Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1040. Sokcsoki
2016. okt. 14. 12:17
Szia! Tudnál mondani olyan sütit, ami egyszerű, de finom és mutatós?Agyvérzésem volt és lebénult a bal kezem, de szülinapok és karácsony jönnek.Ha receptet küldesz, küldheted az email-emre is: szemka@gmail.hu. Köszi szépen!
1039. esther78
2014. máj. 8. 16:07

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Imádjuk a kakaós csigát. Már egy csomó receptet kipróbáltam, de nem igazán sikerülnek. A tészta megkelesztéséig, a töltelék beletöltéséig és a felszeletelésig nincs semmi gond. Viszont nekem mindig annyira megolvad a cukor a töltelékben, hogy kifolyik a tepsi aljára az összes cukros kakaó, és a cukor karamellizálódik és megég az alján. Vagy ha nem ég meg mire kihül a sütemény a karamellizálódott megkeményedett cukortól olyan kemény lesz mint a beton, és ehetetlen. Szoktam alárakni sütőpapírt, volt hogy a tésztából raktam az aljára, így nem az alján, hanem a tetején bugyogott felfelé a cukros kakaó, és amikor kihült a süti a tetejére keményedett. Mi lehet a probléma? Aki tud segítsen!

1038. mongi
2013. júl. 22. 22:07
Segítsééééég!Holnap este már sütnöm kell vmit...:))
1037. mongi
2013. júl. 22. 14:55
S.O.S.!!!!A fehér piskóta állagra,ízben nagyon különbözik a rendes piskótától?
1036. Mazsinka
2013. ápr. 30. 17:18
Hogyan készül a tökéletes vajkrém, amivel tortát vonunk be fondant alá pl., ami finom, és gyönyörűen simítható? Próbáltam angol oldalról lelesni, de valamilyen ismeretlen hozzávalókat emleget... így marad a magyar verzió. :)
1035. kastim
2012. nov. 25. 11:12
Hulalás süti meddig áll el?
1034. mongi
2012. nov. 20. 11:38
Sima piskótát is lehet muffinként megsütni?
1033. Hmv. (válaszként erre: 1032. - Mara 40)
2012. szept. 13. 14:36
Nálunk biztosan elfogyna így is.....
1032. Mara 40
2012. szept. 13. 13:46
Segitsetek,Készitettem puszedlit de nem száradt meg a hab rajta,mit tudnék vele kezdeni?
1031. virgilius (válaszként erre: 1029. - Mongi)
2012. ápr. 1. 15:49
Szerintem 1 kanál liszt.
1030. mongi
2012. ápr. 1. 13:43
Valakiiii!!!!!:)
1029. mongi
2012. márc. 30. 22:24

Sziasztok!

Ha kakaós piskótatortából ki szeretném hagyni a 2-3evk kakaót,azt mivel pótoljam:liszt?,pudingpor?,keményítő vagy esetleg semmi???

1028. Timo25
2011. ápr. 5. 10:38
Torta sütésről lenne kérdésem :)
1027. 96b0d6b01f (válaszként erre: 1026. - Bobcsi2)
2011. márc. 25. 11:05

Szia :D

én ezt úgy szoktam,hogy hulala, túró, és valamilyen gyümölcs, málna,szeder, ribizli... és isteni...

a mazsolát nem szereti a család :D

köszönöm, ha még eszedbe jutna nem hulalás, hanem főzős krém azt is megköszönném :D

1026. bobcsi2 (válaszként erre: 1025. - 96b0d6b01f)
2011. márc. 24. 18:38
Próbáltad már házi tútóval kavarni a hulalát?Úgyszoktam hogy a túrót kikavarom cukorral esetleg vaniliás cukrot teszek bele.Előző este beáztatom a mazsolát lecsöpögtetve a végén belekavarom.Nem szoktam mást tenni bele,nekem nagyon tuti.
1025. 96b0d6b01f (válaszként erre: 1023. - Bobcsi2)
2011. márc. 24. 11:13

Igen én is így szoktam csinálni,de a párom nem szereti... :(

köszönöm a segítséget...

Áldás a Hulala :D :D :D a sütögető nőknek :D

1024. 96b0d6b01f (válaszként erre: 1022. - Ballainé)
2011. márc. 24. 11:12
Köszönöm szépen ki fogom próbálni :D
1023. bobcsi2 (válaszként erre: 1021. - 96b0d6b01f)
2011. márc. 23. 17:24

Jó keményre felverném a jól lehűtött hulala tejszínhabot .

