Svájci frankos hitel kiváltásának engedélyezése (beszélgetés)
Megkérdeztem a K&H fiók vezetőjét (ahol a hiteleim vannak) mi ilyenkor az eljárás.
A következőket mondta:
Ha jelzem a végtörlesztési szándékom, kb. 10 perc alatt kiszámítják nekem a befizetendő összeget forintban.
Ha nálam van az összeg kp-ben, megmondják, hogy melyik pénztárban fizethetem be. Ez újabb kb. 8 perc.
Aztán az ügylet lezárva, azzal, hogy az igazolást, amivel a Földhivatalnál a jelzálog törlését el tudom intézni, az kb. 2-3 munkanap.
Azaz 1 legfeljebb 2 héten belül rendeződik az ügy.
Egyetlen bibi van csupán, mégpedig az, hogy nem tudok elővenni 13 misit!!! Sajnos! :-((
Mint írtam, NEM FOGJA!!!
Egyrészt több tízezres számban végtörlesztőt fizikai képtelenség ellenőrizni, másrészt oltári botrány lenne belőle!
Senkinek semmi köze, hogy miből fizeti vissza valaki a pénzt!!!
A NAV-nak (ahogy írtam priviben is) a legkisebb gondja is nagyobb annál, mint a végtörlesztőket ellenőrizgetni!
Ha meg mégis megtenné, elég lenne egy nyilvános panasz és akkora, világraszóló botrány kerekedne belőle, miután Orbán Viktor a végtörlesztésre buzdított mindenkit - hogy talán a NAV-ot (volt APEH) is felrobbantaná. Ettől nyugodt lehet tehát mindenki.
Van itt egy fórum, szerintem ott sok mindent megtudhatsz, vannak, akik nagyon értenek hozzá:
Én úgy tudom, hogy ha nincs hátralékod, és a bank június 30-is nem mondta fel a hiteledet, akkor végtörleszthetsz. De inkább kérdezd meg a "szakértőket"! :)
Hat csak nem tagadja le a volt ferj. :-)
Multkor volt egy cikk, hogy akik ki tudjak fizetni, azok legtobbje ugy tudja kifizetni, hogy a szelesebb ertelemben vett csalad adja ossze.
Persze a papir sosem art, az FDA-nak is az a szlogenje, hogy Istennek hiszunk, a tobbiektol meg bizonyitekokat kerunk. :-)
Azért szerintem,ha kirántasz a zsebedből 14millát és betolod a hiteled kifizetésére,amit ugye a bank automatikusan jelent a NAV-nak,hát jobb azért ,ha van egy papír,hogy honnan...
Egyébként még a végén azt feltételezik,hogy fekete jövedelem:D
En nem izgulnek a helyedbe. Ezeket a dolgokat csak azert tettek ble, hogy legyen valami alapjuk elutasitani kerelmeket, ha tul sok ember akarna visszafizetni.
De en ugy hallom, azert olyan sokan nem fogjak.
Ugyhogy azt a par % embert aki fizetni tud, el fogjak fogadni, es majd verhetik a bankok a melluket, hogy ok igenis milyen rendesek, aki fizetni akart, azoknak ok nem alltak az utjaban.
Bakker, most olvastam a neten hogyha valaha kesve fizetted be a reszletedet es az meghaladja a magyar minimalbert akkor elutasithatjak a kerelmet!
K...a jo, mer megesett hogy egy honappal kesobb fizettem be a reszletet !
egy ismerosom ugyanigy csinalta. Bement, megkerdezte, megmondtak az osszeget, kifizette es kesz.
Lehet msot csak azert huzzak az idot, mert arra szamiltanak, hogy tovabb romlik a Ft - frank arfolyam.
Szerintem ez csak egy rutin dolog a banknál, vagyis az átnézésre, hitelátszámolásra kell nekik idő. Mivel muszáj nekik 180 forinton átváltani, és nem kérsz hitelt, így a banknak nem lesz lehetősége nem elfogadni, egyébként 2 hónapjuk van rá, ha jól tudom, hogy engedélyezzék neked a végtörlesztést. Mi vettünk fel forint hitelt is, és emiatt kb. 2 hétig tartott az átfutás idő.
Az Apeh megkérdezheti, honnan van a pénz, de csak akkor, ha éppen vizsgálatot indít nálad valami miatt.
Az adóhatóság természetesen vizsgálhatja.Mindenképp bizonyítanod kell ,hogy honnan származik a pénz...
Írjatok valami papírt,lehetőleg "hivatalosat"
Engedélyezni fogja a bank a végtörlesztést,ha megfelel a hiteled a követelményeknek.Muszáj neki:)
Ez csak időhúzás. Ha akartad volna, ott és akkor kifizethetted volna akár. Sajnálják a jó ügyfeleket, akik fizettek, mint a katonatiszt.
Az adóhatóság tényleg vizsgálni fogja a kiugró eseteket, de biztosan erre is találtok valamilyen megoldást.
Nem, nem teheti meg.
Ha megkerdezne, akkor kolcsont kaptal es kesz.
Sziasztok !
Oruljek -e vagy nem itt a kerdes ?
Van egy volt osztrak ferjem akivel joban vagyunk. Most hogy lehetoseg nyilt a svajci frankos hitelt 180-as arfolyamon kivaltani en is bealltam a sorba. Lovem nem volt de a volt ferjemmel megdumaltam hogy o ausztriaban felveszi nekem a 14 millanak megfelelo hitelt a sajat tehermentes lakasara, mert nekem nem adnak az osztrakok magyar ingatlanra hitelt, es en ezert adok neki egy millat. En is jol jarok, meg o is.
Tegnap bemegyek a bankba es kozlom, hogy szeretnem kivaltani a frankos hitelemet.
A holgy ad egy kerdoivet amit ki kell toltenem.
1 kerdes: sajat onerobol vagy mas hitelintezetbol hozott penzzel akarom kifizetni? Elmondom a nonek a helyzetet, erre o kozli velem hogy ez sajat oneronek szamit. Ok kitoltom a papirt majd mondja hogy 3 nap kell az elbiralashoz hogy engedelyezik -e vagy nem. ????????????????
Kerdes, szerintetek most miert kell meg ide elbiralas ? Ingatlanra vettem fel a frankot nem gepjarmure, a masik meg hogy nem fog az adohatosag az orromra koppintani hogy elnezest, de honnan vett maga hirteen 14 milliot ?
További ajánlott fórumok:
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Svájci frankos hitel átváltása euróra!!!!
- Svájci frankos kölcsönömet fizessem? Mi történik, ha nem fizetem?
- Tud valaki valami újat a svájci frankos hitelek könnyítéséről? Kb 2 hete hallottam, hogy a kormány "dolgozik"megint valamin!