Swarovski ékszerek ródium-paládium bevonattal! (beszélgetés)
A rodiuom es a paladium is a platinafemek csoportjaba tartozik, igen ellenallo mind a ketto. Oxigennel csak hevites hatasara lep raekcioba, vagyis normalis hasznalat soran nem mattul. (Az meg valoszinutlen, hogy tomeny saletromsavval vagy kiralyvizzel erintkezne hasznalat soran. :-)))) Viszont halogen elemekkel a palladium mar alacsonyabb homersekleten is reakcioba lep, ezert tisztisztitoszerek illetve fogkrem lehetoleg ne erjek, mert ezek klort illetve fluort tartalmaznak.
A kopas azt jelenti, hogy a bevonat fizikailag kopik, vagyis visels soran termeszetes modon a surlodas hatasara (ruhaval, borrel) elvekonyodik, majd vegul eltunik. Hogy ez mennyi ido az a viseles intenzitasatol es a bevonat vastagsagatol fugg. De a platinafemek eleg kemenyek, nehezen kopnak el, ezert is hasznaljak peldaul mind a paladiumot, mint a rhodiumot a feherarany otvozo- illetve bevonoanyagakent.
Hát most nagyon gondolkodóba estem:)
Köszönöm a tanácsokat!
Mondom elég húzós az ára, de ha bírja, lehet megéri!
Nekem is van egy pár, nagyon szépek. Tényleg csak a kövekre kell vigyázni, de az se érdekes mert cserélik ha kiesik.
Nekem nem lesz egyre mattabb színe, pedig minden nap hordom őket.
Kedves fórumozók!
A napokban kinéztem magamnak egy ékszerboltban egy csodaszép nyakláncot. Magasan veri az ezüstláncok árát, de annyira beleszerettem, hogy gondoltam ennyit én is megérdemlek:), bementem megvenni, ahol az ékszerüzlet eladója fölvilágosított, hogy ez Swarovski ékszer. Mondtam neki, hogy nekem aztán teljesen mindegy, nagyon tetszik, letojom milyen "neve" van. Erre mondja a hölgy, hogy hát ez nem ezüst, mondhatni "bizsu", de van rajta egy ródium-paládium bevonat.
Elkeseredtem, így nem vettem meg. Tudna nekem abban valaki segíteni, hogy mennyire tartós ez a bevonat? Mert nekem mindegy ha nem ezüst,csak évekig ne feketedjen be. Tudna nekem eredeti Swarovski ékszerről tapasztalatot írni ilyen téren (feketedés terén)?
További ajánlott fórumok:
- Hol vannak Swarovski boltok Bpesten?
- Jin-Jang tortát csinálok páromnak, marcipán bevonattal...Ti hogy oldanátok meg az illesztést?
- Őszi hangulatú felső Swarovski kristályokkal díszítve
- Hol javítanak, pótolnak swarovski ékszereket?
- Mi a különbség a Swarovski kristályos és a cirkóniás ezüstgyűrű között?
- Szitás gyűrű díszítése Swarovski kristálygyönggyel és tenyésztett gyönggyel