Szakdolgozat írás! (beszélgetés)
Sziasztok! Én pénzügyes témában írom a szakdogámat, egészen pontosan : Banki, pénzintézeti finanszírozás szerepe a vállalkozások működésében.
Bankügyletek, kockázatok, kockázatkezelés. Ha esetleg valamelyikőtöknek van valami okos ötlete hálás lennék! Köszönöm!
Bocsi, rosszra válaszoltam :)
Szerintem sem, ezért kérdeztem rá.
Én anno egy évig gyűjtöttem az adatokat, és hónapokig kérdőíveztem :D
Én nem akarok semmit csinálni :) csak segítséget adtam, hogy hol lehetne elkezdeni. Ha segít egyáltalán :)
De szerintem piackutatás nélkül nem lehet megírni ilyen témájú szakdolgozatot.
Én valahogy így építeném fel, igaz nem tanultam marketinget. Szedd össze az alapokat. A dolgozatot oszd fel négy nagy részre.
Kétféle szakdolgozatot lehet írni. Az egyik elején világosan tisztán elmondod, hogy miért választottad a témát, és mire akarsz kilyukadni. A másikban elmondod, hogy miért választottad ezt a témát, azonban a dolgozta célja és veleje titok marad.
Ez első fajta dolgozat a jobb és megfelelőbb, mert átgondoltságot és felkészültséget sugall. A második a detektív regény, csak a végére derül ki a dolgozat értelme, általában ezt jelenti, hogy te sem tudod mit akarsz.
1 Ezért bevezetésben el lehet mondani, az okot és a célt, a bevezetésben pedig összegezni a végeredmény. Ez a dolgozat első nagy egysége.
2, A marketing definíciói, hogy melyik mennyire tág vagy éppen szűk fogalmiságúak. Szépen írd le őket. Válaszd ki, hogy te melyiket is szeretnéd első sorban figyelemben venni.
3, Aztán ugyanez az életbiztosítási termékekkel: mik azok, mit foglalnak magukba, miért van rájuk szükség.
Aztán kezd el magát a témát.
4,Gondolom különböző célcsoportok vannak. Melyek ezek? Általában ezeknél a csoportoknál mi a szokásos marketing, hasonló termékek esetében? Alkalmazható ez ezeknek a termékeknek az esetében is? Igen, miért? Nem? Miért nem? Mi lehet a megoldás? stb
Könyvtár?
Ott több is van, csak a konzulenstől kell kérni egy nyilatkozatot, hogy megnézhesd őket.
Hát tisztelt cimzett....
Azzal a kéréssel fordulok önhöz.... stb.
Úgy is csak egy beleegyező nyilatkozat kell tőle :)
én sajnos nem tudokneked ebben segíteni.
viszont valaki tudna nekem segíteni egy két ötlettel művészettörténeti témában. Bosch-ról írok, vagyis még nemkezdtem el, és nemigazán tudom mit rakjak a vázlatba, mit szoktak... hasonlítsam össze más festővel vagy nem? ilyesmik... azt sem tudom hogy kezdjek hozzá..:/
jó lenne megírni egy hónap alatt, bár nem tudom hogy ez mennyire lehetséges..
sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy munkáltatóhoz benyújtott kérelme a szakdolgozat megírásához. Nincs ötletem mit írjak bele és nagyon sürgősen el kellene készítenem!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Kötelező? Ilyet sem hallottam még... :-) De nem is baj, prezivel sokkal könnyebb. :-)
Azért én már találkoztam olyannal is, aki beszúrta a prezibe az egész szöveget és felolvasta... :-P
Kötelező volt :)
Bár nálam csak szavak és pár vicces kép volt kivetítve, magamtól beszéltem. :D
Nem szeretem, ha ott sok a szöveg, mert akkor feltűnő, ha valamit kihagysz :S
Nekünk már meg kellett védeni.
Államvizsgán igaz újból elő kell adni, de már nem kérdeznek bele :D
Szia!
Én 4-est kaptam rá :(((
Na, kinek hogy sikerült a szakdolija..? :-)
Én maximális pontot kaptam rá, 5-ös a javaslat, persze ezt majd még meg is kell védeni. :-)
További ajánlott fórumok:
- Miről írtad a diplomamunkád, szakdolgozatod?
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Tippek a sikeres államvizsgához és szakdolgozatvédéshez
- A szakdolgozatomhoz kéne, hogy segítsetek! Le tudnátok írni, hogy mit gondoltok az APEH-ről mint szervezetről, az ott dolgozókról, stb?
- Írt valaki közületek vallási témájú beadandót, szakdolgozatot? Anyagot gyűjtök!
- Szoktak a szakdolgozat írásában segítő tanárnak (témavezetőnek) ajándékot venni, ha készen van a szakdolgozat?