék... Vagy ő a tulaj és nem akar cserélni...
Na jó, ne legyünk gonoszok.
De tényleg, ha valaki lelkiismeretesen dolgozik, meg nap, mint nap forgatja az árut, pakolja, akkor megtanulja vagy az árakat, vagy a kódokat, mert azok ragadnak ám az agyba...
Én amikor cipőboltban dolgoztam, azért ezer fajta felé húzott a típusok száma. Mégis egy idő után berögződtek, mert annyit kellett keresni. Most ruhaboltban dolgozok, ott is 11 jegyű a termékkód és azért egy X százaléknak fejből tudom a kódját, a többinek meg ha teljesen nem is, de egy részét (női-férfi-gyerek, vagy felső-alsó-kabát, melyik havi, stb) tudom.
Szóval nem hiszem el, hogy nem tudnák a jegyzőkönyvet (ami blokk esetén hibás terméknél kötelező) felvenni és/vagy kicserélni.
Akkor ezek szerint 1 termék van csak a blokkon? Rajta van, hogy csizma?
Mert ha egy termék, és még a megnevezés is rajta van, nem tudom mit szaroznak...
Na nálunk ilyenkor volt jó, hogy a kódban benne volt a színe, vagy a márkára utaló számsor, én meg fejből tudtam és így könnyű volt azonosítani. Azért ha valaki foglalkozik a termékekkel a munkahelyén, csak marad valami a kis fejében... :)
Szerintem a doboz azonosítás céljából kell nekik. Elméletileg nem vagy köteles megtartani.
Ha doboz nélkül nem tudod érvényesíteni a reklamációt, kérj tőlük olyan papírt, amivel igazolni tudják, hogy a vásárlás időpontjában ez meg volt határozva, hogy így foglalkoznak csak vele. Ha nem tudnak ilyet felmutatni, akkor vásárlók könyve, vagy csak említsd meg a fogyasztóvédelmet. Attól általában megijednek.
Ha a blokkod meg van, kötelesek felvenni a jegyzőkönyvet a hibáról, és fel kell küldeniük vagy kivizsgálásra, vagy cserélniük kell!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat hiszti és kiborulás nélkül?
- Hogyan érvényesíthetem ebben az esetben a jogaimat?
- Figyelembe szoktátok venni a dolgok szavatossági idejét?
- Hajfesték szavatossága
- Van itthon majdnem 20 dkg tejföl, aminek ma lejár a szavatossága. Mit kezdjek vele?
- Lejárt szavatosságú termékek