Szájremegés 1 hónapos babánál. Mitől lehet? (tudásbázis)
Szia!
Az én kisfiam 3 éves elmúlt, nála újszülött korában eléggé látványos és félelmetes volt a remegés.
Elmondtam a háziorvosnak, ő is Calcimusc-ot adott, de semmit nem használt. Miután visszamentünk hozzá, adott a klinikára egy beutalót a gyermek-neurológiára, mert az is benne volt a pakliban, hogy esetleg epilepsziás lehet. Mindenféle vizsgálatot csináltak nála, EEG-re tették, és amikor rajta voltak a diódák, akkor is produkált remegés-rohamokat. Szerencsére kiderült, hogy nem epilepszia. Azt nem tudták, hogy mégis mi ez, de annak nagyon örültem, hogy egy súlyos eshetőséget kizártak. Szépen lassan elmúlt a remegés, úgyhogy én is az idegrendszer éretlenségének tudom be.
Minden kisbabának remeg a szája. Az enyémé is remegett. Nem kell gyógyszerezni, elmúlik.
A másik eshetőséget írta valaki, ha fázik. De akkor sír is.
A Fiamnak úgyis remegett a szája, ha jól fel volt öltöztetve. Mire két hós lesz elmúlik. Ha nem, akkor kell vele foglalkozni.
Nagyon jó..magyar eü :(
Nekem a 12 éves fiam 3 éves kora óta dadog, mert megijedt.5 évig járkáltam vele, h csináljanak már vmit, de senki nem mondott semmi értelmeset.
8éves korában feladtam, itthon ha dadog, rászólok, h lassabban beszéljen, az segít. Javul,ha nyugis, nem dadog, de stressz helyzetben előjön.
A tesóm kisfia azért lett kruppos, mert későn vitte dokihoz:(
Én is tanulok más hibájából :D
Ak doki, mert inkább ötször feleslegesen, mint egyszer későn.
De-mivel már látta orvos-nem hiszem, h nagy lenne a baj.
Én vinném tovább...másik orvoshoz :)
Én is arra gondoltam:)
Ebben az évszakban nagyon is lehetséges, és még ők olyan picik, hogy nem tudnak könnyen felmelegedni.
Nagyon hülye kérdés: nem lehet, h fázik?
Mikor remeg a szája? V állandóan?
További ajánlott fórumok:
- 1 hónapos babánál mivel lehetne megkönnyíteni a széklet ürítést?
- Hogyan lehet 14 hónapos babánál a lázat lehúzni?
- 1 hónapos babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást?
- 5 hónapos babánál mivel lehet elkezdeni a glutén bevezetését a háztartási kekszen kívül?
- 9, 5 hónapos babánál hirtelen hasmenés mitől lehet?
- Lábremegés, szájremegés babáknál - Mitől lehet?