Svájci frankos hitel átváltása euróra!!!! (beszélgetés)
Ez így van.
Az a baj, hogy sokan máshogy nem jutnak fedélhez. Csak hitellel, ezt meg a bankok ki is használták:(
Bocsi, de én nem mondtam, hogy mindezt a bank ingyé' adja. Persze, vagy futamidő hosszabbítással vagy a könnyítési időszak után emelkedett törlesztővel jár együtt.
Viszont, mi lehet a megoldás?
Az ingatlant most képtelenség eladni. Na meg ha véletlen el is tudod adni, akkor ráfizetéssel.
A hitelt fizetni kell.
Bár, nekem férjem azt mondta, ha eléri a 400 Ft-ot a frank, akkor bepakolunk a kocsiba és irány surány. A bank meg fusson a pénze után.
Persze, ez tudom, hogy nem megvalósítható, de sajna az utsó infóim szerint még a 400 Ft-os frank is eljöhet a köv. években.
Szerintem most nem éri meg átváltani.
Mondjuk, később sem fogja megérni. A forint nem fog erősödni a köv. időszakban, sőt, tovább fog gyengülni.
Én azok helyében, akik nem bírják fizetni, kérnék a banktól valami fizetéskönnyítést. Mi voltunk benn a mi bankunknál és mondtak ötleteket, de egyenlőre még nincs rá szükségünk.
És tök korrektül álltak hozzá, sőt, azt mondták, hogy az lenne a jó, ha mindenki akkor lépne, mikor még nem késő.
sziasztok,
elvileg tőketartozást átváltják HUF-ra és utána vissza EUR-ba. Ha minden igaz az új szabályozások miatt mindegyiket középárfolyamon.
De lehet érdemes kicsit várni:
Nagyon rizikós.Várjuk, meg az uniós elnökséggel,a média törvénnyel mit kapunk.
Az euró sem stabil.
A bankoknak kellene lépni. Minden költséget ránk hárítanak.ők nem vesztenek semmit.Ebben kellene lépni.Osztozzunk a veszteségen a hitelező bankkal.
sziasztok
nekem is svájci frankos hitelem van, de fogalmam sincs mi lenne jó.......
Nekem is ez volt az első gondolatom mikor meghallottam :)
Én is kíváncsi vagyok a véleményekre....
megéri vajon nekünk,vagy megint egy csapda?
véleményeket várok!
További ajánlott fórumok:
- Most, hogy ilyen erős a svájci frank...
- Milyen kedvező lehetőségek lesznek azoknak, akiknek svájci frankos a hitelük?
- Svájci frankos hitel kiváltásának engedélyezése
- Létezik olyan, hogy a bank maga ajánlja fel a hitel átváltását más pénznemre?
- Svájci frankos kölcsönömet fizessem? Mi történik, ha nem fizetem?
- Tud valaki valami újat a svájci frankos hitelek könnyítéséről? Kb 2 hete hallottam, hogy a kormány "dolgozik"megint valamin!