Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Svéd sült burgonya recept

Svéd sült burgonya recept

A Svéd sült burgonya hozzávalói:
10 darab burgonya
10 dkg sajt
3 evőkanál tejföl
2 dl tejszín

bors
zsiradék


A Svéd sült burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és bevagdossuk. Kizsírozott tálba tesszük, és 20 percig 180 fokon elősütjük. Elkészítjük az öntetet hozzá. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk. Ezt az öntetet ráöntjük az elősütött burgonyákra, majd ráreszeljük a sajtot, és visszatesszük a sütőbe még 40 percre, hogy aranybarnára süljön a svéd burgonyánk. Tálalni lehet vegyes salátával, de húsok mellé köretként is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A svéd sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook