Gyes utáni szabadság ügyében, ha képben vagytok (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem december közepén a gyedem fog lejárni, szeretnék visszamenni dolgozni. Rám mi lesz érvényes? Amúgy most már abszolút nem értem az egészet...
Szia!
Köszönöm. Most találtam egy olyan bekezdést - nem tudom lehet-e írni, hogy hol- hogy a rendelkezés azokra vonatkozik, akik aug. 1. után veszik ki a fizetés nélküli szabadságukat, a korábban megkezdett szabadságok esetében még az egy év az érvényes. Remélem helytálló az info...
Az új szabály vonatkozik rád.
ÚJ SZABÁLYOZÁS SZERINT: Az Mt. 130. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
5 [A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:]
„c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5)
bekezdés] kezdetétől számított hat hónapos időtartamára;” A gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli
szabadság [138. § (5) bekezdés] megszűnését követően, ha a munkavállaló a gyermek ápolása,
gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó szabadságot nem kapta
meg, azt a felek megállapodása alapján pénzben is meg lehet váltani.
Sziasztok!
Jelenleg gyesen vagyok kislányommal, ami decemberben jár majd le. A munkáltatómmal anno még év elején megbeszéltük, hogy kiveszem a szabimat és utána megyek majd vissza dolgozni. Látom most módosultak a törvények - vagy módosulófélben vannak ?- . Aki jártas ebben vagy foglalkozik ilyesmivel, legyen szíves segítsen nekem, melyik szabályozás vonatkozik rám -gyed egy évére vagy már csak fél évére számítanak szabit? Köszönöm előre is a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Naturizmus, avagy testi szabadság.)
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Mit jelent számodra a szabadság?