Svájci frank csapdájában :( (beszélgetés)
Nekünk a Kocsink volt frankos, de hála Istennek kifizettük. Mi a Cibnél voltunk és azt tudom mondani, hogy ott elég rugalmasak. Volt több lehetőség, bár igazából mindegyik a bank számaára volt előnyös, de akkor nekünk sem volt jobb ötletünk.
Elvileg lehet velük egyezkedni, kivétel az otp, mert az nagyon tetű.
Mindenképpen be kell menni a bankba és addig verni az asztalt, amíg nem kínálnak valamilyen megoldást, ha átmenetileg is, de legalább lesz időtök, összeszedni a gondolataitokat.
Időt kell nyernetek.
Másik hitelt nem szabad elfogadni, mint ahogy írták.
A banknak sem szabad vinni a házat, mert soha az életben nem szabadultok a hiteltől.
Én biztosan megkeresnék, olyan szervezeteket akik ilyenekkel foglalkoznak, nem egyet többet.
Ha ebbe a helyzetbe kerülnék én biztosan másokkal összefogva perelnék vagy egyedül, de ez én vagyok.
Rendben :)
Igazából én is arra lettem volna kiváncsi,hogy van-e olyan család aki jól jött volna ki ebből a helyzetből,hogy van-e erre jó megoldás.
Lakáslízingetek van?
Lízingnél az a helyzet, hogy Te nem vagy tulajdonos. Így eladni nem tudod a lakást, csak a Bank tudná eladni, ő viszont áron alul adná el, mert neki ez a jó ... és lakásotok már most sincs, mivel nem vagytok Tulajdonosok ...
Be kell menni a legközelebbi bankfiókba, nyávogni a fiókos kollégának, aztán beszélni kell a fiókigazgatóval, hogy milyen emberi megoldást javasoljanak. Ilyenkor általában még egy hitelt a nyakatokba akasztanak, de azt nehogy elfogadjátok :o)) Kérjetek valami megoldást, valami emberi segítséget a fiókosoktól, mert nekik is érdeke, hogy ne dőljön be a hitel ...
Forintosítás? Árfolyamgát??
Lakás eladása.
Elköltöztök rokonokhoz és kiadjátok a lakást.
Vagy az egyik szobából kiköltöztök és a szobát adjátok bérbe.
Forintosítás. Árfolyamgát. Áthidaló kölcsön.
Végső esetben ott a lízing ...
Ill. be kell menni a bankba és mindent megkérdezni, hogy ők mit tudnak még ajánlani ...
Sziasztok !
Kérek Mindenkit ha tudtok kiútat,vagy csepnyi reményt,esetleg sikerült már valakinek az ördögi körből kiszállnia,ossza meg velünk !
Svájci frank csapdájában :(
További ajánlott fórumok:
- Svájci frank!!!
- Svájci frank hitelesek, hogy bírjátok?
- Most, hogy ilyen erős a svájci frank...
- Amerikai/nyugati bankok csődje milyen hatással lesz azokra a magyarokra akik épp svájci frank alapú lakáshitelüket fizetik vissza?
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Svájci frankos hitel kiváltásának engedélyezése