Szabadkaiak, tudnátok nekem segíteni? (beszélgetés)
De,képzeld,vissza is ;) Komolyan szövegértelmezési problémáid lehetnek...Vagy csak kötözködős hangulatban vagy?!
Mindenesetre remélem nem olyan emberekbe futok bele útbaigazítást kérni (már HA szükség lesz rá),mint te,mert akkor a piacon halnék meg :D
Könyörgöm,ne kötözködj már feleslegesen,inkább próbálj mondatokat értelmezni!
Azt írtam,hogy nem nem tudom miért jártok át,de nem is érdekel.Ez aztán a flegma hozzáállás,bocsi,majd ha fölös időm lesz,nyitok egy fórumot,hogy kivesézzük,miért jártok át hozzánk vásárolni,jó?!
Sül belőled a rosszindulat,már bocsánat! :(
Akkor meg ott van drágaság,nem tudom (meg nem is érdekel).
Igaz,pont az árkád nem az alacsony árairól híres :)
Beszélem két idegennyelven,a szerb nem is érdekel annyira,hogy én megtanuljam.Miért,azért mert évente 2-3 alkalommal kimegyek a PIACra?!
Igen,én is ezen filózom,de azonkívül,hogy ott jobb lehet a kereset,más értelmes választ nem találok :)
Ha ők tudnak beszélni nálatok magyarul, akkor joggal várják el, hogy te meg beszélj szerbül náluk. Nem? Egyébként a szerbek nagyon gyorsan és könnyen megtanulnak magyarul, jobban, mint a magyarok szerbül, csak nem szeretnek beszélni, ha nem muszáj.
Arra viszont még nm jöttem rá, hogy miért vásároltok ti a szabadkai piacon, ha mi meg az Árkádba járunk? :)
Azért itt nálunk megy nekik a magyar is,ha vásárlásról van szó :D
Egyébként eddig én is mindig azt tapasztaltam,hogy segítőkészek,bunkók meg nem csak ott vannak,hanem szerte a világon.
Eléggé a határ közelében élek, hidd el, csak épp a határ túlsó oldalán.
Vandálok mindenhol vannak. Nem szabad ebből kiindulni.
Az eladó pedig tud magyarul sok helyen, csak nem akar beszélni, mert a szerb nép úgy van vele, hogy govori srpski, da te ceo svet razume! :D
Próbálkozni lehet, mindig vannak kedves és segítőkész emberek is.
Akkor te nem ismered azt a változatot, hogy az áruházban az eladó nem szólalhatott meg magyarul...
a magyar vásárló suttogva elmndta a kérését, aki szerbül válaszolt hangosan vissza. És a megrongált magyar rendszámos kocsikról, autóbuszokról sem tudsz. Aki ott él a határ mellett, közelében, némileg több információhoz jut akaratlanul is.
Egy srác tuti van,de ő csak hétvégén érhető el,ami nekem már késő lenne.
Sajnos taxit max angolul vagy németül tudnánk hívni a magyaron kívül,mert szerbül nem beszélünk.
De nemrég mikor kint voltam,még az utcán is olyan készségesen segédkeztek az odavalósiak,sokuk beszél magyarul is - vagy legalább is "értegeti".
Köszönöm,már az is támpont,hogy a 6os buszt kellene keresnünk! :)
Nem tudok róla, hogy lenne szabadkai a Hoxán. De annyit igen, hogy a vasútállomás is igen messzire van a piactól. :(
Amennyiben valaki taxit rendel, azt lehetôleg ne magyar nyelven tegye... :(
Szombaton megyünk busszal Szabadkára,a busz (nem menetrend szerint)kimegy a piachoz is,ami nekünk az úticél. Durván 2 és fél óránk lesz nézelődni,ha nem jön közbe semmi (pl.nem szakad le a hó,és bénítja meg a közlekedést).De ha mégsem lenne elég az idő,akkor mennénk későbbi busszal.
Hogy a lényegre térjek: az lenne a kérdésem,hogy a buszpályaudvar vagy a vonatállomás van közelebb a piachoz? Illetve ha taxiba pattannánk,a piactól kb.hány dínárért vinnének minket vagy a busz- vagy a vonatállomásra?
Köszönöm szépen,ha valaki segít! ;o)
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok Nekem segíteni milyen helyszín, hely a legjobb első randevúra?
- Kisfiam most lesz 7 hónapos 26-án, tejallergiás. Tudnátok nekem receptekben segíteni?
- Tudnátok nekem segiteni használtruhával? Megszorultunk, szivesen elfogadnék bármilyen ruhát.
- Egy fiú neves pár soros vers kellene nekem ami kapcsolódik az olvasáshoz. Tudnátok segíteni?
- A fiam énekel egy dalt (oviba tanulhatta), nekem ismerős gyerekkoromból, de jut eszembe a teljes szöveg. Tudnátok segíteni?
- Szabadkai parkolási szabályokkal kapcsolatban tudna valaki segíteni?