Svéd sült burgonya recept
A Svéd sült burgonya hozzávalói:10 darab burgonya
10 dkg sajt
3 evőkanál tejföl
2 dl tejszín
só
bors
zsiradék
A Svéd sült burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és bevagdossuk. Kizsírozott tálba tesszük, és 20 percig 180 fokon elősütjük. Elkészítjük az öntetet hozzá. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. Ezt az öntetet ráöntjük az elősütött burgonyákra, majd ráreszeljük a sajtot, és visszatesszük a sütőbe még 40 percre, hogy aranybarnára süljön a svéd burgonyánk. Tálalni lehet vegyes salátával, de húsok mellé köretként is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 30. 12:24
A svéd sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.