Süti tetejére szeretnék csoki mázat tenni, tudtok segíteni? (tudásbázis)
Láttam Tescóban, vettem is,zacsiban árulják. Melegvízbe kell tenni zacskóstól, aztán levágni a sarkát, és rácsorgatni a felolvadt trutyit a tészta tetejére, s elsimítani. Praktikus.
Egyébként én is az ÉTOLAJSRA szavazok /pesmár#6/, meg pár csepp rum, vagy aroma bele.
Én is így csinálom:)
Szerintem a Szerencsi régi "cicás" étcsokiból finom meg persze teavajjal!:)
Azt hiszem most ilyen sárga csomagolású a csoki!
Jaj.. Nekem általában töredezik,nem fényes...
A bolti tortabevonót használom.
Mi a titok???Hogy fényes és szeletelhető legyen...
többféle csokimázat lehet csinálni... attól függ mi van otthon a kamrában :)
lehet kakaópudingot is használni hozzá, vagy tortabevonó csokit....
Hozzávalók:
12 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó,
és 4 evőkanál víz.
Elkészítés:
12 dkg cukrot, 4 evőkanál kakaót, és 4 evőkanál vizet kikeverünk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. (Onnan lehet tudni, hogy hólyagok nőnek a tetején). Biztonság kedvéért egy kicsit cseppentsünk egy pohár hideg vízbe, és ha nem folyik szét, hanem egyben leszáll a pohár aljára, akkor már biztosan jó! Rögtön keverjünk bele egy pici vajat vagy margarint (1-2 dkg-nál ne többet, mert nem fog megkötni), és azonnal lehet a süteményre önteni. Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.
További ajánlott fórumok:
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- Már ezerszer belebuktam! Tudtok segíteni?
- Rontáslevétel tudtok segíteni?!
- 5 kismacskát találtam - tanácsokra lenne szükségem, tudtok segíteni?
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?