Szabadság utáni vágy! (beszélgetés)
Szia:) Amrre te vágysz az nem szabadság,hanem föggetlenség, javíts ki ha tévedek,ha az embernek igazi párja-szerelme-társa van,akkor vele mindent megosztunk ,így az életünket,a mindennapjainkat és arra törekszünk,hogy vele legyünk..
Aki pedig ennyire fiatal mint te,ilyen gondolatnak nem is kell nagyon felvetődnie,ha igen, akkor ez a kapcsolat nem jó.És mielőbb ki kell belőle lépni,hogy mindenki találjon magának egy olyan társat akivel megérti egymás minden téren.
szia Bébike!
szerintem ha nem lépsz ki hamarosan ebből a kapcsolatból, akkor egy tipikus időcsapdába kerülsz. ez nem egy előremutató, meghitt, erős férfi-nő kapcsolat. ezért hallgattak el a fészekrakó ösztöneid is. lehet még húzni, de időpocsékolás.
tanácsom: lépj, légy egyedül kicsit, és minden a helyére áll majd.
csak bártan! :)
Csatlakozom az előttem szólóhoz:)
A megszokás minden hosszú kapcsolatban nagy úr,de nem szabad hogy elvakítson. Mint anno... emlékezz vissza: elmúlt a lila köd,ami minden olyan tulajdonságot elfedett,ami később idegesítővé vált.
Ezután jött a "nem fogja meg a kezem","nem beszél közös jövőről" stb. Nem hinném hogy ennyi kompromisszumot kell kötnöd csak azért mert 2
Most még a megszkoás a közösen eltöltött emlékek összetartanak, és visszahúznak. De mivel két eltérő egyinég vagytok, ez nem tart sokáig.
Egyszer csak jön egy srác, akinek akkora lesz az aurája, hogy beszippant. Védekezni nem fogsz tudni... Lépj, mielőbb....
Én megértelek,szerintem a helyedben én is vágynék a magányra...
Igazából lehet,hogy nem is kellett volna várni 2 évig erre a gondolatra,hanem cselekedni.Túl fiatal vagy még ahhoz,hogy ennyire lekösd magad,főleg egy olyan ember mellé,aki még a kezed sem fogta meg... Lehet,hogy ez van akinek nem nagy dolog,de nálam ez a romantika,és az intimitás bizonyos részét képezi,és ez nekem kell:)
Megértem hogy vágyódsz a változtatásra,és én a helyedben lépnék is minnél hamarabb,hisz nem leszünk fiatalabbak:)
Ezért a kialakult gondolkodásmódomért egy kicsit őt is hibáztatom, mert a legelején amikor összejöttünk sokkal komolyabban gondolkodtam, családot szerettem volna, társat, de ő nem úgy viselkedett, ahogy azt én szerettem volna, vagy amilyennek mutatta magát az elején. Egy évig folyamatosan azt kellett hallgatnom ha rajta múlna kihalna az emberiség, mert neki addig nem lesz gyereke amíg nem lesz gazdag (ez azért érdekes, mert pont ő kérdezte amikor összejöttünk, hogy mikor akarok gyereket). Sokáig meg sem fogta a kezemet az utcán, merthogy azt az ovodások csinálják.
Szóval egyáltalán nem láttam benne azt a szándékot, mint ahogy az elején bemutatta magát. Így szépen lassan beletörődtem és inkább el kezdtem élni a saját kis életemet (buli, barátnők, csupa komolytalan dolog) és mostmár úgy érzem tényleg a saját életem kell! Megértitek? vagy nagyon zagyva? Írjatok le nyugodtan mindent, hideget, meleget, mert érdekel, hogy mit gondol erről más.
Úgy szeretnék szabad lenni, hogy ne kelljen függő helyzetben lennem a másiktól. Legyen egy saját kuckóm, lakás, vagy albérlet vagy bármi ami nem az övé, hanem az enyém! Tegnap is azért nem tudtam ide írogatni még mert itt van a hátam mögött, les, hogy mit írok! A másik az, hogy ha én el akarok menni bulizni, akkor elmegyek és kész, de ő soha nem visz sehová, mégis zavarja ha én elmegyek...
Egyáltalán nem vagyok jó viszonyban a komoly dolgokkal, mint például az, hogy gyerekvállalás, házasság, de mint kiderült már az együttélés is egy csapda :P. Nem tudom, hogy ez most csak egy hullámvölgy és ez el fog múlni, vagy ....
Ha a társam ugyanezt mondaná? Szerintem először rosszul esne, de valahol meg örülnék neki, mert így én is felszabadulhatnék...
Nagyon jó kérdések! :-))
hasznosak..
Szia! Neked mi mindent foglal magába a szabadság után vágy?--azon kívül,hogy magad akarsz lenni-- Kitől és mitől akarsz szabad lenni? Ha szabad akarsz lenni, akkor ezt akkor is szem előtt tartod amikor valkivel összekötöd az életed? És ha a társad is ugyan ezt mondaná, akkor erre hogyan reagálnál?
Érted,bizonyos dolgokat le kell tisztázni,hogy tudd mit is akarsz.:)
Engem igen, de itt a párom, csak holnap tudok jönni!
Én is szenvedek!
További ajánlott fórumok:
- Gyes utáni szabadság
- GYES utáni szabadság...
- Gyes utáni szabadság kiadása
- Gyes utáni szabadság ügyében, ha képben vagytok
- A gyermek utáni szabadságot egyről lenne szó, ki lehet e venni a gyed lejárta után vagy csak azután, miután lejárt a gyes?
- Sziasztok! Gyes utáni szabadságra rendes fizu jár, vagy máshogy számolják?