Krumplinyomón átnyomnám a gesztenye masszát,majd a kettőt ősszekeverném és kész a finom gesztenyés krém.Nem esik össze.

1022. Ballainé
2011. márc. 21. 14:02
Én fözött krémet szoktam csinálni,elég egyszerüen.A vaniliás pudingot megfözöm 4dl-tejjel és 12dkg cukorral,15dkg gesztenyével és végül 12dkg vajat teszek hozzá. Nagyon szeretik. Remélem tudtam segiteni. szia
2011. márc. 15. 19:27

hahóóóóóóó van még itt valaki???

S.O.S. segítség kellene, egy nagyon finom gesztenyés krémet szeretnék, ami nem vajas...és nem csömör :D sokat kérek mi?? :D :D :D

Köszönöm előre is :D piskótához kellene:D

1020. mongi
2011. febr. 1. 21:46
Köszönöm!
1019. bared (válaszként erre: 1017. - Mongi)
2011. jan. 30. 16:43
igen!! különben kalácsos lesz:-((( nem sül át rendesen:-((
1018. Panka-8 (válaszként erre: 1017. - Mongi)
2011. jan. 30. 15:45
Nálam az a recept vált be ahhol fel kell verni a tojásfehérjét. Lazább lesz tőle a tésztád/szivacsosabb.
1017. mongi
2011. jan. 29. 15:20
Sziasztok!A gofrihoz mindig fel kell verni a tojásfehérjét?
1016. Hmv. (válaszként erre: 1015. - Globus)
2011. jan. 28. 14:51

Mint írtam is a receptben, nem volt több a porcukor 10 dkg-nál.

Elektromos habverővel vertem fel, de úgy csináltam másodszorra is, mint legelőször.

Az elsőnél nem csapódtak ki a "gyöngyöcskék", csak a második alkalommal.

Ez a fajta hab úgy jó, ha puha. Azt nem szeretjük, amiben sok cukor van, s szárítani kell a sütik tetején./ mint pl. a habcsók - nálunk az nem jön be./

1015. globus
2011. jan. 26. 09:18

Szia, ez nagyon szép! Mennyi, és milyen cukrot teszel bele, hogyan vered fel?

A habos tetejű sütikkel általában nekem is gondom van, rövid időn belül megnedvesedik, visszapuhul a hab. Ha tovább sül, akkor pedig "gumis" állagú lesz, így ezt a süteménytípust igyekszem mellőzni :)

1014. Hmv.
2011. jan. 26. 08:19
Bocsánat, de a napló 487-es bejegyzésében van kép a jól sikerült habról.
1013. Hmv.
2011. jan. 26. 08:18

Kedveseim!


Úgy érzem, hogy gyakorló nagymamaként már kipróbáltam sok süteményt, legtöbbjüket sikerrel készítem újra és újra.

Viszont most segítséget kérnék, hisz egy problémába botlottam.


Tojásfehérjéből készült habot tettem az almásbéles töltelékére, szerintem nagyon szépre megsült.

/fotó van róla a "Hmv.naplója"-ban, 486-os bejegyzésem alatt./

Ezen felbuzdulva tegnap ismét elkészítettem, de miután kivettem a sütőből, rövid idő múlva halvány karamell színű gyöngyök jelentek meg a hab tetején.

Mindent úgy készítettem, mint előzőleg. Nem tudom, hol lehet a hiba?

Az ízét nem befolyásolja.

Erről sajnos nem tudtam fotót készíteni, mert gyorsan szétkapkodta a család.


/tegnap délután bementem egy helyi cukrászdába, ott is megkérdeztem. A válasz: akkor fordulhat elő, ha már régi a sütemény, megizzad a hűtőben.

Ez hülyeség, nem is fogadtam el a választ, s ez nem tetszett az eladónak, aki szerintem nem is cukrász./

1012. Nudleee
2010. aug. 6. 19:22

Sziasztok!

Tortába töltelékként szolgáló ganache krémet hogy kell csinálni? Egyszer próbáltam, de nem tudtam felverni a tejszínt a csokival... Segítsetek légyszi!

Köszönöm előre is!

2010. júl. 23. 21:02
A jojo fankrol hol lehet latni egy fenykepet?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.