Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süti tetejére szeretnék csoki mázat tenni, tudtok segíteni? fórum

Süti tetejére szeretnék csoki mázat tenni, tudtok segíteni? (tudásbázis)


18. kuszkusz (válaszként erre: 12. - 57bac4a377)
2010. febr. 8. 21:55
Én is mikulást,nyuszit,mikor minek van az ideje.Gőz fölött felolvasztom és rakok hozzá olajat ha higabbra akarom.Ha sürüre,akkor meg tejet
17. lakianna (válaszként erre: 3. - 409f3dc117)
2010. jan. 31. 14:45
Megcsináltam nagyon finom lett.
2010. jan. 31. 11:46

Láttam Tescóban, vettem is,zacsiban árulják. Melegvízbe kell tenni zacskóstól, aztán levágni a sarkát, és rácsorgatni a felolvadt trutyit a tészta tetejére, s elsimítani. Praktikus.

Egyébként én is az ÉTOLAJSRA szavazok /pesmár#6/, meg pár csepp rum, vagy aroma bele.

2010. jan. 31. 11:24
Margarin, kakaó,cukor, tej.
2010. jan. 31. 11:18
hi-hiiiiiii per pillanat Én is ezt csinálom,torta bevonóból:-))))
13. pesmár (válaszként erre: 6. - Supin)
2010. jan. 31. 11:07
Nem mindegy,hogy milyet használsz,én a Katicát,vagy a Partyt szeretem.Na ez lehet reklámnak fog tűnni:))
2010. jan. 31. 11:07
Sziasztok!Én mostanában a mikulásokat olvasztom fel erre a célra(van még mit:).(Mikróban nem igazán jó dolog,én gőz fölött csinálom,egy kevés margarinnal.)
11. supin (válaszként erre: 9. - Courage)
2010. jan. 31. 11:05
Ezt nem ismerem..Majd keresni fogom. Köszi
10. bared (válaszként erre: 3. - 409f3dc117)
2010. jan. 31. 11:04
én ehhez teszek még 1 ek margarint, hogy szép fényes legyen))
9. Courage (válaszként erre: 3. - 409f3dc117)
2010. jan. 31. 11:02

Én is így csinálom:)

Szerintem a Szerencsi régi "cicás" étcsokiból finom meg persze teavajjal!:)

Azt hiszem most ilyen sárga csomagolású a csoki!

2010. jan. 31. 11:00
Én direkt erre való tortabevonókat szoktam venni, felkockázni, mikróban felolvasztani és összekeverni egy kis margarinnal. Rákenni majd hűtőben megdermeszteni és hideg késsel szeletelni
2010. jan. 31. 10:59
a legszebb(és szerintem finomabb is)akkor lesz,ha tortabevonó csokit olvasztasz fel,és teszel hozzá 3-4 evőkanálnyi étolajat.
2010. jan. 31. 10:58

Jaj.. Nekem általában töredezik,nem fényes...

A bolti tortabevonót használom.

Mi a titok???Hogy fényes és szeletelhető legyen...

2010. jan. 31. 10:55
Köszi
2010. jan. 31. 10:54

többféle csokimázat lehet csinálni... attól függ mi van otthon a kamrában :)

lehet kakaópudingot is használni hozzá, vagy tortabevonó csokit....

2010. jan. 31. 10:52

Hozzávalók:

12 dkg cukor,

4 evőkanál kakaó,

és 4 evőkanál víz.


Elkészítés:

12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.

2010. jan. 31. 10:49
Valami nagyon finomat!
2010. jan. 31. 10:48
Süti tetejére szeretnék csoki mázt tenni .

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook